Otteluraportti: Huima loppukiri ei riittänyt

Huima loppukiri ei riittänyt - Kärppien ykkösketju liikaa Sportille

Sport aloitti vierasottelunsa Oulussa pirteästi luoden varsinkin ensimmäisen seitsemän minuutin aikana useamman hyvän paikan, mutta Kärppävahti Tomi Karhunen piti maalinsa puhtaana. Ja kun itselle ei kelpaa, kaveri kyllä tekee. Erän puolivälissä huolimaton pakki-pakki syöttö karkaa Kärppien kultakypärä Reid Gardinerille, joka tarjoilee maalin eteen Ben Tardifille maalipaikan, josta mies ei erehdy. Erän toisella puoliskolla Sport pääsee kahdesti ylivoimalle, mutta tehottomuus maalipaikoissa jatkuu.

Toisen erän alkuun Kärppien tulikuuma ykkönen iskee 18 sekunnin jälkeen. Tardif saa päättää hienon sommitelman takatolpalta ohi Niilo Halosen. Sport kuittaa maalin nopeasti 19 sekunnissa. Atro Leppänen avaa Simon Hjalmarssonille, joka jatkaa ykkösellä vauhtiin Linus Anderssonin yksin läpi. Tarkka ranne oikean tolpan juureen ja peli 1-2:een. Jos oli Sport avauserässä kiekonhallinnassa parempi, niin toisessa erässä ote siirtyi Kärpille. Liigan maalipörssin ykkönen Gardiner vastaa 3-1 osumasta siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 27:01 pitkän pyörityksen jälkeen. Erän toisella puoliskolla oli Sportin aika jäähyillä ja illan ensimmäinen Kärppä-ylivoima tuottaa jo neljännen osuman kotijoukkueelle. Kovarcik pelaa vetopaikan neliön keskelle Aleksi Antti-Roikolle, joka ei erehdy. Erän lopussa Sport tappaa kahden miehen alivoiman jättäen vielä kolmanteen sauman tulla mukaan peliin.

Kolmannen erän alussa peli saadaan painettua Kärppien päätyyn, mutta oululaiset pelaavat fiksusti johtoasemassa eivätkä päästä Sportia kaventamaan. Kärpät karkaa turvallisen tuntuiseen neljän maalin johtoon ajassa 48:54 Austin Rueschoffin yksilösuorituksella. Mies kääntää nopeasti pelin keskialueella ja painaa laidasta maalille. Tyylikäs nosto etuyläkulmaan ja taululle tylyt 5-1 lukemat. Selkeistä lukemista huolimatta Sport ei luovuta. 5-2 kavennusmaali saadaan ajassa 54:57. Sebastian Stålberg kääntää kiekon maalin takaa Viljami Niemiselle ja kultakypärä kaventaa. Kolme minuuttia ennen loppua lähdetään hakemaan lisämaaleja ilman maalivahtia – ja niitähän saadaan. Kahden maalin päähän Sportin tuo Axel Holmström latomalla kiekon ohi Karhusen ajassa 57:34. Kärppien ottaessa maalin jälkeen 2+2 minuutin jäähyn, aukeaa pieni sauma tulla vielä tasoihin. Hyviä paikkoja luodaan, mutta 5-4 kavennus menee liian myöhäiseksi. Ajassa 59:55 Atro Leppänen ampuu suorasta hyökkäyksestä kiekon maaliin. Viimeiselle viidelle sekunnille ei enää maalipaikkaa ehditä luomaan ja pisteet jäävät Ouluun.

Kärpät oli tänään muutaman yksilön verran parempi. Ykkösketju Gardiner – Kovarcik – Tardif on Liigan tämän hetken paras kolmikko ja heidän tehokkuutensa maalipaikoissa on kovalla tasolla. Erikoistilanteissa Kärpät oli varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä edellä – maali ylivoimalla ja siirretyllä rangaistuksella olivat lopulta pelin kululle ratkaisevat. 5 -5 pelissä Sport oli jälleen hyvä, tällä hetkellä yksittäiset pienetkin virheet kostautuvat isolla kädellä. Sitkeyttä ja taistelutahtoa joukkue osoitti loppukirillä, jossa summeri lopulta pelasti kotijoukkueen. Tärkeä oli saada maalihanoja auki – pidetään ne auki ensi viikollakin, kun vastassa on KooKoo ja Ässät.

Kärpät – Sport 5-4 (1-0, 3-1, 1-3)

09:34 1-0 Ben Tardif (Gardiner)
20:18 2-0 Ben Tardif (Kovarcik, Gardiner)
20:48 2-1 Linus Andersson (Hjalmarsson, Leppänen)
27:01 3-1 Reid Gardiner (Ohtamaa, Kovarcik) SR
35:25 4-1 Aleksi Antti-Roiko (Kovarcik, Koivisto) YV
48:54 5-1 Austin Rueschoff (Ohtamaa)
54:57 5-2 Viljami Nieminen (Stålberg, Johnsson)