Payback time – Taitavat turkulaiset Kuparisaaressa

Vaasan Sport korkkaa joulukuun kotiottelut auki todellisella herkkupalalla, kun Kuparisaareen saapuu nimimiehiä vilisevä TPS Suomen Turusta. Nyt haetaan revanssia alkukauden 1-6-tappiolle.

Sportin viime viikko ei sujunut pisteiden valossa odotusten mukaisesti, kun kahdesta ottelusta saaliina oli vain yksi piste. Keskiviikkona Vaasassa vieraili HIFK, joka antoi shokkihoitoa heti alkuun karaten ensimmäisessä erässä jo 0-4 johtoon, joka riitti Sportin hurjasta kiristä huolimatta 3-4 vierasvoittoon. Sportin maalareina toimivat kahdesti osunut Lassi Kokkala ja kultakypärä Tuomas Vänttinen. Lauantaina Sport pelasi viimeistelyä lukuun ottamatta kauden parhaan vieraspelin, mutta joutui taipumaan voittolaukauskilpailun jälkeen Pelicansille lukemin 3-2. Kotkapaidoista maalinteossa onnistuivat Kokkala ja Tero Koskiranta.

Lauantaina Kuparisaaressa nähdään tälle kaudelle kovasti vahvistunut TPS, jonka otteet ovat ailahdelleet laidasta laitaan syksyn aikana. Päävalmentaja Ari-Pekka Selinillä on käsissään kovat kortit, joilla voidaan mennä pitkällekin tänä keväänä, miksei jopa päätyyn saakka. Sen osoitti mm. kahden muut kärkipäähän veikatun Lukon ja Kärppien kaataminen kotona reilu viikko takaperin. Tosin sen jälkeen Turusta pisteet on käynyt hakemassa niin Pelicans, kuin keskiviikkona SaiPa. TPS:llä on heittää kaukaloon ehkä sarjan kovin hyökkäyskenttä Dave Spina - Eric Perrin - Tomi Kallio, joka on tehnyt todella tuhoisaa jälkeä eikä tuota porukkaa kannata varsinkaan ylivoimaa päästää liiaksi pyörittämään. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kertaa turkulaiset ovat olleet vahvasti kuskin paikalla. Syyskuussa TPS murskasi Ilkka Pikkaraisen (3+0) johdolla Sportin Kuparisaaressa lukemin 1-6 ja Turussa lokakuussa maalivahti Alexandar Georgiev nollasi vieraat lukemin 4-0. Nyt Vaasassa kotkapaidoilla on revanssin paikka!

Sportin kokoonpano on elänyt vahvasti syksyn aikana erilaisten loukkaantumisten takia. Lähes vuoden tauon jälkeen paluun kaukaloon HIFK-pelissä teki Ville Leskinen, joka oli todella pirteä viikon molemmissa peleissä. Sen sijaan Charles Bertrand joutui jättämään pelit väliin pienen vamman takia. Lauantaina Sport tarvitsee koko Kuparisaaren yleisön tuen taakseen haastaakseen TPS:n voitosta!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #12 LESKINEN Ville

Hyökkääjälupaus Ville Leskinen teki paluun kaukaloon viime keskiviikon HIFK-ottelussa lähes vuoden tauon jälkeen. Nyt kahdessa pelaamassaan pelissä on osoittanut että taidot ovat tallella ja menohalut ovat valtavat. Kiekollinen pelirohkeus on edelleen korkealla tasolla ja vauhtia tuntuu riittävän

SPORT #36 KOKKALA Lassi

Sentteri Lassi Kokkala pelaa uransa parasta Liigakautta. Mies napsii aloituksia kiitettävällä prosentilla ja Kokkala on ollut viime peleissä varsin tehokkaalla pelipäällä. Kahteen viimeiseen peliin verkot ovat heiluneet kolmeen kertaan ja paikkoja rohkeasti haastavalla isokokoisella hyökkääjällä on ollut toiseen mokomaan. Omaa loistavan laukauksen, nähdäänkö millintarkka yv-ranne myös lauantaina?

TPS #12 SPINA Dave

Viime kaudella SaiPassa ihastuttanut hyökkääjä Dave Spina siirtyi täksi kaudeksi Aurajoen rannoille ja pikkuhiljaa mies on päässyt viime kauden tahtiin. Vikkeläjalkainen ja taitava hyökkääjä uskaltaa haastaa pakkeja kiekollisena. Muodostaa yhdessä kultakypärä Eric Perrinin sekä Tomi Kallion kanssa yhden sarjan pelätyimmistä viisikoista. Maisema vaihtuu ja tehoja tulee niin tasakentällisin, kuin ylivoimallakin.

TPS #84 PIKKARAINEN Ilkka

Talonmies Pikkarainen pelasi alkusyksyn kohtaamisessa Vaasassa loisto-ottelun. Mies iski aidon hattutempun vieden TPS:n 1-2 johdosta 1-5 johtoon ja selkeään voittoon. Huippuiskussa ollut hyökkääjä kuitenkin loukkaantui seuraavassa pelissään ja kasassa on vasta 14 pelattua peliä tälle kaudelle. Repii, raastaa, sekä haastaa, mutta osaa myös kiekolliset ratkaisut.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)