Sarjan kärkikamppailussa odotetun tasaista

Sport - TUTO Hockey 1-2 ja. (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Sport tuli hyvällä liikkeellä erän alkuun ja peliä saatiin mukavasti pyörimään Kimmo Meriläisen vartioimalla toverimaalilla. Rynnistystä edesauttoi vieraiden Aki Keinäsen ottama turha hyökkäyspään koukkausjäähy. Sport pyöritti ylivoimaa hyvin ja parhaat paikat loi kolmikko Halava-Kujanpää-Piispanen, joka ei kuitenkaan maaliviivaa lähemmäs pääässyt. Muutenkin uudelleen koottu hyökkäysvitja oli selvästi pirtein ensimmäisessä erässä.

Myös TUTOlle tarjoutui ennen erän puoliväliä tilaisuus ylivoimalla, kun Antti Uiton purku lipsahti vaihtoaitioon. Sport alivoima pelasi mallikkaasti eikä vieraat päässeet paria heikkoa vetoa lukuunottamatta yrittämään Joonas Kuuselan ohittamista. Erän puolivälin jälkeen mentiin pitkä, lähes neljän minuutin pätkä ilman katkoja, jonka aikana kentällä nähtiin lähinnä keskialueen menetyksiä puolin ja toisin.

Erän parasta antia tarjoili Kristian Tuohilampi, joka niitasi omassa päädyssä Antti "Mestiksen kallein" Virtasta sellaisella vauhdilla, että mies ja kypärä lähtivät maata kiertävälle radalle. Muutenkin Sportin fyysisyys erässä oli kiitettävää.

Avauserän viimeisellä vitosella pyörittiin vahvasti turkulaisten päässä, Kujanpää ja kumppanit pyöritti lähes kaksi minuuttia putkeen, mutta Meriläinen kesti viimeisenä lukkona. Paras tontti tuli Halavan pelattua Piispaselle, mutta kiekko lirui längistä ohi.

Johonkin katosi kotkapaitojen liike erätauolla ja TUTO hallitsi kenttätapahtumia varsinkin ensimmäisen kympin aikana. Viitteitä tulevasta saatiin vitosen kohdalla, kun vedettiin loistava paitsioansa, tosin laji oli väärä, lähtemällä kaikki vaihtoon samaan aikaan ja pari toveria keskialueelta 2-0 hyökkäykseen. Joonas Kuusela kuitenkin venytti poikkariin loistavan räpylätorjunnan.

Ajassa 28:59 Sportille vihellettiin vähintäänkin kyseenalainen kiinnipitojäähy ja vieraat käyttivät ylivomansa tehokkaasti, tosin vahvalla onnella. 16 sekuntia TUTO pyöritti ylivomaa ja Pullainen pelaa kulmasta neliön keskelle Anrei Hakuliselle, jonka veto epäonnistuu ja pomppii lopulta takatolpilta Sport-pelaajan selän kautta maaliin. Kaikki lasketaan ja tapahtumiin nähden täysin ansaittu maali.

Hyvin erän hallintaa kuvasi se, että Sport sai ensimmäisen kunnon vedon Meriläiselle 11 minuutin kohdilla. Ajassa 31:37 Sportille tarjottiin ylivoimaa, mutta pyöritystä ei saatu vetopaikoille asti ja tasoitus jäi tekemättä. Viimeisellä vitosella näytti enemmän siltä, että vieraat tekevät seuraavankin ja lähellä olivatkin. Vain Kuuselan loistokoppi piti tilanteen 0-1:ssä.

Ajassa 37:54 Sport tulee kuitenkin kuin varkain tasoihin. Jani Kiviniemi karaa kiekon keskialueella ja Kristof & Luomala karkaa 2-1 hyökkäykseen. Kristof tarjoilee vasemmalla Luomalalle joka ajaa sisään, ranteet lukkoon ja nimi lehteen. Kiekko Meriläisen maalin etuylänurkkaan. Erän loppu mennään päästä päähän ilman pahoja tontteja.

Kolmanteen erään tuli todella latautunut Sport ja Turkulaiset joutui puolustuskannalle koko erän ajaksi. Painetta luotiin Kimmo Meriläisen maalille tiuhaan tahtiin, mutta illan paras pelaaja kesti paineet hienosti. Parhaat paikat Sport sai erän puolivälin jälkeen tulleella ainoalla ylivoimallaan. Ensin Halava syötti loistavasti maalin eteen Kujanpäälle, jonka veto viuhui torjunnasta senttejä ohi. Heti perään Halava vetää kierrolta rimaan, mutta tänään ei toista maalia saada aikaan. TUTO-puolustus kestää summeriin saakka ja peli tasatilanteessa 1-1 jatkoille.

Jatkoaika on kahden väsyneen joukkueen pelaamista, eikä isompia tapahtumia nähdä ennen viimeistä minuuttia. Sport voittaa oman pään aloituksen ja lähtee nopeaan vastaiskuun, jossa Markus Piispanen vedetään selkeästi nurin keskialueella. Päätuomari Saukkonen ei näe tässä(kään) mitään jäähynarvoista ja tarjoaa TUTOlle sauman voittoon. Peli ajautuu lopulta Sportin päätyyn ja Antti Virtanen pääsee kiertämään vasemman b-pisteen rahassa rannaten oikeaan yläpeltiin. Näin lisäpiste Turkuun.

Kaiken kaikkiaan hyvätasoinen peli. Eka ja kolmas erä oli Sportin hallintaa, toinen vieraiden. Kentän parhaat löytyivät maaleilta, Joonas Kuusela ja Kimmo Meriläinen pelasivat tyylikkäästi. Kotipelien tappioputki on nyt kolmessa ja sitä pyritään katkomaan lauantaina kun Peliitat saapuu Vaasaan.