Ryöstöretki Poriin

Porin Isomäessä perjantai-illan huumasta vastaavat kotijoukkue Ässät ja ryöstöretkelle matkaava Sport. Molemmilla on otteluun tultaessa allaan voitto tiistailta - Ässät haki Hämeenlinnasta kaksi pistettä Sami Lähteenmäen jatkoaikamaalilla ja Blues jäi Vaasassa nälkäisen kotijoukkueen jalkoihin 6-2 lukemin.

Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kahdesti täyspitkässä ottelussa ja kerran Pitsiturnauksessa. Näissä otteluissa voitot tasattiin ja Pitsissä pelattiin tasan, joten lähtökohdat runkosarjan ensimmäiseen Kasitien derbyyn ovat äärimmäisen tasaiset. Ässä-pelaajien päässä kummittelee varmasti vielä Porissa pelattu harjoitusottelu, jossa Sport takoi toisessa erässä peräti neljä maalia, joiden siivittämänä voitto runkosarjan kenraaliharjoituksesta matkasi Vaasaan.

Sarjataulukossa joukkueet majailevat sijoilla 4. ja 9. Ässät yhden ottelun enemmän pelanneena ovat keränneet neljä pistettä vaasalaisia enemmän, mutta varsinkin maalinteon kanssa porilaisilla on ollut viime aikoina vaikeaa. Oma pää on kuitenkin pysynyt hyvin puhtaana, siitä huolen on pitänyt huippuiskussa oleva maalivahti Rasmus Rinne, jonka onnistumiseen oikeastaan kulminoituu koko Ässien menestys tällä kaudella. Hänen ohittamisekseen Sportin on löydettävä lääkkeet illalla, jos pisteitä aiotaan ottaa mukaan.

Sport katkaisi kahden ottelun tappioputkensa tiistaina, kun Blues kaatui hurjan toisen erän ansiosta 6-2. Ensimmäinen erä oli kotkilta vielä tukkoista pelaamista, mutta kuin napin painalluksella Sport sai päälle sellaisen hurmostilan, että Jani Nieminen pommitettiin erän päätteeksi vaihtoon. Varsinkin samaan ketjuun asetettu ranskalaisduo Charles Bertrand - Damien Fleury oli loistavalla pelipäällä. Pistetilin saivat auki myös alkukauden loukkaantuneena ollut Lassi Kokkala ja kotiyleisön suosikki Erik Riska. Samoilta miehiltä on lupa odottaa tehoja myös Porissa.

Perjantai-ilta, Pori ja kiihkeä kotiyleisö on usein ollut vierasjoukkueelle paha paikka. Voiton avaimet ovat tiiviissä puolustuspelaamisessa ja omien paikkojen hyödyntämisessä, asiat joissa tiistaina onnistuttiin hyvin. Ottelussa on potentiaalia olla kuuma, mutta jäähyboksia ei pidä lähteä kuluttamaan. Peluutuksessa nähtäneen kierrätystä, sillä seuraava ottelu on jo huomenna hallitsevien Suomen mestarien saapuessa vierailulle Kuparisaareen. Sairastuvalta apuja ei ole odotettavissa.