Pitkä iltapuhde palkittiin

Sport-Jokipojat 3-2 vl. (0-0, 2-1, 1-0, 1-0)

Harvoin on nähty näiden kahden joukkueen kohdatessa näin aneemista erää. Sport ei saanut missään kohtaa erää konettaan käyntiin ja erätauolle mennään täysin ansaitussa 0-0 tilanteessa. Eilen pelannut Jokipojat oli alussa hieman paremmin hereillä, mutta mitään mainittavaa eivät ärjypaidatkaan saaneet aikaiseksi. Yksi tilastomerkintä erään saatiin Antti Uiton huitomisjäähyn merkeissä ajassa 12:58. Sekä tilanne, josta jäähy tuli että seurannut vierasylivoima kuasi erää osuvasti: kaksi kotkapaitaa törmää keskenään keskiympyrässä, Jokipojat ylivoimahyökkäykseen ja Uitto joutuu rikkomaan jäähyn arvoisesti.

Vierailla sen sijaan kiekon ylöstuominenkin oli tuskien takana ja vaarallisia tilanteita ei nähty. Erän paras läheltä piti -tilanne tuli Sportin Mika Halavalle: Piispanen heittää poikkisyötön ja Halava tällää suoran lämärin, maila napsahtaa poikki ja epäonnistunut veto on lirua Daniel Spencen längistä maaliin. Erän lopussa Jussi Tapiolla on pari puolittaista paikkaa, mutta terävyys on vielä hakusessa. Torjunnat Sport 6 - Jokipojat 11.

Toisessa erässä nähtiin jo hiukan parempaa Sportia. Erään saatiin loistava startti kun ajassa 21:51 Jarkko Hattunen huudattaa kotiyleisöä. Kristian Tuohilampi pelaa loistavasti punaisen laidassa ottaen kahden vastustajan yhtäaikaisen taklauksen vastaan ja samalla pelaten kiekon siniselle Jussi Tapiolle. Tapio jatkaa nopeasti keskikaistaa painavalle Hattuselle, joka painaa läpi. Spence heittää kylkimyyryä ja Hattunen rannaa etuyläpesään tilanteeksi 1-0.

Heti maalin jälkeen saadaan uusi paikka, mutta sen kanukkivahti saa torjuttua. Ajassa 27:08 Sportille tarjotaan ylivoimalla paikkaa lisämaaleihin kun Jokipojat tekee väärän vaihdon. Varsinkin lopussa ylivoma pyörii näyttävästi, mutta vetopaikoille ei päästä. Jäähyn loputtua Sport joutuu peruuttamaan omiin päin ja Michal Kristofille sattuu pitkän vaihdon päälle lapsus: pakki-pakki lättysyöttö katkeaa vieraiden Jakub Sramekin mailaan, joka kiittää ja pistää kiekon Joonas Kuuselan längistä verkkoon tasoittaen ajassa 29:32.

Tasoitusmaali sekoittaa Sportin peliä ja vieraat saavat otetta osin tuomareidenkin avustuksella. Helpohko kamppijäähy selvitetään ja Sport -tehoketju yllättää kesken suvantovaiheen iskemällä Sportin johtoon. Lassi Kokkala voittaa aloituksen vasemmalla b-pisteellä Hattuselle, joka rannaa suoraa etukulmasta 2-1 ajassa 34:47. Pari minuuttia tästä ja jälleen löydetään kotkakamppi. Alivoima pelaa mallikkaasti eikä vieraat saa pienestä paineesta luotua kunnon tontteja. Erän lopussa Matko Luomala vedetään kylmästi nurin maalitilanteessa, mutta ylivoimaa ei Sportille tällä kertaa suoda. Erätauolle ansaitussa 2-1 johdossa, torjunnat 7-7.

Kolmannesta erästä muodostui ehkä yllättäen viivytystaistelu Sportin puolelta varsinkin loppuerän osalta. Tänään ei aivan parasta saatu irti, mutta täysi kunnia myös vieraille, joka pelasi hyvän vieraspelin, joka kruunattiin onnekkaalla tasoituksella. Tuomarilinja jatkui toisen erän kaltaisena ja lopun alkua oli luvassa ajassa 53:08 kun kauempi tuomari löysi Halavalle ryntäysjäähyn. Alivoima kestettiin, mutta vieraat pääsivät peliin paremin mukaan.

Ajassa 57:56 vieraat tulevat tasoihin todella onnekkaasti. Pienen pyörityksen päätteeksi Matti Koistinen heittää kiekon jäätä pitkin maalille. Kiekko on matkalla ohi, mutta muuttaa suuntaa Sport-pakin mailasta ja yllättää Joonas Kuuselan. Ehkä erän tapahtumiin nähden kuitenkin jopa ansaittu tasoitus, niin vaisu kolmas erä kotijoukkueelta tänään. Viimeiset 13 sekuntia Sport sai pelata ylivoimaa ja lähes kaksi minuuttia jatkoajalla, mutta kunnon paikat jäi puuttumaan.

Jatkot oli Sportin hallintaa ilman maalia ja lopulta voittajaa haettiin rankuilla. Ensimmäisessä kolmikossa osuivat Sportista Kokkala ja vierailta Sami Blomqvist. Ratkaisu nähtiin viidennessä parissa, Jarkko Hattunen liruttaa kiekon ohi Spencerin ja Kuusela nollaa Blomqvistin yrityksen. Näin lisäpiste Sportille.

Pitkän kaavan kautta voittoon. Ei noussut klassikoiden joukkoon illan ottelu. Jokipojat puolusti hyvin oman alueen eikä myllyjä saatu aikaiseksi. Jotenkin tänään ei jalka liikkunut tarpeeksi, jotta kolme pinnaa olisi ansaittu. Jokipojat sai pisteen ehkä liiankin helpolla työllä, jopa meidän avustuksella. Molemmissa maaleissa oltiin itse osallisina tavalla ai toisella. No voitto on aina voitto, myös rankkareilla. Illan ykkönen Sportista oli Jarkko Hattunen joka iski kaksi maalia varsinaisella ja yhden rankkarista. Lisäksi jälleen puhtaat paperit duunariosastolle Nyholm-Lehtinen-Nässlin. Vieraiden parhaita oli isot minuutit kellottanut kultakypärä Mikael Ruohomaa.

Seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 18.12., jolloin Kuparisaareen saapuu aina niin rakas TUTO Hockey!