​Sport aloittaa Pitsi-taipaleensa heti turnauksen avausottelusta

Perinteinen jääkiekon harjoitusottelukimara Pitsiturnaus pelataan jälleen huomenna perjantaina Rauman Äijänsuolla. Sport aloittaa taipaleensa heti turnauksen avausottelusta.

Perinteinen Pitsiturnaus järjestetään nyt 23. kerran, ja tuohon turnaukseen Sportkin on osallistunut useampana vuonna lähimenneisyydessä. Viimeisen neljän pitsiturnauksen aikana Sport on ollut mukana kolmesti ja joka kerta joukkue on selvinnyt finaaliin saakka. Viimeinen rutistus finaaleissa on kuitenkin jäänyt näkemättä, sillä Sport on taipunut aina finaalissa isäntäjoukkue Lukolle tekemättä maaliakaan otteluiden aikana.

Nyt kuitenkin Sport-miehistöltä ainakin löytyy luottoa, että Pitsiturnauksen voittomalja haetaan Raumalta Vaasaan.

- Mukava päästä Pitsiturnauksessa tositoimiin jäälle kaverien kanssa, jolloin heidät oppii tuntemaan paremmin myös itse pelissä. Samalla voi antaa näyttöä omasta osaamisesta. Uskon, että voitamme koko turnauksen!, tuore Sport-hyökkääjä Mike Vaskivuo luottaa.

Myös Sportissa useamman kauden viettäneeltä, nuokin finaalit nähneeltä, Ari Gröndahlilta löytyy luottoa joukkueeseen.

- Pitsissä päästään tosiaan ensikertaa tositoimiin. Lyhyet pelit ja palautusajat tuovat omat mausteensa turnaukseen. Toivottavasti suuremmilta loukkaantumisilta kuitenkin vältytään. Tänä vuonna on meidän vuoro viedä turnauksen herruus, puolustaja luottaa.

B-lohko on kovatasoinen

Sportin turnauslohkoksi valikoitui B-lohko, jossa vaasalaisnipun kanssa yhdessä pelaavat Helsingin IFK ja Turun Palloseura. Viime kauden liigafinalistia ja hiljalleen tekemisensä raiteille saanutta turkulaisporukkaa ei helpolla kaadeta, mutta Sport on totutusti onnistunut olemaan hyvä isompiaan vastaan Pitsiturnauksessa. Toisessa (A-lohkossa) lohkossa pelaavat Lukko, Ässät ja sarjanousija Mikkelin Jukurit.

Pitsiturnaus pelataan kahdessa kolmen joukkueen lohkossa, joissa jokainen joukkue kohtaa toisensa alkusarjan aikana kertaalleen. Peliaika ei ole kuitenkaan täyttä 60 minuuttia, vaan ottelut pelataan 2x15 minuutin erinä. Finaalissa on kaksi 20 minuutin erää. Lohkojen kaksi parasta etenevät välieriin, jotka pelataan iltapäivällä ja näiden voittajat kohtaavat illan finaalissa.

Sport saa kunnian avata koko turnauksen. Joukkue pelaa turnauksen avausottelussa perjantaina kello 9.00 Turun palloseuraa vastaan.

Alta löytyy Sportin otteluohjelma:

09:00 TPS-Sport

11:30 Sport-HIFK

Mahdolliset jatkopelit:

17:00 A1-B2

18:15 B1-A2

20:00 Finaali

Mikään kanava ei televisioi Pitsiturnausta, mutta Kepit TV näyttää turnauksen suorana netin kautta. Katseluoikeus maksaa 12,99€ ja sen voi lunastaa alla olevan linkin kautta.

Kepit TV