Pitsiturnaus 2015: Pitsiturnaus-ennakko ja Sportin kokoonpano Raumalle

Vaasan Sportin harjoituskausi jatkuu perjantaina Raumalla, jossa pelataan perinteikäs Pitsiturnaus. Sport pelaa turnauksen A-lohkossa Ässien ja Lukon seurana.

Vaasan Sportin harjoituskausi jatkuu perjantaina Raumalla, jossa pelataan perinteikäs Pitsiturnaus. Sport pelaa turnauksen A-lohkossa Ässien ja Lukon seurana.

Sport avasi harjoituskautensa keskiviikkona Kokkolassa Hermestä vastaan, josta oli tuomisena selvä 3-7-voitto. Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ottelusta on turha vetää, mutta varsinkin uudet pelaajat Artur Gavrus, Joonas Komulainen ja Jake Newton etunenässä jättivät runsaslukuisena paikan päälle matkanneille vaasalaisille hyvän ensivaikutelman. Sportin vaarallisin ketju oli Komulaisen johtama kakkosvitja, jossa laidoilla pelasivat ulkomaalaisvahvistukset Gavrus ja Charles Bertrand. Tämä kolmikko oli mukana neljässä Sportin seitsemästä maalista, joista kaksi syntyi ylivoimalla.

Päävalmentaja Tomek Valtonen oli varsin tyytyväinen Hermes-ottelun antiin.

- Pelissä oli paljon hyvää, uudet pelaajat pääsivät näkyville ja maaleja syntyi. Tehokkuutta ja laukauksia olisi voinut olla vielä enemmän, mutta tästä on kuitenkin hyvä jatkaa Pitsiturnaukseen, hän kommentoi.

Pitsiturnauksessa Sport saa vastaansa ensimmäiset Liiga-vastustajat, kun samassa alkulohkossa pelaavat Kasitien vastustajat Porin Ässät ja isäntäjoukkue Rauman Lukko. Varsinkin porilaisten joukkueessa on tapahtunut isoja ja mielenkiintoisia muutoksia kesän aikana, kun sisään on tullut muun muassa Jokereista Semir Ben-Amor ja Tapparassa hyvän loppukevään pelannut porilaiskasvatti Masi Marjamäki. Ässät ovat kokeneet myös suuria menetyksiä, kun joukkueen koko ykkösketju ja Liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Esa Lindell vaihtoivat maisemaa. Pitsiturnauksessa tunteet ovat tavanneet aikaisimpina vuosina ryöppyä paikoitellen yli, eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta lohkon suhteen. Sportilla on kovemmalle osastolle heittää Mike Brennanin poisjäännistä huolimatta Teemu Tallbergin, Erik Riskan ja Otto Karvisen tapaisia voimapelaajia, joten tunnetta tulee varmasti riittämään kaukalossa koko päivän ajaksi.

Jälkimmäisessä ottelussa Sport kohtaa Lukon, joka lähtee myös tulevaan kauteen yhtenä sarjan suurimmista ennakkosuosikeista. Hyvin koossa pysyneen joukkueen isoimpina hankintoina nähtiin Ässistä siirtynyt Sami Lähteenmäki, Ilveksestä saapunut Turo Asplund, sekä Sport-kasvatti Miika Koivisto. Joukkueen ovet kävivät myös toiseen suuntaan, kun kauden vahvasti päättänyt Joonas Komulainen muutti pelikamppeensa Sportin pukuhuoneeseen. Lukon kokoonpanosta puuttuu varmuudella joukkueen ykköshyökkääjä Ville Vahalahti, joka parantelee vielä pudotuspeleissä saamaansa vammaa.

Alkusarjan ensimmäinen ottelu Ässiä vastaan käynnistyy kello 12:45 ja myöhäisempi ottelu Lukkoa vastaan pelataan kello 15:15. Tämä ottelu näkyy koko maassa ilmaiseksi Nelosen Pitsturnaus-lähetyksessä. Mikäli ottelut jatkuvat vielä alkusarjan jälkeen, edessä on välierä joko kello 17:00 tai 18:15 ja mahdollinen finaali starttaa tasan kello kahdeksan. Sportin mediatiimi raportoi tunnelmia paikan päältä koko turnauksen ajan, joten nyt viimeistään kannattaa laittaa sosiaalisen median kanavat seurantaan!


Sportin kokoonpano Pitsiturnaukseen:

1 Timo Niemi
60 Mika Järvinen

5 Jake Newton
27 Jesse Väkelä
34 Aleksi Laakso
41 Oskari Manninen
48 Mikko Pukka "C"
74 Robin Salo
77 Niko Peltola
81 Ari Gröndahl

3 Charles Bertrand
6 Felix Westermarck
13 Erik Riska
15 Jesse Rantamäki
18 Aleksi Rekonen
21 Tomi Körkkö
22 Otto Karvinen
23 Jarkko Immonen
26 Tommi Tikka
30 Joonas Komulainen
38 Teemu Tallberg
82 Henrik Koivisto
97 Artur Gavrus


Turnauksen otteluohjelma:

09:00 Pelicans-HIFK
10:15 Lukko-Ässät
11:30 Pelicans-TPS
12:45 Ässät-Sport
14:00 HIFK-TPS
15:15 Lukko-Sport

17:00 A1-B2
18:15 B1-A2

20:00 Finaali


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)