SaiPa peittosi Sportin

Vaasan Sportin vaikeudet jatkuivat, kun lappeenrantalaiset vierailijat hakivat pisteet Kuparisaaresta 2-5 (0-1, 1-2, 1-2) voitolla. Tappio oli Sportille viides perättäinen kotikentällä.
Vauhdikas avauserä tarjosi paljon taklauksia ja yhden maalin, josta vastasi SaiPan ulkomaalaisvahvistus Chad Rau. Rau pääsi maalin edestä ohjaamaan Sam Lofquistin viivasutaisun maalin perukoille, eikä Ville Hostikka voinut tälle mitään. SaiPa ei ottelussa paljon laukauksia säästellyt, mistä kertoo Hostikan 42 torjuntaa, joista peräti 19 tuli ensimmäiseen erään.
Sport aloitti toisen erän vahvasti ja pääsi juhlimaan ansaittua tasoitusta Oskari Mannisen ammuttua irtokiekon etukulmasta sisään ohi SaiPan maalilla torjuneen Andreas Bernardin. Kauden puolivälin jälkeen hyvään maalivireeseen päässeelle Manniselle täysosuma oli jo vuoden viides.
Tasoituksen jälkeen liigadebytantti Jesse Rantamäki passitettiin jäähylle ja SaiPa pääsi jauhamaan ylivoimaansa, kuitenkin tuloksetta. Sportin terävän alun jälkeen erä alkoi tasoittumaan ja vierailijat menivätkin uudelleen johtoon ottelun puolivälin jälkeen. SaiPan ensimmäisen maalin alustanut Lofquist oli jälleen pahanteossa ja ampui kiekon hieman helpohkosti ohi Hostikan valelaukauksensa jälkeen.
SaiPa nosti johtomaalinsa jälkeen kierroksia yhä enemmän ja Ari Gröndahlia tiputtua kokoonpanosta ensimmäisen erän jälkeen Sport joutui kuormittamaan viittä jäljelle jäänyttä puolustajaansa normaalia enemmän. Tämä realisoitui karmealla tavalla SaiPan 1-3 maalissa, kun voitetun oman pään aloituksen jälkeen Joonas Valkonen kadotti kiekon Dave Spinalle. Spinan laukauksen Hostikka vielä selvitti, mutta epäonnistuneen purkukiekon jälkeen Chad Raulla oli helppo työ tehdä illan toinen osumansa.
Sport aloitti kolmannen erän jälleen terävästi ja pääsi juhlimaan Petri Lammassaaren ampumaa komeaa kavennusmaalia erän toisella minuutilla. Syötön maalin antoi Toni Leinonen, joka ensin hassutti SaiPa-hyökkääjän ulos tilanteesta. Sportille tarjoutui maalin jälkeen mahdollisuus tulla tasoihin ylivoimalla, mutta Charles Bertrandin tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa ei päästy. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui lopulta Jarkko Immosen ylivoiman lopulla saama jäähy, jonka aikana SaiPan Patrick Bjorkstrand ohjaus vei vierailijat jälleen kahden maalin johtoon.
Kovasta taistelusta huolimatta Sport ei enää maalinteossa onnistunut. SaiPan Rony Ahosen viimeisteltyä loppulukemat tyhjään maaliin matkasivat sarjapisteet Lappeenrantaan tuloksella 2-5.
- Illasta toiseen taistellaan, mutta tällä kertaa ei riittänyt. Hävisimme pelin toisen erän jälkimmäiseen kymppiin, jonka aikana SaiPa teki kaksi maalia. Teimme vähän lapsellisia virheitä, Valtonen manasi.
Sportin paidassa debyyttinsä teki 18-vuotias Jesse Rantamäki. Reilu kuusi minuuttia ottelussa pelanneen hyökkääjän tilastoihin merkattiin jäähyn lisäksi yksi laukaus. Valtonen oli tyytyväinen debytantin esitykseen.
- Rantamäki pelasi paremmin kuin moni meidän kokeneempi pelaaja. Hän ansaitsi minuuttinsa ja tulee varmasti jatkamaan mukanamme. Hänessä on iso potentiaali kehittyä hyväksi Liiga-pelaajaksi.
Sportin kautta on jäljellä vielä seitsemän ottelua ja niistä seuraava pelataan torstaina Vaasassa, kun vierailemaan saapuu kovassa iskussa oleva Tappara.

Sport aloitti toisen erän vahvasti ja pääsi juhlimaan ansaittua tasoitusta Oskari Mannisen ammuttua irtokiekon etukulmasta sisään ohi SaiPan maalilla torjuneen Andreas Bernardin. Kauden puolivälin jälkeen hyvään maalivireeseen päässeelle puolustajalle täysosuma oli jo vuoden viides.

Kovasta taistelusta huolimatta Sport ei enää maalinteossa onnistunut.  Rony Ahosen viimeisteltyä loppulukemat tyhjään maaliin matkasivat sarjapisteet Lappeenrantaan tuloksella 2-5.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtosen mukaan toisen erän jälkimmäinen puolisko ratkaisi voiton SaiPalle.

- Rantamäki pelasi paremmin kuin moni meidän kokeneempi pelaaja. Hän ansaitsi minuuttinsa ja tulee varmasti jatkamaan mukanamme. Hänessä on potentiaalia kehittyä hyväksi Liiga-pelaajaksi.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: SEPPO PETROV)