Nimivahva mestarisuosikki Kärpät back-to-back–peleissä

Sportin back-to-back–pelit saavat jatkoa, kun kotkapaidat kohtaa kaksinkertaisen Suomen mestarin Kärpät torstaina Oulussa ja perjantaina kotona Kuparisaaressa.

Sportin kolmen pelin viime viikko tuotti kuusi pistettä. Tiistain SaiPa-voittoa seurasi pieni notkahdus kotiaskissa, kun sarjassa selkeästi takana oleva HPK kävi kuittaamassa kolme pistettä kääntämällä Sportin 2-0-johdon alle neljässä minuutissa 2-3-johdokseen. Lopulta Antti Miettinen roikotti tyhjiin loppulukemat 2-4. Lauantaina Sport matkasi Kasitien derbyyn Poriin, jossa oli luvassa se todellinen kuuden pisteen peli samoista sijoista taistelevaa Ässiä vastaan. Sport otti vahvan faniryhmänsä avulla isännän otteet heti ensimmäisestä erästä saakka eikä erän 1-2-maalin jälkeen enää luopunut johtoasemastaan. Toisessa erässä alivoimalla tullut Tuomas Vänttisen 100. liigamaali (1-4) oli lopun alkua kotijoukkueelle. Lopulta Sport kuittasi tärkeät kolme pinnaa lukemin 3-6.

Torstaina ja perjantaina on kotkapaidoilla edessään todellinen tasomittari, kun kolmatta peräkkäistä mestaruutta havitteleva Oulun Kärpät asettuu vastaan. Kärpät on sarjassa tällä hetkellä kolmantena ajaen vahvasti takaa enemmän pelejä pelannutta kärkikaksikkoa HIFK:ta ja JYPiä. Kärpät oli jo kertaalleen tulessa tällä viikolla kun se kohtasi CHL:n finaalissa Oulussa ruotsalaisen Frölunda Indiansin. Kärppien kohtaloksi tuli tyytyä hopeaan, sillä Frölunda oli parempi lukemin 1-2. Erittäin nimivahva oululaisjoukkue vahvistui viime viikolla entisestään kun pitkään sivussa ollut, yli 530 NHL-pelin kokemuksen omaava puolustaja Joni Pitkänen riittyi Kärppien joukkueeseen. Tähän kun heitetään nimet Pirnes, Kukkonen, Aho, Puljujärvi, Niemi, Hirschovits jne. niin tiedetään että Oulussa kelpaa vain yksi asia tänä vuonna: mestaruus. Sport-otteluissa joukkueelta ovat maajoukkuekomennuksen takia sivussa kaksi parasta pistemiestä Mika Niemi sekä Sebastian Aho. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: Vaasassa Sport oli vahvempi lukemin 4-1 ja Oulussa Kärpät otti kaksi pistettä voittomaalikisan jälkeen lukemin 3-2.

Sport nousi viime viikon voittojen myötä viimeiselle pudotuspelipaikalle sijalle 10. Runkosarjassa on jäljellä vielä 11 ottelua ja jokainen piste on elintärkeä taistelussa pudotuspelipaikasta. Nyt Sport tarvitsee koko kiekkokaupungin tuen taakseen saavuttaakseen tavoitteensa. NYT TAISTELLAAN - KAIKKI MUKAAN!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #12 LESKINEN Ville

Juniorivuotensa Kärpissä viettänyt hyökkääjä VIlle Leskisen huippuvuosi oli A-junioreissa kaudella 2012-13, jolloin mies voitti sekä maali- että pistepörssin ja valittiin sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. Liigaura ei kuitenkaan Oulussa auennut ja mies suuntasi Sportin paitaan viime kaudelle. Nyt kun lähes vuoden mittainen loukkaantuminen on selvitetty, on Leskinen ollut tärkeä pelaaja varsinkin kiekollisessa hyökkäämisessä Sportille. 24 otteluun taituri on tehnyt mukavat 4+9 pistettä, kurittaako vanhaa seuraansa maalien merkeissä?

SPORT #60 JÄRVINEN Mika

Joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja löytyy maalin suulta. Mika Järvinen on antanut Sportille huikeilla torjunnoillaan mahdollisuuden voittaa pelejä. Onnistumisten myötä itsevarmuus noussut ja tyylikkäitä koppeja nähdään pelistä toiseen. Pienikokoinen, mutta erittäin hyvin liikkuva Järvinen on torjunut kiekkoja 90,97% varmuudella ja taskussa on jo viisi nollapeliä tälle kaudelle, tuleeko lisää Kärppien kustannuksella?

KÄRPÄT #9 PULJUJÄRVI Jesse

Nuori hyökkääjätaituri nousi koko kansan suosikiksi pelaamalla huikeat, MM-kultaan päättyneet nuorten MM-kotikisat. Pulju muodosti yhdessä Sebastian Ahon ja Patrik Laineen kanssa kisojen kovimman ketjun. Nuoresta iästään huolimatta pystyy jo nyt dominoimaan Liigassakin. Vahva liike ja halu ratkaista näkyvät joka tilanteessa. Varataan todella pienellä numerolla kesällä NHL:ään ja tämä saattaa olla viimeisiä kertoja kun mies nähdään Kuparisaaressa.

KÄRPÄT #44 PITKÄNEN Joni

Vahvan, yli 530 ottelun NHL-kokemuksen omaava puolustaja teki loukkaantumisen jälkeen paluun lähes kolmen vuoden tauolta kaukaloihin Kärppäpaidassa viime viikolla. Pitkänen on maailmanluokan vahvistus mestaruutta havittelevalle kärppälaumalle. Isokokoinen, hyvin luisteleva ja liikkuva järkäle on todella vaikea pala vastustajan hyökkääjille.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: JIMMY ESSELSTRÖM / VAO)