Pohjanmaalta Liigaan ja kansainvälisille markkinoille – Sport ja MSK Group hakevat synergiaa

Vaasan Sport ja ylihärmäläinen MSK Group Oy ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen. Sportin nousu Liigaan loi jääkiekosta hyvän näkyvyyskanavan pohjalaisille yhteistyökumppaneille.

Ylihärmäläinen MSK Group on pitkät perinteet omaava perhekonserni, joka työllistää tällä hetkellä 500 eri alojen osaajaa. Konserniin kuuluu tuttuja yrityksiä ja tuotteita: korkealaatuiset kotimaiset Juncarin valmistamat perävaunut, Junkkari maa- ja metsätalouskoneet, kansainvälinen ohjaamovalmistaja MSK Cabins sekä muovin valmistukseen erikoistunut korkean teknologian yritys MSK Plast.  Kaksi viimeksi mainittua ovat niminä uusia.

-Huhtikuussa perinteikäs Maaseudun Kone Oy vaihdettiin MSK Cabins –nimiseksi ja Junkkari Muovi MSK Plastiksi. Molemmat tekevät paljon vientikauppaa ja uudet nimet haluttiin kansainvälisille markkinoille paremmin sopiviksi. Uuden  visuaalisen ilmeen avulla  konsernin brändit jaetaan kahteen kategoriaan: Junkkari ja Juncar brändien alle kuuluvat konsernin omat tuotteet ja sopimusvalmistus MSK-brändin alle, valottaa MSK Plast Oy:n ja MSK Cabins Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtioja.

MSK Plast Oy:n ja MSK Cabins Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtioja (vas.) ja Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n myyntipäällikkö Mikko Aho odottavat solmitulta yhteistyöltä paljon.

Sportin liiganousu ja sitä kautta valtavasti kasvava näkyvyys on erittäin hyvä kanava tehdä uusia nimiä tunnetuksi.

-Liiga on valovoimaisin ja tunnetuin urheilusarja Suomessa. Pohjalainen liigaseura sekä alueen yritys on varmasti toimiva yhdistelmä. Liiga tarjoaa ylivoimaisen näkyvyyden eri medioissa.

Osaavaa sopimusvalmistusta Pohjanmaalta

Yli 60 vuoden kunnianhimoinen kehitystyö ja tinkimätön tekeminen on tehnyt MSK Cabinsistä maailmanluokan ohjaamovalmistajan.

-Osaamisemme turvaohjaamoiden valmistamisessa on huippuluokkaa. Päivittäin linjaltamme valmistuu noin 40 uutta ohjaamoa.

Myös yhteistyösuhteet yrityksellä ovat pitkiä.

-Juhlimme juuri huhtikuussa 50 vuotta jatkunutta yhteistyötämme kotimaisen traktorivalmistaja Valtran kanssa. Vaikka yrityksen nimi on uusi, perinteet jatkuvat, kertoo Lehtioja.

MSK Plast on erikoistunut muoviosien sopimusvalmistukseen.

-Laaja asiantuntemus, monipuolinen tuotevalikoima ja tehokas valmistusprosessi ovat toimintamme kivijalka. Sitä täydentävät ammattitaitoinen työkalu- ja projektiosaaminen, sekä monipuoliset jatkojalostuspalvelut: osakokoonpano, pintakäsittely, pursotustiivistys, testaus ja tarkastus sekä logistiset palvelut. Tarjoamme siis koko paketin asiakkaamme käyttöön, sanoo Lehtioja.

Tuotteita toimitetaan ympäri maailman.

-Toimimme sopimusvalmistajina useille OEM-laitevalmistajille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Nykyaikaiset tuotantoprosessit sekä osaava henkilöstö takaavat asiakkaille parhaimmat ja laadukkaimmat ratkaisut nyt ja tulevaisuudessa.

MSK Cabins on maailmanluokan ohjaamovalmistaja. Nykyaikaiselta linjalta valmistuu päivittäin noin 40 uutta ohjaamoa.

MSK Plast toimii muoviosien sopimusvalmistajana useille OEM-laitevalmistajille niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

 

Monipuolista näkyvyyttä

Sport pystyy tarjoamaan yhteistyökumppaneilleen useita erilaisia näkyvyysvaihtoehtoja.

-Perinteisen peliasunäkyvyyden lisäksi tarjolla on erikokoisia mainosvaihtoehtoja jäähallissa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.Lisäksi erilaiset medianäkyvyydet ovat saatavilla, joista mm. sosiaalisen median sekä kotisivujen kysyntä on kasvussa, kertoo myyntipäällikkö Mikko Aho.

Nykypäivänä mahdollisuudet eivät rajoitu pelkkään mainosnäkyvyyteen. Yrityksille tarjotaan useita erilaisia paketteja, jotka on rakennettu lähinnä ottelutapahtuman ympärille.

-Aitiot ja VIP-palvelut ravintoloineen ovat asiakkaiden käytössä joka ottelussa ja halliremontin myötä saamme myös tuolle puolelle kaivattua lisätilaa jo ensimmäiselle Liigakaudelle. Ottelutapahtumien yhteyteen järjestämme niin erilaisia asiakastilaisuuksia kuin TyKy-päiviäkin, listaa Aho.

MSK Group hakee kattavaa näkyvyyttä sekä konsernina että MSK Plast-brändillä koko Suomen alueella ja yhteistyö on räätälöity sen mukaan. Liigan myötä Sport näkyy erittäin vahvasti niin televisiossa kuin printti- sekä nettimediassa ympäri Suomen.

-Näymme sekä koti- että vieraspeliasussa ja Kuparisaaren kaukalossa. Lisäksi tulemme tuomaan jatkossa asiakkaitamme Vaasaan katsomaan Liigakiekkoa.

Lehtioja näkee yritystoiminnassa ja joukkueurheilussa paljon yhtäläisyyksiä.

-Yrityksen pyörittäminen on myös joukkuepeliä, jossa pyritään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla saamaan onnistumisia. Ja niin kuin jääkiekossakin, jokaisen jäsenen panos on erittäin tärkeä kokonaistuloksen kannalta, roolista riippumatta.

Liigakiekkoilu yhdistää Pohjanmaan yrityksiä jatkossa entistä enemmän.

- Nyt kun Vaasaan ja Pohjanmaalle on saatu vihdoin oma Liigajoukkue niin toivon, että muutkin alueen yritykset näkevät yhteistyössä olevat hyödyt ja antavat sitä kautta tukensa Sportille, päättää Lehtioja.