Rinnalle ja ohi – Sportille kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen

Vaasan Sport ja vierailija Tampereen Tappara pelasivat kaksijakoisen ottelun keskiviikkona Vaasan illassa. Heti alussa takaa-ajoon joutunut Sport onnistui kuitenkin lopussa punnertamaan tasoihin ja lopulta 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) voittoon voittomaalikilpailussa, jossa ratkaisevan maalin ampui Lassi Kokkala.

Sport sai heti ottelun alkuun mahdollisuuden kaunistella surkeita ylivoimatilastojaan, mutta kiekko kaivettiin nopeasti omasta maalista, kun Tapparan Kristian Kuusela tarjoili kotkapaidoille shokkihoitoa alivoimamaalillaan. Vahvan esityön maaliin teki Sportin pitkän kiekon jälkeen aloitusvoiton kaapinut Veli-Matti Savinainen.

Molemmat saivat kokea ensimmäisen erän tiukan tuomarilinjan jäähyjen muodossa, mutta heikkoa ylivoimaa tähän asti kauden aikana esittäneet joukkueet eivät enempää maaleja onnistuneet luomaan. Tasakentällisin Sport pyrki olemaan aktiivinen kiekon kanssa, mutta sai luotua vain muutaman yksittäisen maalipaikan, joista paras tuli b-pisteiden väliin nousseelle Jake Newtonille. Hanakasti laukovan yhdysvaltalaispuolustajan kauden avausmaali jäi kuitenkin myöhäisempään ajankohtaan.

Tappara avasi hieman puolustuspakettiaan toiseen erään ja otti ottelun hallinnan itselleen. Sport-maalilla Mika Järvinen joutui kovaan rumputuleen varsinkin Joonas Komulaisen jäähyn aikana. Tappara ei kuitenkaan hyvistäkään paikoista onnistunut naulaamaan illan toista osumaansa, vaan pieni tuuri ja Järvisen torjunnat pitivät kotijoukkueen mukana ottelussa.

Hoidettu alivoima antoi kotkapaidoille lisää virtaa ja se heräsi todellisesti taisteluun Tuomas Vänttisen ammuttua tasoitusmaalin hieman ennen ottelun puoliväliä. Jarkko Immosen hyvä poikkikentänsyöttö löysi Vänttisen, jonka tulinen laukaus yllätti täydellisesti Tapparan maalilla torjuneen Tomi Karhusen. Vänttisellä oli erässä vielä mahdollisuus viedä Sport johtoon Robin Salon noustua röyhkeästi maalipaikkaan, mutta irtokiekolla ollut hyökkääjä ei onnistunut lapioimaan illan toista osumaansa.

Tappara siirtyi uudelleen johtoon erän viimeisellä minuutilla. Laidasta noussut Kristian Kuusela laukoi, ja maalille ajanut Henrik Haapala oli mailoineen välissä. Järvisen protestoinnista huolimatta maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Tappara siirtyi maalin johtoasemassa jälleen tukkimaan keskikaistan ja kyttäämään vastahyökkäyksiä, joissa he olivat tänään vaarallisia. Järvinen maalillaan piti pelin kuitenkin tasaisena ja antoi Sportille vielä mahdollisuuden taistella pisteistä. Tapparan puolustus joutui koville Komulaisen johtaman ykkösketjun kanssa, mutta näytti selviävän tasaiskuitta, kunnes loistavia otteitaan jatkanut Aleksi Laakso löysi kiekon mentävän reiän Karhusen maalilta. Sekunteja aikaisemmin Teemu Tallberg oli jo lähellä tasoitusta, mutta miehen ohjaus kilahti tolppaan.

Ottelun jatkoaika tarjosi yleisölle vauhtia ja vaarallisia tilanteita molempiin kenttäpäätyihin. Tappara ei kiekon hallinnassa huolimatta saanut luotua juurikaan vaarallisia maalipaikkoja, vaan lähimpänä voittoa kävi Sport, mutta Newtonin ja Vänttisen 2v1-hyökkäys ei tuottanut kotijoukkueelle tulosta. Ottelun voittajaa haettiin lopulta voittomaalikilpailusta, jossa Charles Bertrand ja Lassi Kokkala onnistuivat ainoina maalinteossa. Näin Sport nappasi lisäpisteen ja voiton tiukasta ottelusta.

Sport jatkaa kahden ottelun voittoputkessa kohti Hämeenlinnaa, jossa lauantaina vastaan tulee HPK. Seuraava kotiottelu pelataan reilun viikon päästä perjantaina, jolloin Kouvolan KooKoo tekee paluun Kuparisaareen.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)