Putkea katkomaan – Tappara lauantaivieraaksi Kuparisaareen

Sport saa viimeisessä kotiottelussaan ennen joulutaukoa vastaansa sarjan kärkisijoista taistelevan Tampereen Tapparan. Sport lähtee hakemaan katkoa jo seitsemään venyneelle tappioputkelleen.

Synkkä syksy on tarttunut vahvalla tavalla myös kotkaryhmän suorituksiin varsinkin pisteiden osalta. Kulunut viikkokaan ei tuonut suurta helpotusta tilanteeseen vaan tappioputki venyi TPS- ja Kärppätappioiden myötä jo seitsemään. Ei silti ole syytä laittaa päätä pensaaseen, sillä molemmissa otteluissa Sportilla oli jälleen kaikki voiton avaimet käsissään. Vielä kun viimeistely saadaan paremmalle tasolle, on lupa odottaa paljonkin. TPS oli hätää kärsimässä lähes kaksi erää, mutta muutamat isot henkilökohtaiset virheet käänsivät pelin tehokkaasti paikkansa käyttäneille turkulaisille lukemin 2-4. Keskiviikkona Raksilassa Sport oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä, mutta Kärpät tuli tasoihin kuutisen minuuttia ennen loppua ainoasta maalipaikastaan kahdessa viimeisessä erässä. Lopulta oululaiset ottivat lisäpisteen voittolaukausten jälkeen.

Lauantaina Kuparisaareen saapuu suoraan Jyväskylän kautta Tampereen Tappara, joka siis kohtaa JYPin vielä perjantaina ennen Sport-peliään. Tappara on yksi vahvoista mestarisuosikeista jälleen tälläkin kaudella, mutta viime peleissä sarjakolmosen kone on hieman yskinyt. Viidestä viime pelistä kolme on mennyt jatkoille ja kaksi kertaa kotijoukkue on vienyt kolme pinnaa tamperelaisilta (Pelicans ja SaiPa). Sport ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, molempien voittaessaan kotona niukasti: syyskuun lopussa Sport voittolaukauksilla 3-2 ja lokukuussa Tappara kotonaan varsinaisella peliajalla 2-1. Jussi Tapolan Tappara on tänä vuonna sekoitus nuoria lupauksia à la superlupaus Patrik Laine ja kokenutta kaartia à la Kristian Kuusela & Veli-Matti Savinainen. Erittäin taitava joukkue, jota vastaan varsinkin täytyy turhia jäähyjä pystyä välttämään.

Sportin kokoonpano on viime otteluissa alkanut pikku hiljaa asettumaan uomiinsa ja hyviä ketjukoostumuksia alkanut löytymään loukkaantumissuman jälkeen. Varsinkin Ville Leskinen on ollut todella vahva otteissaan sairasloman jälkeen. Joulukuinen lauantai-ilta ja vastassa kivenkova Tappara: se jos joku sytyttää sekä katsomossa että kentällä. NYT TAISTELLAAN tappioputki poikki! 

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #13 RISKA Erik

Hyökkääjä Erik Riska aloitti kauden tehopisteiden valossa vaisusti, mutta maajoukkuetauon jälkeen pistetahti on ollut kiitettävää: marras-joulukuun kymmeneen peliin Riska on tehnyt tehot 5+0, kun tätä ennen oli kertynyt vain 0+1. Riskan taistelutahtoa ja raatamista tarvitaankin, jotta tappioputki saadaan poikki. Osaa maskipelaamisen salat ja on hanakkana ripareissa. Jatkuuko tehovire myös Tapparaa vastaan?

SPORT #41 MANNINEN Oskari

Preseasonilla tullut pieni loukkaantuminen hieman sekoitti puolustaja Oskari Mannisen pasmoja ja alkukausi ei mennyt odotusten mukaisesti. Välillä vauhtia haettiin katsomon puolelta, mutta viime peleissä on nähty jo hieman sitä tuttua kiekollista rohkeutta ja vahvaa liikettä. Kauden maalitili on vielä avaamatta, kolahtaisiko lauantaina kiekko maaliin?

TAPPARA #33 KARHUNEN Tomi

Kärpissä kaksi mestaruutta torjunut Tomi Karhunen siirtyi täksi kaudeksi noilla kausilla tuplahopeaa saavuttaneen Tapparan riveihin. Miehelle tarjottiin selkeän ykköstorjujan paikkaa ja ne odotukset Karhunen on lunastanutkin. Lisäksi Mika Norosen lähtö muille maille naulasi Karhuselle ykkösen tontin loppukaudeksi. Pienikokoinen maalivahti on torjunut tähän mennessä 91,84% tarkkuudella ja keskimäärin ottelussa mennyt 2,16 maalia sisään.

TAPPARA #71 KUUSELA Kristian

Ehkä Liigan paras pelaaja tällä hetkellä löytyy Tampereelta. Edes Antti Tyrväisen törkeä taklaus ei hidastanut Kristian Kuuselaa kuin parin ottelun huilin verran ja paluun jälkeen jälki on ollut totutun tuhoisaa. Erittäin nopea ja loistavan peliälyn omaava Kuusela johtaa koko sarjan pistepörssiä tehoin 9+22. Vaarallinen varsinkin ylivoimalla, jossa pystyy sekä pelaamaan paikkaa muille tai itse ratkomaan. Laadukas laukaus.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)