Pelicans - Sport: Ottaako Sport avausvoiton Pelicansista?

Vaasan Sport kohtaa torstaina Lahden Pelicansin kauden toiseksi viimeisessä vierasottelussa. Kummallakaan ei ole enää mahdollisuuksia pudotuspeleihin, joten ottelusta voi odottaa vapautuneiden joukkueiden kohtaamista.

Sport avasi viikkonsa taistelemalla 2-1 -kotivoiton Helsingin IFK:sta. Voiton takuumiehinä toimivat kaksi upeaa maalia tehnyt Charles Bertrand, syöttöpisteet molempiin maaleihin kerännyt Jarkko Immonen ja 45 torjuntaa urakoinut Hannu Toivonen. Kenttätapahtumissa kotkapaidat olivat altavastaajia, mutta HIFK:n onneton viimeistely ja Toivosen tärkeät torjunnat toivat Sportille ensimmäisen kolmen pisteen voiton sitten tammikuun lopun.

Illan kotijoukkue Pelicans tarpoo tällä hetkellä kuuden ottelun tappioputkessa. Tiistaina joukkue kärsi niukan 2-1 -vierastappion Turun Palloseuralle. Lahtelaiset ovat viime aikoina olleet ongelmissa maalinteon kanssa, sillä kolmessa edellisessä ottelussa maaliverkko on heilunut vastustajan päässä ainoastaan kolme kertaa. Joukkueen ykkösmaalivahti Janne Juvonen on silti ollut mies paikallaan pitäen lukemat siedettävinä.

Kotkapaidat ovat läpi kauden kärsineet lukuisista loukkaantumisista. Tuorein lisäys kautensa päättäneiden pelaajien listaan on Lassi Kokkala. Sentteriosastolta myös Henrik Koivisto on ollut viime aikoina poissa kokoonpanosta, joka on avannut mm. Teemu Henritiukselle isompaa roolia. Henritius onkin ollut loppukauden Sportin parhaimpia hyökkääjiä. Puolustajista Juha Tarkkanen palasi tiistaina kokoonpanoon oltuaan sivussa neljästä ottelusta. 

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Ystävänpäivänä Vaasassa. Silloin Sport nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta Pelicans oli lopulta parempi maalein 3-4. Ottelun ratkaisu nähtiin aivan kolmannen erän lopulla, jolloin Marko Pöyhönen onnistui maalinteossa. Pöyhönen oli ratkaisija myös aikaisemmin kuluvalla kaudella, kun joukkueet päätyivät ensimmäisessä Vaasan ottelussa jatkoajalle. Myös kauden ensimmäinen välien selvittely päättyi Pelicansin maalin voittoon, joten Sportilla on torstai-iltana viimeinen mahdollisuus napata ensimmäinen päänahka lahtelaisista.

Sportin paras pistemies on Charles Bertrand tehoilla 14+28=42. Pelicansilta kultakypärää kantaa puolestaan Juhani Tyrväinen pistein 7+15=22.

 

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)