Revanssiviikonloppu avattu!

Sport - Hokki 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

Sport tuli avauserään pirteästi halliten näennäisesti ensimmäistä vitosta. Tiiviisti puolustava Hokki piti kuitenkin Sportin poissa maalipaikoista ja harvat vedot tuli nollakulmista sekä liian kaukaa. Kotkapaitojen puolustus tarjoaa ottelun avausmaalin vieraille ajassa 08:33. Pyörähdys oman maalin kulmalla kostautuu ja kiekko suoraan maalin eteen Arttu Heikkiselle, jolla on helppo työ siirtää kiekon ohi Joonas Kuuselan. Maali sekoittaa Sportin peliä ja loppuerä on haluttoman näköistä surffailua eikä sitä myöten paikkojakaan saada. Ylivoimamahdollisuus kuivuu kasaan korkeaan mailaan seitsemässä sekunnissa.. Erä lopussa vieraille tarjotaan ylivoimaa, mutta av-nelikkö kestää. Erätauolle vieraiden 0-1 johdossa.

Olipas unettava ensimmäinen erä. Alku oli, jos punavalkoisin lasein katsotaan, ihan ok, mutta toisaalta se ei tässä sarjassa riitä ja paljon pitää muuttua taas toiseen erään että voitosta taistellaan. Paidan suunnitteluun vinkkiä jatkossa, punavalkoiset paidat molemmilla ja sekä yleisön että pelaajienkin tuntuu olevan hankala omiaan tunnistaa. Yksivärinen paita jatkossa, kiitos...

Kotkapaidat tuli toiseen erään paremmalla liikkeellä sekä asenteella kuin avaukseen ja se näkyi myös taululla. Ajassa 21:03 päästiin koittamaan ylivoimaa, mutta aloittanut ykkösylivoima ei saanut vieläkään hommaa toimimaan kunnolla. Aivan ylivoiman lopussa kohiin tullut Kokkalan ylivoima sen sijaan onnistui lähes tekemään ylivoimamaalin. Lähes siksi että pyöritys jatkui jäähyn päätyttyä ja Lassi Kokkala lämäsi itse viivasta tasoituksen ajassa 23:09.

Maalista Sport ja varsinkin Kokkalan ketju Tapio-Kokkala-Hattunen heräsi pelaamaan tosissaan. Reilu kaksi minuuttia tasoituksesta ketju karvaa vahvasti vasemmalla, Hattunen pelaa viivaan Kokkalalle, joka ampuu suoraan syöttöön ja lepattavaan kiekkoon Jussi Tapio pääsee vielä ohjaamaan kiekon ohi Teemu Seppäsen.

Ajassa 26:44 tarjotaan vieraille jälleen ylivoimaa, nyt raitapaitojen toimesta, sillä kovin heppoisesti Joni Haverinen komennetaan boxiin puhtaasta niitistä. Alivoima kestää kuitenkin hyvin ja johto pystytään pitämään. Ajassa 31:27 nähdään nätti osuma. Kokkalan ketju pelaa nopean hyökkäyksen, kun Jussi Tapio jatkaa keskialueella kiekon nopeasti Kokkalalle, joka lähettää tarkalla syötöllä sinisen jälkeen Hattusen vasemmalta läpi. Mies tyylittelee Stockamanin ovet -harhautuksen (copyright Rambo Rantala), kiekko hieman karkaa, mutta lipuu nätisti etukulmasta sisään. Maalin jälkeen ote siirtyy vieraille ja Sport-puolustus Joonas Kuuselan johdolla kestää lähentelyt. Huikean vaarallisia paikkoja ei nähdä, mutta välillä kiekko pomppii pahasti. Erätauolle kuitenkin 3-1 johdossa.

Hyvä kakkoserä ja varsinkin mainitulta tehoketjulta. Erän lopussa kuitenkin taas kun olisi paikka lyödä naulaa niin aletaan hieman peruuttaan. Tunnettakin löytyy jo jonkin verran. Jallu Kiviniemi esitti jo tanssiinkutsun Clemens Unterwegenille, mutta vielä ei ainakaan flaksi käynyt. Ehkä ensi erässä....

Pelin kuva - Väkisin voittoon! (kuva Samppa Toivonen)

Kolmannesta erästä ei tule elämää suurempaa kiekkonäytöstä, mutta järkevästi puolustaen turvataan kolmen pinnan voitto. Hokki pyrki tulemaan kovaa erän alkuun ja Sport joutui turvautumaan aikalisään ajassa 42:12. Tämä rauhoittikin peliä ja loppuerässä ei vieraat juurikaan päässyt uhkaamaan Sport voittoa.

Parhaan tontit tuli erän lopussa Sportille kahden läpiajon muodossa. Ensin Seppänen nollasi tyylikkäästi Samuli Kivimäen ranteen räpylällä ja hetken kuluttua miehen olkapää ehti Jere Laaksosen vedon tielle. Reilu kaksi minuuttia ennen loppua vieraille tarjotaan vielä yksi sauma ylivoiman muodossa ja Hokki vetää aikalisän jälkeen veskarin pois. Mylly pyörii näyttävästi ja pari kertaa ollaan aivan maaliviivan tuntumassa mutta uhrautuva Sport-puolustus kestää. Viimeisillä sekunneilla nähdään Joonas Kuuselan hyvä yritys tehdä maali, mutta veskarin lähettämä roikkukiekko liruu puolisentoista metriä oikealta ohi maalin.

Tärkeä voitto ja kolme pinnaa. Vastustaja oli juuri niin sitkeä kuin osattiin odottaa. Hyvä ja tehokas kakkoserä riitti tällä kertaa kolmeen pinnaan. Illan parasta esitti kolmikko Hattunen-Kokkala-Tapio, joka vastasi kaikista maaleista. Maalilla Kuusela koppasi varmasti ensimmäisen vedon jälkeen kaikki Hokkiyritykset. Huomenna Revanssiviikonloppu jatkuu vieraspelillä Kajaanissa.

Katso myös ottelukoosteJon Henrionin erätaukohaastattelu  sekä lehdistötilaisuus.