Musta kolmas erä pilasi haaveet kotivoitosta

Perjantai-illan avauserä Kuparisaaressa, Sport tuli ottelun alkuun vahvasti ja muutaman hyvän maalille nousun ansiosta saatiin paikkoja luotua Juha Järvenpään vartioimalle Ilves-maalille. Vieraat joutui myös paineen alla rikkomaan ja ylivoimaa päästin koittamaan ajassa 02:29. Vieläkään kotiaskissa ei saatu ylivoimapeliä toimimaan ja Ilves selvitti alivoiman helpohkosti. Ylivoiman loputtua Matt Generous huitoo hyökkäyspäässä ja Ilvespakki kaatuu jäähyn arvoisesti. Vieraiden ensimmäinen ylivoima tänään oli todella vaarallinen ja kahdesti Hannu Toivonen venyy huipputorjuntaan kun kaverilla on lähes tyhjä maali edessään. Jäähyt tappavat Sportin hyvää alkua ja niiden jälkeen mennään tasaisissa merkeissä.
Erän puolivälissä nähdään erän paras Sport-paikka kun paluun kehiin tehnyt Marko Luomala pääsee koittamaan läheltä, mutta Järvenpää kestää. Seuranneeseen ripariin mies menee voimalla, pakki nurin, taas hyökkäyspään jäähystä boxiin ja Ilves ylivoimalle. Minuutin verran pelataan alivoimalla kunnes Ilvespakki söheltää viivassa ja joutuu ottamaan jäähyn estämisestä. 4-4 pelissä Sport on niskan päällä ja seuranneella minuutin ylivoimalla saadaan pari kohtalaista tonttia rakennettua ilman tulosta. Erän kolmas hyökkäyspään jäähy saadaan ajassa 14:24 kun aloituksen jälkeen Tomi Körkön maila nousee liian korkealle. Sport alivoima kuitenkin kestää Toivosen johdolla ja kun erän lopussakaan ei maaleja nähdä niin erätauolle mennään maalittomassa tasatilanteessa.
Toisessa erässä peli alkaa pikku hiljaa lämmetä. Ilves pyrki erän alussa horjuttamaan kovalla karvalla ja taklauksilla onnistuenkin siinä ajoittain. Sport pääsi koittamaan kuitenkin erän ensimmäistä ylivoimaa kun Mikke Levo komennetaan illan toiselle istunnolleen. Ylivoima on edelleen hakemista ja se huipentuu väärään vaihtoon minuutin ylivoiman jälkeen. Seuranneen oman minuutin ylivoimansa Ilves käyttää tehokkaasti ajassa 27:55. Kiekko pelataan viivaan Jarkko Näppilälle, joka rannaa yllättävän vedon ja maskissa ollut Toivonen ei voi maalille mitään. Vieraiden kultakypärän Teemu Rautiaisen pari mustaa vaihtoa kääntää hallinnan Sportille. Ensin mies kampittaa itsensä boxiin ja hyvän pyörityksen jälkeen Marko Luomala pääsee takatolpilta räjäyttämään Kuparisaaren ajassa 29:47.
Ajassa 32:36 Rautiaisen ilta mustenee lopullisesti. Mies ajaa hyökkäyspäässä kovalla vauhdilla selästä Matt Generouksen pää edellä laitaan ja lähtee suihkuun. Generous ei jää kentälle makoilemaan vaan puolustaa itseään hakien Antti Tyrväistä, mutta miehen kantti ei kestä hanskoja tiputtaa. Tyrväisestä tulee erän toinen antisankari kun mies ottaa hölmön kampitusjäähyn ja Sport pääsee pelaamaan 5-3 ylivoimaa kahden minuutin ajan. Tässä tilanteessa Tyrväinen toki koittaa haastaa höyhensarjaan kuuluvaa Bertrandia tanssiin... Sport käyttää kahden miehen ylivoiman tehokkaasti, sillä vain 13 sekuntia ehtii jäähyä kulua kun peli on 2-1. Bertrand tuo kiekon maalille ja riparit runnoo sisään Erik Riska ajassa 35:10. Ylivoima jatkuu vielä reilu kahden minuutin ajan ja Sportilla on siinä loistotontti mennä kahden maalin johtoon, mutta tällä kertaa kiekkoa ei saada maaliin. Erän lopussa Ilves pääsee hieman pyörittämään tultuaan täysilukuiseksi, mutta Sport ja Toivonen kestää.
Ilves painaa rinnalle ja ohi kolmannessa erässä. Erän alussa Sportilla on loistopaikka naulata tauluun 3-1, kun Aleksi Rekonen pääsee läpi mutta ampuu ohi. Seuranneesta tilanteesta Rekonen pelaa vielä loistopaikan Joel Kivirannalle, jonka vedon Järvenpää torjuu hienosti. Ja kun itselle ei kelpaa iskee kaveri. Paha ylipelaaminen keskialueella kostautuu ja Ilves iskee tehokkaasti vastaan illan parhaan kaksikon voimin: Aleksi Mustonen passaa ja Roope Hintz tällää nätisti kiekon ohi Toivosen ajassa 41:16. Maali lamauttaa täysin kotijoukkueen ja peliin mukaan pääsyä ei helpota kaksi jäähyä ennen erän puoltaväliä, toinen näistä illan toinen väärä vaihto.  Ajassa 49:24 sama kaksikko iskee pelin ratkaisun loistavalla karvalla, tällä kertaa Hintz tarjoilee ja Mustonen tällä one timerin b-pisteen kaarelta maaliin.
Sport ei saa kunnon kiriä missään vaiheessa käyntiin ja Ilves puolustaa tehokkaasti paikat pois. Kun maalivahti vedetään pois kaksi minuuttia ennen summeria päästään muutaman kerran jo todella lähelle tasoitusta, mutta kiekot pomppii tänään ohi. Loppulukemat tyhjiin saa käydä iskemässä sekunti ennen loppua Tyrväisen Antti.
Hyvä taistelu, mutta jälleen kolmannessa kaveri painaa ohi. Pari tilannetta käänsi tänään pelin: itsellä pari loistopaikkaa eikä saatu maalia, vastustaja käytti heti omansa. Lisäksi kolme hyökkäyspään jäähyä ja kaksi väärää vaihtoa kostautuu tällä tasolla lähes aina, niin myös tänään. Hannu Toivonen oli tänään kotkapaitojen paras, myös Marko Luomala teki energisen paluun laatikkoon.