Sarjakakkonen taipui Sportille

Vaasan Sport jatkoi vahvoja otteitaan torstaina kotihallissaan. Sarjakakkonen KalPa joutui totemaan vaasalaiset paremmiksi loppunumeroin 3-2 (1-0, 0-1, 2-1). Voittomaalia juhli Liigan pistepörssin kärkipaikoilla keikkuva Charles Bertrand.
1. erä - Sport aloitti ryminällä
Sport tuli ottelun alkuun erittäin vahvasti ja se pystyi painamaan peliä Eero Kilpeläisen vartioimalle KalPa-maalille joka kentän voimin. Ensimmäinen tuhannen taalan paikka tuli kolmen minuutin kohdalla kultakypärä Charles Bertrandille, mutta Kilpeläinen torjui ranskalaisen laukauksen. Vieraiden valmentaja Pekka Virta teki omat johtopäätökset pyörityksestä ja turvautui aikalisään ajassa 05:33.
Aikalisäkään ei muuttanut pelin kulkua, vaan lähes heti sen jälkeen Bertrand pääsi jälleen paikkaan, mutta Kilpeläinen torjui tämänkin rystynoston. Ajassa 07:56 nähtiin illan ensimmäinen KalPa-jäähy, kun ex-Sport Tero Konttinen komennettiin boxiin. Ylivoima ei oikein ottanut auetakseen, ennen kuin aivan jäähyn lopussa, jolloin Matt Generouksen lähetti upealla läpisyötöllä Damien Fleuryn pakkien välistä yksin läpi. Fleury nosti kauden 13. maalinsa hallitusti oikeaan yläkulmaan.
Vierailija KalPalle tarjottiin ylivoimaa 12 minuutin kohdalla ja sen paras paikka tuli aivan ylivoman alkuun, mutta Hannu Toivonen torjui vaivoin Kasperi Kapasen laukauksen. Jäähyn kautta KalPakin pääsi paremmin peliin mukaan ja varsinkin viimeinen vitonen mentiin vahvassa vieraiden hallinnassa. Ykkösketju Keränen-Rissanen-Kapanen oli erittäin liukkaalla päällä ja varsinkin Kapanen laittoin Toivosen koville pariinkin otteeseen.
Erän lopussa Sport sai pitemmän hyökkäyksen KalPa-päätyyn ja Joonas Lyttinen joutui ottamaan jäähyn poikittaisesta mailasta. Ylivoima ei paikkoja tuottanut, vaan erätauolle lähdettiin 1-0 kotijohdossa.
2. erä - KalPa nousee taisteluun pisteistä
Toinen erä jatkui vauhdikkaana pelinä ja tilanteita syntyi tasaiseen tahtiin molemmissa päissä. Vierasjoukkue KalPa oli erässä hieman hallitsevampi osapuoli ja varsinkin aikaisemmin mainittu ykkönen ja nuori herra Kapanen oli ilmiömäisellä pelipäällä.
Mentiin aina aikaan 27:16 ennen kuin saatiin erän ensimmäinen tilastomerkintä. Sportin hyökkäysketju ylipelasi oman hyökkäyksen ja kuopiolaiset iskivät vastaan. Mikko Jokela avasi laitaan Arttu Ilomäelle, joka toi kiekon alueelle, heitti maalille ja paikalla oli ensimmäisenä Jukka Voutilainen nostaen riparin ohi Toivosen ja pelin 1-1:een.
Erän puolivälissä Sport sai koittaa ylivoimaa, jossa Bertrandille aukesi yllättäen paikka vanhanaikaiseen, mutta Kilpeläinen maalillaan kesti tilanteen. Muutoin ylivoimaa vaivasi tuttu ongelma: kiekkoa ei saatu tuotua kunnolla alueelle kun vastustaja on päässyt kerran purkamaan.
Erän loppu mentiin KalPan komennossa, mutta paras paikka aukesi kuitenkin Sportin Antti Kangasniemelle, joka pääsi puolittain läpi KalPa-pakin syötöstä. Kangasniemi yritti ottaa pomppivaa kiekkoa haltuun jalallaan potkaisten sen KalPa-pakin mailan kautta sisään ajassa 35:32. Videotarkastuksen jälkeen tuomarit hylkäsivät maalin potkuna.
Tämän jälkeen KalPalle tarjottiin saumaa ylivoiman merkeissä, mutta Toivonen venytti nätisti Kapasen vedon eteen ja alivoima hoiti loput. Viimeisillä minuuteilla ei enää kunnollisia paikkoja nähty ja erätauolle lähdettiin tasalukemista 1-1.
3. erä - Ylivoimamaalit ratkaisevat voiton Sportille
Sport sai kolmanteen erään loistavan alun, kun Tero Konttinen otti illan toisen jäähynsä ajassa 41:08. Kauan ei ylivoimaa ehditty pyörittää ennen kuin kiekko löytyi toista kertaa Kilpeläisen selän takaa: Fleury piti hyvin kiekon viivassa ja antoi neliön keskelle Jarkko Hattuselle, jonka veto nousi KalPa-pakin luistimesta yläilmoihin ja pomppi maaliin yli hölmistyneen Kilpeläisen.
KalPa tuli tasoihin ajassa 44:08, kun Sport pelasi huolimattomasti omissa. Michal Birner syötti nappisyötön Voutilaiselle maalin eteen ja mies sai rauhassa harhauttaa illan toisen kaappinsa.
Maalin jälkeinen vaihto kostautui KalPalle tänään. Sport antoi painetta ja Antti Halonen ampui kiekon katsomoon saaden illan toisen jäähynsä ajassa 44:26. Sport-ylivoima oli tänään tehokas ja reilu puolen minuutin pyöritys päättyi kultakypärä Charles Bertrandin ampuessa riparista kiekon Kilpeläisen längistä sisään ja Sportin 3-2 johtoon ajassa 45:08.
Maali sytytti Sportia entisestään ja ratkaisu roikkui ilmassa. Paras paikka tuli Bertrandille, joka karvasi kiekon hienosti keskialueella ja hassutti KalPa-pakki Lyttisen painaen yksin läpi. Veto painui kuitenkin vähän yli maalin ja näin Bertrandin illan toinen maali jäi syntymättä.
Viimeiselle vitoselle Sport hieman passivoitui ja KalPa pääsi näennäisesti hallitsemaan kiekkoa. Sport kuitenkin puolusti nöyrästi ja loistava Hannu Toivonen otti muutaman oksat pois -kopin pitäen Sportin kiinni voitossa. Lopussa KalPa haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia ja Toivonen kruunasi iltansa nollaamalla Kapasen 20 sekuntia ennen summeria. Näin voittoputki taas päälle loppulukemin 3-2.
Hieno taistelu ja ansaitut pisteet. Joka jätkä antoi taas kaikkensa ja JOUKKUE voitti. Ranskalaiset olivat totutun tehokkaita ja Toivonen päällikkö maalillaan. Lisäksi hyvin viime pelit pelannut Jarkko Hattunen sai vihdoin gorillan pois selästä maalillaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti launtain vieraspeliä Oulussa.
(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)

Aikalisäkään ei muuttanut pelin kulkua, vaan lähes heti sen jälkeen Bertrand pääsi jälleen paikkaan, mutta Kilpeläinen torjui tämänkin rystynoston. Ajassa 07:56 nähtiin illan ensimmäinen KalPa-jäähy, kun ex-Sport Tero Konttinen komennettiin boxiin. Ylivoima ei oikein ottanut auetakseen, ennen kuin aivan jäähyn lopussa, jolloin Matt Generous lähetti upealla läpisyötöllä Damien Fleuryn pakkien välistä yksin läpi. Fleury nosti kauden 13. maalinsa hallitusti oikeaan yläkulmaan.

Maalin jälkeinen vaihto kostautui KalPalle tänään. Sport antoi painetta ja Antti Halonen ampui kiekon katsomoon saaden illan toisen jäähynsä ajassa 44:26. Sport-ylivoima oli tänään tehokas ja reilu puolen minuutin pyöritys päättyi kultakypärä  Bertrandin ampuessa riparista kiekon Kilpeläisen längistä sisään ja Sportin 3-2 johtoon ajassa 45:08.

Maali sytytti Sportia entisestään ja ratkaisu roikkui ilmassa. Paras paikka tuli Bertrandille, joka karvasi kiekon hienosti keskialueella ja hassutti KalPa-pakki Lyttisen painaen yksin läpi. Veto painui kuitenkin vähän yli maalin ja näin ranskalaisen illan toinen maali jäi syntymättä.