SaPKo kaatui komeasti! - sata pinnaa täytteen!

Sport - SaPKo 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

Liekö Ultrasin 10 v. tifo ja yleisön äänekäs kannustus tarttunut myös pelaajiin sillä Sport tuli ensimmäiseen erään pyörremyrskyn lailla. Tätä showta johti Lassi Kokkalan johtama ketju laidoillaan John Henrion sekä Jere Laaksonen. Sitä säesti loistavasti kolmikko Piispanen-Kujanpää-Kivimäki, jolla pelihalut näytti olevan tapissa pelikiellon jäljiltä. Jani Kautto savonlinnalaismaalilla sai venyä heti ensiminuuteilla paraatikoppeihin.

Ensimmäistä maalia juhlittiin ajassa 08:23 kun Oskari Manninen tuo kiekon alueelle, ottaa taklauksen vastaan ja irtokiekkoon Jere Laaksonen, joka syöttää vasemmalta laidalta kovan maalin eteen Henrionin lapaan ja Henkka lyö ranteet lukkoon. Lisää löylyä kiukaalle lyö Laaksonen ajassa 11:22 survomalla irtokiekon pisteiden välistä maaliin, syötöt Henrionille ja Kokkalalle.

Maalin jälkeen vieraille tarjotaan saumaa kaventaa ylivoimalla. Kultakypärä Mikko Nuutinen johtaa ylivoimaa vaarallisesti, mutta uusi värväys, maalivahti Frans Tuohimaa hoitaa vähät vedot tyylillä. Loppuerä mennään Sport-komennossa ja torjunnat (12-16) ei kyllä kerro koko kuvaa erästä, sillä sen verran hyvin peli oli Sportin hanskassa. Myös puolustus toimi ensi erässä moitteettomasti ja fyyysinen peli oli kohdillaan, miestä laitettiin seinille välillä jopa kahden miehen voimin samaan aikaan.

Hyvä peliin tulo. Eilen pelannut SaPKo joutui heti puolustuskannalle ja nyt toisessa erässä pitää pystyä luistelemaan vieraiden jalat alta. Tuohimaa debytoi hyvin maalillaan. Huippupaikkoja ei ollut, mutta perustyö oli eleettömän varmaa.

Ei mennyt toiveet toteen vauhdin pidon osalta vaan kakkoserä oli hienokseltaan vieraiden hallintaan. Jo ensi minuuteista alkaen SaPKo hätyytteli vaarallisesti Sport -maalia, mutta vastoin kenttätapahtumia kotijoukkue karkasi kolmen maalin johtoon ajassa 23:12. Antti Uitto ja Michal Kristof pelasivat nopeilla Robert Nyholmin keskeltä läpi. Mies rannasi parista metristä oikeaan alakulmaan ja taululle 3-0 lukemat.

Vieraat ei tästä hätkähtäneet vaan seuraavassa vaihdossa kolisee ensimmäisen kerran Tuohimaan selän takana. Santeri Lukka painaa kiekon vahvasti oikeaan päätyyn ja maalin takaa lähtevä tarkka syöttö tavoittaa b-pisteiden väliin tulevan Nuutisen, joka ampuu suoraan syöttöön napakalla ranteella vieraiden avausosuman. Sport ei saa konetta käyntiin millään vaikka muutaman puolittaisen paikan pystyy luomaan siellä täällä.

Ensimmäisessä erässä nähty asennepelaaminen omissa loistaa poissaolollaan varsinkin omissa. Erän puolivälissä vieraat pääsee ylivoimalle ja aloituksen jälkeen tarjotaankin sitten kavennusta hopeatarjottimella kun Jani Kiviniemen purkulämäri omista leijuu toisen pään muikkuverkkoihin ja vieraille 5-3 yv lähes kahdeksi minuutiksi. Sport -alivoima uhrautuu ja kestää lähes kokonaan kahden miehen vajauksen. Tuohimaa nollaa kahdella gamesaverilla Nuutisen poikkarit, mutta kolmas kerta kolahtaa. Nuutisen veto tippuu varusteista viivalle, josta Lukka runnoo pelin 3-2:een ajassa 30:49.

SaPKo pääsee vielä koittamaan uudelleen yv:tä parin minuutin kuluttua, mutta tällä kertaa av kestää. Erän lopussa pelistä saadaan vähän kiinni, mutta syöttöpeli puuttuu ja kiekkoa pyritään kuskaamaan vuorotellen yksin sisään. Taas peli hieman katosi kolmen maalin johtoon ja vieraat pääsivät peliin mukaan.

Vieraat eivät pystyneet enää kolmannessa erässä haastamaan Sportia voitosta ja vaikkakaan mitään huikeaa esitystä viimeisessä ei nähty, otti kotkapaidat tärkeän sekä ansaitun voiton. Ajassa 46:11 Sportille tarjottiin kahden miehen ylivoimaa reilu minuutin verran ja sauma ratkoa peli. SaPKon alivoima pelasi loistavasti ja vuorostaan Sportin ylivoima oli tehotonta.

Erän puolivälin jälkeen ajassa 50:16 ratkaisijan roolin ottaa Kiviniemen Jallu. Nyholm runnoo alueelle ja maalin taakse, syöttö maalille ja kiekko jää pomppimaan metrin päähän veskarista. Paikalle tulee Kiviniemi joka runnoo kiekon väkisin maaliin ja pelin 4-2:een. Viimeinen kymppi pelataan minuutit pois ja otetaan tärkeät kolme pinnaa.

Kotivoitto! Hienosti tappioputki katki ja sata pinnaa täyteen sarjataulukossa. Tuohimaalle hyvä debyytti ja tärkeä avausvoitto uudessa seurassa. Tästä on hyvä jatkaa.

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam

Katso myös parhaat palat ottelukoosteesta!