Sarjan kärkikaksikko kohtasi Turussa

TUTO Hockey – Sport 4-1 (0-0,1-1,3-0)

Sport tuli oteeluun vauhdilla ja hyvällä taisteluasenteella ja jäähyistä huolimatta ottelu pysyi tasaisena, Tuohilammen 5 min ja Luomala 2min kestettiin ilman takaiskuja ja Frans Tuohimaa piti joukkuetta pelissä mukana hienoilla torjunnoillaan, varsinkin 5-3 alivoimalla. Erätauolle lähdettiin 0-0 tilanteesta.

Toinen erä ja pelin kulku selkeän sekava; jäähyjä sieltä, jäähyjä täältä. Peli oli kovin rikkonaista, mitä tulee katsomista jäähyjen määrään, mutta toki viihdyttävää ja vauhdikasta ja säpinää riitti. Sportilla toisen erän loppuun mennessä, kun lasketaan Tuohilammen ja Kiviniemen ulosajot jäähyjä yhteensä 55 minuuttia TuTon 12 minuuttia vastaan.

Maalihanat avattiin, kun Kiviniemi ajettiin ulos ja samassa tilanteessa Uitto sai 2 minuuttia koukkaamisesta Kujanpään jo istuessa ryntäyksestä boksissa. TuTon Franssila iskee 1-0 lukemat taululle ajassa 31.59. Vain 3 minuuttia myöhemmin Kivimäki iskee tasoituksen ranteella kiekon ohi TuTo-molari "betoni" Virtasen.

Kolmas erä alkaa pahimmalla mahdollisella tavalla, kun TuTon Virtanen iskee kiekon Tuohimaan taakse ajassa 40.24. Kello näyttää 41.55, kun TuTon Ruikka ottaa koukkaamisesta jäähyn. Alivoima ei oikein meinaa sujua. Kunnon laukauksia TuTon maalia kohti taisi tulla ainoastaan noin 3 kpl .

Ottelun ratkaisu häämöttä, kun TuTon Vainiola laukoo Tuohimaata kohti, joka tipauttaa kiekon eteensä ja taustalta Honka tulee ja iskee tilanteeksi 3-1 ajassa 47.38. Ja lähes heti perään, ajassa 48.21, Sportin Heikkinen saa 2 minuuttia huitomisesta.

Lopullinen niitti tulee ajassa 52.38, kun TuTon Pulliainen vetää ja kiekko kimpoaa Sport vahdin patjoista. Hakulisella on helppo työ iskeä tilanteeksi 4-1. Pelin loppupuolella Hernion ottaa vielä jäähyn ajassa 55.30 huitomisesta. Sport ottaa maalivahdin vielä pois ajassa 59.22, mutta ei onnistu kaunistelemaan numeroita

Sitä saa mitä tilaa. Jäähyboksista ei pelejä voiteta, se taitaa olla aika selvä asia. Kun lasketaan kaksi ulosajoa mukaan, on Sportin jäähysaldo ottelussa 66 minuuttia....

Nyt on viikon verran aikaa kursia kuviot kuntoon, seuraava ottelu on 26.02. ja tuolloin kohtaamme vieraspelissä KooKoon