Otteluraportti: Kahden pisteen voitto Raumalta

Sport aloitti kahden pelin viikkonsa Raumalta, josta se haki maukkaan 2-3 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 0-1) voiton pitkän kaavan mukaan. Ratkaisevan maalin voittolaukauskilpailussa taituroi Viljami Nieminen.

Kotijoukkue Rauman Lukko tuli avauserään isännän ottein ja painoi peliä vahvasti Sportin päätyyn. Kotkapaidoilla oli haasteita päästä vieraiden paineen alta kiekollisena pois ja Lukko hallitsi kenttätapahtumia. Hallinta tuottaa myös tulosta ajassa 09:55, kun Steven Jandric saa kiekon hieman onnekkaasti maalin kulmalle ja liruttaa kiekon ohi Miroslav Svobodan. Erän loppua kohden Sport pääsee paremmin peliin mukaan ja Linus Nymanin estämisjäähyn myötä pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Sport hyödyntää ylivoimansa toisen erän alussa nopeasti: Martin Hanzl tuo kiekon alueelle ja tarkka rannelaukaus tasoittaa ottelun vain 9 sekunnin pelin jälkeen. Ajassa 21:25 kotijoukkueen Jami Krannila lähtee isoista ovista ulos taklattuaan keskialueella Carl Mattssonia päähän, joka joutuu samalla jättämään pelin kesken. Sportilla on alkuun haasteita saada ylivoimaa pyörimään, mutta kun se vihdoin saadaan rauhoitettua alueelle, tulee myös tulosta. Kiekko tulee hieman onnekkaastikin Viljami Niemiselle vetopaikkaan ja lämäri painuu verkon perukoille. Lukko haastaa maalin tuloksetta ja Sport pääsee hetkeksi pyörittämään 5-3 ylivoimaa. Siinä ei lisämaalia saada aikaiseksi ja maalin johdossa jatketaan erän loppuun. Erä on kaikkineen rikkonainen ja parasta antia on taisteluilme omilla alivoimilla läpi ottelun. Mattssonin tapaan Miro Karjalainen joutuu jättämään toisessa erässä pelin kesken saatuaan avauserässä osumaa blokatessaan kiekkoa.

Kolmannessa erässä pelin henki on selvä – kotijoukkue hakee tasoitusta ja Sport puolustaa tiiviisti. Lukon rohkea pelaaminen avaa myös kotkapaidoille paikkoja, parhaimman niistä saa puolittaisesta läpiajosta Johan Sundström, mutta John Lethemon torjuu. Reilu kaksi minuuttia ennen summeria Lukko ottaa maalivahdin pois ja se lopulta tuottaa tasoituksen ajassa 58:19. Loistavasti pelannut Svoboda torjuu kertaalleen, mutta Karson Kuhlman löytää ruuhkasta ensimmäisenä kiekon ja tasoittaa pelin.

Jatkoajalla isäntäjoukkue Lukolla on paremmat paikat maalintekoon, mutta ratkaisua ei saada. Voittolaukauksissa nähdään kolme hienoa maalia: ensin Lukon Antoine Morand hassuttaa Svobodan, jonka Axel Holmström kuittaa vähintään yhtä hienolla suorituksella. Seuraavat kaksi Svoboda torjuu ja Niemiselle aukeaa paikka ratkaisuun eikä mies jätä sitä käyttämättä. Kylmän viileä siirto rystylle ja kiekko ylähyllylle. Näin tärkeä lisäpiste matkaa Sportin mukana Vaasaan.

Hyvä vieraspeli jälleen Sportilta, alun Lukon rynnistys kestettiin hyvin vaikkakin kotijoukkue siirtyikin erässä 1-0 johtoon. Kiekolla pelataan rohkeasti eikä vain tyydytä heittämään sitä alueelta pois. Ylivoima hieman hakee vielä muotoaan, mutta kaksi täppää on aina kova suoritus peliin kuin peliin. Svoboda oli tänään mies paikallaan ja Niemisen itseluottamus näkyy kovana tuloksentekona. Tästä jatketaan kohti lauantain Kasitien Derbyä!

Lukko – Sport 2-3 VL (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 0-1)

09:55 1-0 Steven Jandric (Karson, Krannila)

20:09 1-1 Martin Hanzl (Sundström, Rantakari) YV

25:46 1-2 Viljami Nieminen (Miketinac, Hjalmarsson) YV

58:19 2-2 Karson Kuhlman (Stenqvist, Jandric) IM

65:00 2-3 Viljami Nieminen VL