Peliitat saapuu Kuparisaareen

Marraskuu päätetään Sportin osalta kotiotteluun Heinolan Peliittoja vastaan lauantaina. Aina hankala heinolalaisryhmä on saanut peliänsä uomiin viime aikoina ja on vahvassa nousussa.

Sport ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, molempien pelien ollessa pienimuotoista maalijuhlaa, sillä yhteensä verkko on heilunut 19 kertaa. Syyskuussa ensimmäisessä kohtaamisessa Sport oli kotona vahvempi lukemin 6-4 ja viime lauantaina Heinolassa jatkoajan jälkeen lukemin 4-5 Lassi Kokkalan ollessa illan isäntä tehoin 2+2. Mielenkiintoista nähdä jatketaanko ”avoimet ovet” -linjalla myös lauantaina Kuparisaaressa.

Sport pelasi keskiviikon kotiottelun sarjakakkonen TUTOa vastaan ja hyvätasoinen ottelu eteni lopulta jatkoajalle tilanteessa 1-1. Jatkoilla kokenut Antti Virtanen pääsi 11 sekuntia ennen summeria vapaaseen paikkaan eikä erehtynyt ja näin lisäpiste matkasi Turkuun lukemin 1-2. Pelissä nähtiin jopa playoff-tasoista kiekkoa, kun taklauksia ei säästelty ja tilanteet pelattiin loppuun saakka. Sport oli selvästi niskan päällä ensimmäisessä ja viimeisessä erässä, mutta tällä hetkellä kotiaskissa maalinteko tuottaa tuskaa. Neljässä viime ottelussa kotkapaidat ovat kotona heiluttaneet verkkoa 7 kertaa kun vastaava luku neljässä vieraspelissä on 17 maalia. Kipsin myötä kotiotteluissa on menossa kolmen ottelun tappioputki, tosin kaksi niistä on tullut jatkoajalla.

Ailahtelevasti läpi syksyn pelannut Peliitat on sen sijaan pienessä nousukiidossa. Takana heinolalaisilla on kolmen pelin pisteputki: Vantaa kaatui jatkoilla, Sportilta nipistettiin piste ja keskiviikkona Peliittojen kovuuden sai kokea NHL/KHL-tähdellä Daniel Corsolla vahvistunut LeKi lukemin 6-3. Sarjassa joukkue majalilee sijalla 10 ja se tarvitsee kipeästi pisteitä kuroakseen eroa kiinni PlayOff-paikkaan. Peliitat pelaa vahvaa duunarikiekkoa, jossa mustelmia ei säästellä ja maalille mennään kovaa. Eli luvassa on varmasti kovavauhtinen ja fyysinen taisto lauantaina.

Sport lähtenee peliin keskiviikon vahvuudella, poissa ovat varmuudella kolmen pelin pelikiellosta viimeistä osaa kärsivä Samuli Kivimäki ja vuoden vaihteeseen sairastuvalla oleva Nico Aaltonen. Anssi Köykkä-Luopa saatetaan nähdä kehissä, jos flunssa on hellittänyt.

Nyt taistellaan jälleen tärkeistä pisteistä ja lauantaipelin kunniaksi odotetaan yleisöltä kunnon tuki, jotta orastava tappioputki Kuparisaaressa saadaan poikki. C´MON SPORTTI!

 

SEURAA NÄITÄ!

 

SPORT #16 KIVINIEMI Jani

Palannut pienten kolhujen jälkeen vakituisemmin kokoonpanoon ja tuo kentälle tarvittavaa virtaa taklaamalla sekä taistelemalla. Muodosti TUTO -ottelussa pirteän kolmikon Michal Kristofin ja Marko Luomalan kanssa, joka vastasi mm. kotijoukkueen ainokaisesti maalista. Tärkeässä roolissa myös alivoimien tappajana.  

 

SPORT #81 GRÖNDAHL Ari

Rightin puolen pakki on päässyt viime aikoina mukaan myös ylivoimaan, lävähtääkö yv-lämäri maaliin jo tänään? Liike on hyvä ja Ari G osallistuu aktiivisesti myös hyökkäyspelaamiseen hakien hanakasti ratkaisuja. Myös taklaukset ovat alkaneet kolahdella kohteeseen tasaisesti. 

 

                                                                          Jani Kiviniemi ja Ari Gröndahl

 

PELIITAT #6 MANNINEN Henri

Ex-Sport Henri Manninen syttyy aina kotkapaitoja vastaan pelaamaan. Viimeksi Heinolassa mies iski alivoimamaalin ja oli muutenkin pirteällä pelipäällä. Vahva vääntäjä, joka osaa myös ärsyttää eikä epäröi vastata puhelimeen sen soidessa...

 

PELIITAT #8 KEINÄNEN Jani

Joukkueensa kapteeni Jani Keinänen näyttää taistelullaan esimerkkiä muille ja mies johtaa joukkuettaan jämäkästi. On tällä hetkellä joukkueensa toiseksi paras pistemies tehoin 7+10 ja oli kentän hahmoja (1+1) viimeksi Heinolassa, kun Peliitat venytti pelin Sportin vastaan jatkoajalle.

 

Katso ja vaikka tulosta itsellesi täyden paketin OTTELUENNAKKO!

 

Teksti Taneli Jokela