Perjantaina klassikko-ottelu

Perjantaina nähdään taas Mestiksen kärkiottelu, kun jo seitsemättä kertaa tällä kaudella yhteen iskevät sarjaykkönen Sport ja -kakkonen TUTO Hockey. Ottelu on runkosarjan voittotaistelun kannalta erittäin tärkeä molemmille ja samalla haetaan ennakkoasetelmia kevään pleijareita silmällä pitäen.

 

Vahvassa myötäisessä purjehtiva TUTO on noussut kuuden peräkkäisen voiton turvin iskuetäisyydelle Sportissa sarjataulukossa. Eroa on kotkapaitojen eduksi 8 pistettä, mutta TUTO:lla on yksi peli vähemmän pelattuna. Illan ottelu on siis jälleen se kuuden pinnan koitos, voittaja on vahvoilla myös runkosarjan voittoa ajatellen. Sportin viime pelit ovat menneet vuoristorataa linjalla voitto-tappio-voitto-tappio-voitto... Josko tänään jatkettaisiin keskiviikon linjalla... 

 

Keskiviikkona Sport kaatoi kotonaan JYP-Akatemian niukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 3-1. Suurin mielenkiinto kohdistui uuteen yhdysvaltalaishyökkääjä John Henrioniin, joka debytoi mallikkaasti: avausmaali syntyi jo ottelun alussa ja lisäksi Henrion kirjautti syöttöpisteen Lassi Kokkalan viimeistelemään voittomaaliin. Mallikas startti uudessa seurassa. Ottelun alku oli Sportilta loistavaa kiekkoa: jalat ja kiekko liikkui mallikkaasti, mutta aivan täysin ehjää kuuskymppistä ei saatu aikaiseksi ja hyvin taistellut Akatemia pysyi koko ajan iskuetäisyydellä. Piinan päätti vasta ajassa 58:58 Markus Piispanen laittamalla kiekon kolmannen kerran ohi Sami Rajaniemen.

 

TUTO päässee Vaasaan pitkästä aikaa lähes täydellä kokoonpanollaan. Pitkään eri pelaajien loukkaantumisista kärsinyt ryhmä on kuitenkin pysynyt tukevasti kärjen vauhdissa. Nyt kun ykkösmiehet alkaa olla kaikki mukana, on lupa odottaa viihdyttävää kiekkoiltaa. Toivotaan että tällä kertaa turkulaiset lähtisivät kunnolla pelaamaan eikä Ikan bussia parkkeerattaisi keskialueen tukoksi koko ottelun ajaksi. Avausmaali tulee olemaan erittäin tärkeässä roolissa pelin kulun suhteen. Jos Sport onnistuu niin vieraat joutuvat avaamaan pakettiaan, mutta toisinpäin mennessä saattaa peli mennä vaikeaksi.

 

Nyt on tarjolla viimeistä kertaa runkosarjassa rakas vihulainen TUTO Vaasassa. Katsomossa täysi rähinä päälle niin  saadaan kotkat lentoon heti pelin alusta alkaen.                      

 

 SEURAA HEITÄ!

 

SPORT #12 LAAKSONEN Jere

Vahvasti liikkuvaa Laaksosta on liikuteltu ketjusta toiseen pitkin kautta ja viime ottelussa mies esiintyi yhdessä Lassi Kokkalan ja John Henrionin kanssa. Ketju värkkäsi kaksi maalia ja oli muutenkin hyvällä pelipäällä. Laaksonen tuo kentälle energiaa sekä fyysistä peliä ja mies hakee hanakasti karkumatkoja myös alivoimalla. Karkaako tänäänkin? 

 

SPORT #38 NYHOLM Robert

Sportin nelosketjun laituri on ollut viime otteluissa totutun vahva. Pystyy fyysiseen peliin ja tulee usein kulmista voittajana kiekon kanssa. Pelaajatyyppi, joka saattaa nousta ratkaisijan rooliin juuri tiukoissa kärkiväännöissä. Laukaus lähtee kun paikka tulee todella iloisesti.

 

 

#12 Jere Laaksonen & #38 Robert Nyholm

TUTO #8 PULLIAINEN Tuukka

Joukkueensa kultakypärä Pulliainen on yksi Mestiksen ykköshyökkääjistä. Taitavat kädet omaava sentteri luo paikkoja laitureilleen ja tarvittaessa myös itse ratkoo. Ketjun Hakulinen-Pulliainen-Keinänen ollessa jäällä on vastustaja aina helisemässä. 

 

TUTO #13 TUOKKO Marco 

Tovereiden jokavuotinen ”paluu 90-luvulle” -hankinta osui tällä kaudella ex-TPS Marco Tuokkoon. Mies oli iso pala TPS dynastiaa viime vuosituhannella ja teki vuodenvaihteessa paluun suomalaiskaukaloihin kilpailija TUTO:n riveissä. Pala historiaa siis kehissä perjantaina Vaasassa. 

 

Katso myös kattava otteluennakkopaketti

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam