Odotettu jälleennäkeminen

Perjantaina Kuparisaaressa nähdään kahden rakkaan verivihollisen kohtaaminen kun täksi kaudeksi Liigaan nostettu KooKoo saapuu vierailulle. Tätä ottelua ei kannata missata!

Sportin viime viikko Liigassa sujui vuoristoratamaisesti. Keskiviikkona kotikaukalossa nähtiin kovavauhtinen ottelu Tapparaa vastaan ja urheasti taistellut kotkaryhmä tuli Aleksi Laakson maalilla 2-2 tasoihin minuutti ennen pelin loppua ja otti vielä voittomaalikilpailusta voiton Charles Bertrandin ja Lassi Kokkalan maaleilla. Lauantaina joukkue lähti hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan Hämeenlinnasta, mutta kotijoukkue HPK käytti tehokkaasti paikkansa karaten ensimmäisessä erässä 3-0 johtoon ja vielä ennen toisen erän loppua jopa 5-0:aan. Sport taisteli loppuun saakka ja nousi Jarkko Immosen, Tuomas Vänttisen ja Kokkalan maaleilla kahden maalin päähän, mutta tällä kertaa pisteet jäi Hämeenlinnaan lukemin 5-3.

Perjantain vastustaja KooKoo nostettiin Liigaan täksi kaudeksi ja kaksikon kohtaamista on odotettu vesi kielellä molempien faniryhmien puolella. Muistissa on huikeat taistelut Mestis-vuosina ja nyt joukkueet ottavat toisistaan mittaa Liigassa. Kouvolalaiset ovat tulleet ryminällä Liigaan: joukkueella on 9 pelin jälkeen kasassa mukavat 12 pistettä ja mustaoranssit ovat kaataneet mm. viime kauden mestarin Kärpät sekä vahvistuneen TPS:n. Petri Mattilan suojatit puolustaa kurinalaisesti iskien tehokkaasti vastaan. Puolustuksen viimeisenä lukkona on häärinyt loistava maalivahtikaksikko Järvenpää - Cloutier. Joukkueen tähtipelaajia ovat Tapparasta tulleet huippusentterit Josh Green ja Jarkko Malinen. KooKoo on ajautunut orastavaan tappioputkeen, sillä kahdessa viime pelissä sekä JYP että Pelicans on ollut parempi.

Perjantain ottelussa ei sarjataulukot tai kuntopuntarit paljoa paina, sillä silloin mennään tunteella niin kentällä kuin katsomossa. Luvassa on varmasti fyysinen peli, jossa kaikki on mahdollista. Kuparisaareen on varmasti tulossa myös iso määrä kouvolalaiskannattajia, joten hyvät kilpalaulannat nähtäneen myös katsomon puolella. Sport tarvitsee loistavan kotiyleisönsä täyden tuen heti ensisekunneista lähtien, tiiviisti puolustavan KooKoon muuri olisi hyvä saada murrettua heti ensimmäisellä vitosella. NYT TAISTELLAAN - KAIKKI MUKAAN!

SEURAA HEITÄ!                                                                                              


SPORT #13 RISKA Erik

Sportin taistelun ruumiillistumalle, hyökkääjä Erik Riskalle KooKoo-kohtaamiset ovat varmasti hyvässä muistissa ja tämä jos joku sytyttää kotkasydämellä varustetun taistelijan. Erik ei anna tuumaakaan periksi kentällä ja uskaltaa ajaa myös maalille. Kolmikko Riska-Tallberg-Karvinen tulee varmasti pyrkimään kaverin ihon alle tosissaan, siellä missä sattuu ja tapahtuu perjantaina, ovat nämä herrat suurella todennäköisyydellä paikalla.

SPORT #91 VÄNTTINEN Tuomas

Joukkueen sisällä härkämäinen hyökkääjä on saanut lempinimen ”Bull Ventula” eikä syyttä. Vänttinen on varmasti valmentajalle ihanteellinen pelaaja: repii, raastaa, taistelee ja kaiken lisäksi osaa myös ratkoa pelejä. Hyvin kauden aloittanut Vänä kantaa perjantaina ensi kertaa kultakypärää Sport-paidassa tehoilla 5+2. Juonikas pelaaja, jolta nähdään monipuolisia ratkaisuja tilanteessa kuin tilanteessa.

KOOKOO #1 JÄRVENPÄÄ Juha

Maalivahti Juha Järvenpää vaihtoi luukkumiehen roolin Ilveksessä ykkösveskarin tonttiin KooKoossa ja veto on ollut onnistunut. Mies on suurin yksittäinen syy kouvolalaisten vahvaan alkukauteen, hän on laukaisusateessa pitänyt joukkueensa pinnalla ja antanut mahdollisuuden voittaa pelejä. Järvenpää on saanut hyvää kiritystä myöskin loistavasti torjuneelta kakkosveskari Frederic Cloutierilta.

KOOKOO #12 GREEN Josh

KooKoo hankki täksi kaudeksi sarjanousijaksi kaksi todella kovaa sentteriä Tapparasta, Josh Greenin ja Jarkko Malisen, jotka kelpaisivat jokaiselle Liigajoukkueelle kärkiketjuihin. Kanadalainen Josh Green on periksiantamaton taistelija, joka viihtyy maalinedustalla kuin kotonaan. Selkeä vahvistus, joka kantaa joukkueensa kultakypärää tehoin 0+5.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)