Spilar laukoi Sportille kaksi pistettä

Vaasan Sport ja Lahden Pelicans pelasivat ennakko-odotusten mukaisesti tasaisen ottelun Kuparisaaren keskiviikkoillassa. Ottelu venyi lopulta aina jatkoajalle asti, jossa ratkaisijaksi nousi Sportin slovakkihyökkääjä Gabriel Spilar.

Vierailijat aloittivat ottelun terävämmin ja saivat palkinnon siitä, kun Janne Ritamäki ampui ranteella lahtelaiset 0-1-johtoon ensimmäisen erän alkupuoliskolla. Sport sai heikon alun jälkeen virtaa tekemiseensä ja Otto Karvinen laukoi ottelun tasoihin vielä ennen erän puoliväliä. Karvinen ja Teemu Tallberg karkasivat 2v1-hyökkäykseen kesken Pelicans-painostuksen ja ensiksi mainittu yllätti vierasjoukkueen maalilla pelanneen Sami Rajaniemen tarkalla alakulmaan suuntautuneella laukauksella.

Tapahtumarikkaassa ensimmäisessä erässä tippuivat myös hanskat, kun Sportin Ari Gröndahl ja Pelicansin Taavi Vartiainen ottivat toisistaan mittaan. Painiksi menneen yhteenoton jälkeen pelaajat ehtivät jo poistua pukusuojiin, mutta tuomarit ovat armollisella päällä ja molemmat selvisivät nujakasta 2+10 minuutin rangaistuksilla.

Pelicansille tarjottiin toisen erän alkupuoliskolla mahdollisuutta siirtyä uudelleen johtoon, kun Niko Peltola komennettiin jäähyaitioon. Vierailijoiden ylivoima sai luotua muutaman tilanteen Sportin maalille, mutta Mika Järvisen torjunnat ja kotijoukkueen uhrautuva maalineduspelaaminen pitivät lukemat tasoissa. Erän vanhetessa ote siirtyi enemmän ja enemmän Sportille, mutta hyvistäkään paikoista kiekkoa ei saatu Rajaniemen vartioiman maalin ohi. Parhaimmat paikat avautuivat puolittain läpi päässeelle Jarkko Immoselle, sekä vahvasti maalille jyränneelle Tallbergille, mutta molempien viimeistelystä puuttui viimeinen silaus.

Sportin puolustuspelaaminen oli heikon alun jälkeen läpiottelun rautaista, eivätkä vierailijat päässeet juurikaan parhaille maalintekosektoreille. Kolmas erä noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin toinen, eli Sport painoi päälle ja Pelicans yritti iskeä vastaan. Hyvä ilme palkittiin lopulta kolmannessa erässä ylivoimalla, mutta muutamista laadukkaista tilanteista huolimatta kiekkoa ei saatu perille asti. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tiivistivät pelaamistaan, eikä maalipaikoilla juhlittu erän loppua lukuun ottamatta.

Vauhdikas kolmella kolmea vastaan pelattu jatkoaika tarjosi molemmille joukkueille paljon tilaa, jonka Sport hyödynsi tänään paremmin. Pelicansillakin oli mahdollisuutensa, kun Juhani Tyrväinen syötettiin läpiajoon, mutta Sport-maalilla Järvinen piti pintansa ja otti ottelun kannalta ratkaisevan torjunnan. Lopulta ratkaisijan viitan otti itselleen Gabriel Spilar, joka luisteli suoraa vaihdosta irtokiekolle ja tälläsi viuhuvan rannelaukauksen maalin perukoille. Esityön maaliin teki jälleen alati vaarallinen Charles Bertrand, sekä ensimmäisen tehopisteensä Sport-nutussa saalistanut Joonas Komulainen.

Kahden sarjapisteen myötä Sport kasvatti pottiaan viiteen pisteeseen. Kotiottelujen voittoputkea vaalitaan seuraavan kerran tänä perjantaina, kun Sport saa vastaansa kovia hankintoja tehneen Turun Palloseuran.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)