PlayOff -sarja avattiin voitolla!

Sport-Jukurit 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Sport tuli vahvasti otteluun ja vieraat joutui heti puolustuskannalle. Paikkoja luotiin tasaiseen tahtiin ja ainoastaan hyvin pelannut Oskari Setänen Jukurimaalilla piti joukkuettaan hengissä. Erässä mentiin pitkälle yli puolen välin ennen kuin saatiin ensimmäinen tilastomerkintä. Marko Luomala pääsee huudattamaan kotiyleisöä ensimmäisen kerran ajassa 13:43. Ari Gröndahl avaa keskialueelta John Henrionin oikealta vauhtiin ja mies painaa vahvasti alueelle. Keskikaistaa maalille ajaa Jere Laaksonen sekä Luomala. Kova syöttö mallille pomppaa Laaksosen lavasta takatolpalle, josta "Luti" laittaa kiekon ohi Setäsen.

Maalin jälkeen peli pysyy edelleen kotkahallinnassa, mutta Henrionin huolimaton purku livahtaa katsomoon ja mies boxiin. Jukurit eivät saa ensimmäisellä ylivoimalla paikkoja luotuja ja jäähyn päätyttyä Markus Piispanen lähettää Henrionin suoraan jäähyltä läpi. Mies yrittää liruttaa längistä, mutta Setänen torjuu vaivoin. Erän lopussa tuomarikaksikko löytää helpohkon jäähyn Kokkalalle ja Jukureille paikka pukukoppimaaliin. Vieraat käyttää tilaisuutensa ja Iivo Hokkasen nopea poikkari löytää Jani Savolaisen b-pisteiden välistä ja nopea veto yllättää Frans Tuohimaan vain 3 sekuntia ennen summeria. Vauhdikas erä Sportilta. Paikkoja oli useampaankin mutta Setänen koppaa hyvin. Johtomaalin jälkeen kuitenkin peli hieman lässähti ja jäähyt sotki menoa.

Toisesa erässä nähtiin tarkkaa peliä ja kotijoukkue Sport pysyi vahvasti kuskin paikalla. Tällä hetkellä kentän paras mies seisoo Jukurien tolppien välissä, nuori maalivahti Setänen on ottanut tähän iltaan jo tukun gamesavereita. Toisen erän alkupuoliskolla mies nollasi Lassi Kokkalan hyvän ohjauksen ja loppupuolella Luomalan sekä Laaksosen 2-1 hyökkäyksen.

Nähtiin me erässä yksi osumakin. Pirteästi erässä pörrännyt kolmikko Kujanpää-Piispanen-Halava sai pyörityksen alueelle. Piispanen pääsee rannaamaan vasemmalta ja Setänen torjuu vaivoin. Kiekko jää miehen patjoihin, josta Halava runnoo miehen sekä kiekon reppuun. Todellinen playoff-tahtomaali ajassa 28:06.

Hyvistä paikoista huolimatta maali jää erän ainoaksi. Oli vieraillakin muutama puolittainen tontti, mutta Tuohimaa ei ollut ohitettavissa. Jukurit selvästi kyttäsi Sportin ylihyökkäämistä ja pyrkii iskemään nopeasti vastaan. Erän lopussa Jukureille löydetään vielä jostain jäähy ja Sport pääsee aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla. Toinen erä oli edelleen hyvää tekemistä Sportilta. Jukurit luottaa veskariinsa ja pyrkii fyysisellä pelillä saamaan Sportin sekaisin. Varsinkin Patrik Lostedt taklaa jatkuvasti ja osallistuu ihan jokaiseen torikokoukseen hakien kaveria.

Sport ei erän alussa onnistunut ylivoimalla lisäämään johtoaan, mutta Jukureiden heti perään ottama seuraava jäähy kostautui. Sport pyöritti hyvin ja kun kakkosylivoima tuli kehiin, nähtiin myös pelin voittomaali. John Henrion pelaa hienosti viivaan Oskari Manniselle joka pääsee vedolle, Setänen torjuu eteensä ja Markus Piispanen runnoo väkisin kiekon maaliin ajassa 46:35.

Kahden maalin johto kestää lähes ottelun loppuun saakka ja peli pysyy hyvin hanskassa. Jukurit näyttää jopa hieman alistuneelta takaa-ajoasemassa, mutta pääsee peliin mukaan hieman onnekkaastikin. Mikkeliläiset vetää veskarin pois 2,5 minuuttia ennen loppua ja Sport pääsee koittamaan aika vapaasti tyhjiin 3-1 hyökkäyksestä, mutta Luomalan veto menee sivuverkkoon. Tämän jälkeen pelataan hieman yli ja Jukurit iskee hyvin vastaan. Toni Jalo iskee kavennuksen maalin edestä ajassa 58:34 ja peli menee jännäksi. Jukurit koittaa vielä lopun ilman veskaria, mutta Sport puolustus kestää ja tärkeä avausvoitto jää Vaasaan.

Sportilta hyvää tekemistä 58 minuuttia, lopussa hieman annettiin siimaa ja kaveri oli iskeä. Kentän paras mies oli Jukurivahti Setänen, joka piti joukkueensa mukana pelissä.

Seuraavat ottelut pelataan torstaina 13.03. Mikkelissä ja lauantaina 15.03. joukkueet kohtaavat jälleen Kuparisaaressa.