Olavi Vauhkonen tuo kokoa ja maalintekovoimaa Vaasan Sportiin

Vaasan Sport ja laitahyökkääjä Olavi Vauhkonen, 27, ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Vauhkonen siirtyy Sportiin kahden Rauman Lukossa vietetyn kauden jälkeen.

Lukon lisäksi SaiPaa ja Jokereita liigatasolla edustanut Vauhkonen on pelannut urallaan 221 runkosarja- ja 33 pudotuspeliottelua. Kaudella 2014-15 Vauhkonen oli Lukon paras maalintekijä 24 täysosumalla, joista 17 syntyi runkosarjassa ja seitsemän pudotuspeleissä.

- Saamme kokoa, kovuutta ja voimaa maalinedustalle sekä maalintekotaitoa. Tunnemme pelaajan ja hän sopii joukkueeseen loistavasti. Vauhkonen on erittäin vahva hyökkäyspään maalinedustalla ja hän on osoittanut pystyvänsä tekemään kovaa tulosta tällä tasolla, urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi.

Jokereiden kasvatti oli päättyneellä kaudella pitkään loukkaantuneena, jonka takia tilille kertyi ainoastaan 11 runkosarja- ja 5 pudotuspeliottelua. Oikealta laukova 194-senttinen ja yli satakiloinen hyökkääjä odottaa innolla uusia haasteita.

- Sportissa tehdään paljon oikeita asioita ja pelataan minun näköistä kiekkoa Suomen fanaattisimpien fanien edessä. Joukkueessa on eteenpäin menevä valmennus, jonka uskon auttavan itseäni pelaajana.

- Odotan itseltäni ensi kaudella ehjää kautta ja lopullista läpimurtoa Liigassa. Joukkue vaikuttaa nykyisillä sopimuksilla todella hyvältä ja uskon, että otamme ensi kaudella seuraavan askeleen eteenpäin, Vauhkonen kertoo.

Vauhkonen pitää parhaimpina avuinaan laukausta, kokoaan ja maalintekokykyä.

- Toivon, että puolustuspelaaminen kehittyisi ja pystyisin jatkossa sanomaan myös sen vahvuutenani, hän päättää.