Niclas Lucenius vahvistaa Sportin hyökkäystä

Vaasan Sport vahvistaa hyökkäystään 26-vuotiaalla Niclas Luceniuksella. Sopimus kattaa kuluvan kauden ja se sisältää lokakuun loppuun asti kestävän koeajan.

Monipuolinen hyökkääjä pystyy pelaamaan sekä keskus-, että laitahyökkääjän paikalla ja tuo Sportin hyökkäykseen runsaasti taitoa.

Lucenius on pelannut urallaan lähes 300 Liiga-ottelua Tapparan ja TPS:n väreissä. Parhaan kautensa hän pelasi 2009-10, jolloin Tapparan paidassa kertyi 56 ottelun aikana tehopisteet 17+29=46. Yhteensä Lucenius on rikkonut 30 pisteen rajan kolmen Liiga-kauden aikana.

Kauden 2011-12 183-senttinen ja 92-kiloinen hyökkääjä vietti KHL:ssä Dinamo Riian joukkueessa. 53 ottelussa turkulaislähtöinen hyökkääjä syötti tehopisteet 0+15. Lucenius palasi vuoden ulkomaanreissunsa jälkeen Tapparaan, jossa mies juhli kauden 2012-13 päätteeksi SM-hopeaa. Seuraavat kaksi kautta TuTon kasvatti vietti kotimaisemissaan Turussa edustaen TPS:ää.

Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä on tyytyväinen Luceniuksen hankintaan.

– Haimme vahvistusta tuloksenteko-osastollemme ja uskon, että löysimme etsimämme. Lucenius on kokenut pelaaja, joka on jo osoittanut pystyvänsä tekemään tulosta tässä Liigassa. Saamme myös lisää variaatioita hyökkäysketjuihin ja ylivoimiin, Jämsä kommentoi.

Lucenius pelaa Sportissa pelinumerolla 2.