Panokset kovenee: Tasainen pudotuspelisarja jatkuu lauantaina

Sportin ja Jukureiden puolivälieräsarja on alkanut juuri niin tiukoissa merkeissä kuin osattiin odottaa. Molemmat ovat hoitaneet kotiottelunsa kunnialla ja lauantaina pelataan sarjan kolmas koitos Kuparisaaressa. Ratkaisuhetkien lähestyesssä panoksetkin kovenee.

 Tiukoista loppulukemista huolimatta kotiedulla on ollut vahva rooli kahdessa ensimmäisessä pelissä. Tiistaina Vaasassa Sport oli selkeästi kuskin paikalla halliten kenttätapahtumia kohtalaisen selkeästi ja vain vieraiden nuoren maalivahdin, Oskari Setäsen, huippupeli piti Jukurit mukana pelissä. Sport otti ensimmäisen täplän 3-2 voitolla. Kotkapaitojen maalareina avauksessa toimivat Marko Luomala, Mika Halava ja Markus Piispanen. Jukureista maalin makuun pääsivät Jani Savolainen ja ilman maalivahtia kaventanut Toni Jalo.

Jos oli tiistai Sportin niin kahdessa päivässä tilanne kääntyi päälaelleen Mikkelissä. Erittäin vahvasti kaikki kolme erää pelannut Jukurit piti Sportin poissa pahimmilta paikoilta. Ottelun ratkaisu nähtiin jo ensimmäisessä erässä kun ikinuori Pasi Järvinen onnistui ylivoimalla ohittamaan Frans Tuohimaan. Maalin johto piti loppuun saakka ja Sportin yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia pääsi Iivo Hokkanen kuittaamaan tyhjiin 2-0 loppulukemat. Ottelun hahmoja olivat molemmat maalivahdit Setänen ja Tuohimaa. 

Kolmanteen peliin lähdetään siis tasatilanteessa 1-1 ja jälleen edessä on sarjan tärkein koitos. Jatkoon tarvitaan neljä voittoa ja viikonlopun tuplapeli näyttelee isoa roolia. Jos jompikumpi pystyy kairaamaan kaksi voittoa, on jatkopaikka todella lähellä. Kotiyleisön tuki on lauantaina korvaamattoman tärkeää ja nyt on aika täyttää häkki sekä huutaa kotka liitoon! Yleisömäärät ovat olleet varmasti pettymys koko sarjan pudotuspeleissä tähän mennessä. Liekö siirtyminen tiistai-torstaipeleihin ollut virhe, sillä Liiga pelaa samaan aikaan. Sport on ainoana päässyt yli 2000 katsojan (yli 2300) ja pohjanoteeraus nähtiin torstaina Vantaalla kun K-Vantaa-TUTO pelissä oli paikalla ainoastaan 542 henkeä. Toki samaan aikaan pelattiin Hartwall Areenalla Jokerit-Kärpät.

Illan ottelu noudattaa varmasti aikaisempien kaavaa. Maalit ovat kortilla ja maalivahdit isossa roolissa. Sekä Setänen että Tuohimaa ovat olleet liekeissä ja hyvistäkään paikoista miehiä ei ole pystytty ohittamaan. Sportin täytyy saada kaivettua ottelun alkuun se tuttu ryminä, jolla pelin hallinta saadaan itselle. Avausmaalin merkitystä ei voi koskaan pleijareissa vähätellä ja viime pelissäkin avausmaali oli samalla ottelun voittomaali. Torstaina nähtiin jo hieman enemmän tunnetta boxissa kuin ensimmäisessä pelissä ja lauantaina voidaan odottaa fyysistä vääntöä höystettynä tutuilla playoff –torikokouksilla. Sport päässee aika lailla täydellä rosterilla lauantaina kehiin, ainoastaan pelin torstaina kesken jättäneen Marko Luomalan pelikunto selviää vasta pelipäivänä.

 

 

Jukurien otteluennakkoon pääseeTÄSTÄ

 

Teksti: Taneli Jokela

Kuvat: Maria Sundelin