Sport - Ässät: Kasitien Derby osa 2

Tiistai-iltana Kuparisaaressa vastaan luistelee rakas vihollinen Kasitien varrelta, Porin Ässät. Edessä on tiukka taistelu tärkeistä sarjapisteistä.
Sportin tappioputki venähti perjantaina jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun Ilves otti vahvan kolmannen erän ansiosta kaikki kolme pistettä Kuparisaaresta lukemin 2-4. Tappiosta huolimatta ottelussa oli paljon hyvääkin, voittokin olisi ollut otettavissa. Toisen erän lopulla Sport painoi takaa ohi 1-2:een Marko Luomalan ja Erik Riskan maaleilla. Ylivoimalla ja kolmannen erän alussa oli muutama loistopaikka karata kahden maalin päähän, mutta tällä kertaa ei edes onni ollut myötä. Ilves sen sijaan käytti paikkansa tehokkaasti ottaen kolmannen erän itselleen puhtaasti lukemin 3-0 Antti Tyrväisen viimeistellessä loppulukemat tyhjiin sekuntia ennen summeria.
Vierasjoukkue Ässät aloitti kauden mahtavasti ollen 8 kierroksen jälkeen kolkuttelemassa kärkipaikkaa. Nyt takana on kuitenkin vähän kuivempi jakso ja patapaitojen tappioputki on neljän ottelun mittainen. Porilaiset taipuivat perjantaina kotonaan arkkiviholliselleen Lukolle lukemin 3-4 vaikka johtivat 10 minuuttia ennen loppua 3-1.
Sport ja Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Porissa, jossa Sport ei pystynyt käyttämään ensimmäisen reilu 10 minuutin rajua painetta hyväkseen ja Ässät teki avausmaalin ajassa 12:43 ensimmäisellä laukauksellaan ottelussa. Toisen erän pari merkkausvirhettä maksoi tuolloin pisteet Ässien voittaessa lukemin 4-1.
Luvassa on varmasti fyysinen peli, Sportin pitää pystyä hyödyntämään alun kova paine ja sitä kautta nousta kuskin paikalle ottelussa. Nyt pitää löytyä rohkeutta ajaa röyhkeästi maalipaikoille ja haastaa patapakit tosissaan. Rasmus Rinteen maalille pitää saada maskia ja liikennettä, sillä maskittomat vedot mies nappaa kyllä. Näiden kahden kohdatessa usein sattuu ja tapahtuu eli varmasti nähdään myös erikoistilannepelaamista. Sportin ylivoima on varsinkin kotona ollut hakusessa, joten sen toimimaan saaminen on tärkeää pisteistä taistellessa.
Sportin kokoonpanossa nähtäneen muutamia muutoksia ja tätä kautta haetaan uutta nostetta kotkapaitojen peliin. C´mon Sportti - NYT TAISTELLAAN!

(TEKSTI: TANELI JOKELA  KUVA:MARIA SUNDELIN)
SEURAA NÄITÄ!
SPORT #10 UITTO Antti
Sport -legenda Antti Uitto pelannee vihdoin tänään uran ensimmäisen Liigaottelun Vaasan Sportin paidassa. Uki tuo tarvittavaa äijämäisyyttä ja tsemppiä puolustukseen näyttäen esimerkillään muille kuinka kotkalogon eteen pitää taistella. #10 vaikka tarvittaessa syö kiekot puolustaessaan omaa maalia.
SPORT #71 LUOMALA Marko
Edusti Ässiä keväällä 2009 legendaarisessa karsintasarjassa Sportia vastaan. Nyt kotiaskissa kasvattajaseuran väreissä saa vastaansa tutun joukkueen. Palasi tehokkaana perjantaina pitkältä sairaslomalta tehden heti maali ja ollen kentän parhaita. Jatkuuko maaliverkkojen venytys patapaitojen kustannuksella?
ÄSSÄT #29 RINNE Rasmus
Rinne on noussut selkeäksi ykköstorjujaksi Porissa. Isokokoinen maalivahti peittää maali todella hyvin. Tiputtaa helposti maihin ja matalilla vedoilla miestä on vaikea yllättää eli Jutin sanoin: läheltä ylös. Oli varsinkin Ässien hurjassa alkukaudessa kovassa tikissä ja torjuntaprosentti on hyvä, 92,55%. Rinteellä tältä kaudelta myös yksi nollapeli.
ÄSSÄT #87 SAARELA Aleksi
Laitilan kaurajätin Pasi Saarelan poika. Ei ole omena kauas puusta pudonnut, sillä myös poika tunnetaan erittäin kovasta ja tarkasta laukauksesta. Tämä saatiin huomata myös harjoituskauden otteluissa, joissa miehen ranne puhui tehokkaasti Sportia vastaan. Liigassa alku ollut kuitenkin odotuksiin nähden vaisu, osumia kasassa 12 otteluun vain yksi. Varsinkin ylivoimalla kuitenkin erittäin vaarallinen.

Sport -legenda Antti Uitto pelaa vihdoin tänään uran ensimmäisen Liigaottelun Vaasan Sportin paidassa. Uki tuo tarvittavaa äijämäisyyttä ja tsemppiä puolustukseen näyttäen esimerkillään muille kuinka kotkalogon eteen pitää taistella. #10 vaikka tarvittaessa syö kiekot puolustaessaan omaa maalia.