MESTIKSEN KÄRKIKAMPPAILU LAUANTAINA KUPARISAARESSA!

MESTIKSEN KÄRKIKAMPPAILU LAUANTAINA KUPARISAARESSA - VOITTAMATON HCK VASTASSA
 
Sportin kolmen pelin härkäviikko päättyy odotettuun kärkiotteluun keravalaista HCK:ta vastaan. Erittäin nimivahva HCK on ollut tähän saakka Sportille ylittämätön este.
 
Sport aloitti kolmen pelin viikon keskiviikon kotiottelulla LeKiä vastaan. Joukkue nousi avauserän 0-2 tilanteessa hienosti toisessa rinnalle ja ohi, mutta heikohko kolmas erä antoi vieraille sauman tulla tasoihin ja sen lempääläläiset tekivätkin. Varsinaisen peliajan jälkeen mentiin 4-4 tilanteessa jatkoajalle, jossa Samuli Kivimäki teki tyylikkäällä vanhanaikaisella 5-4 voittomaalin. Tärkeä voitto, mutta edelleen nähtiin tuttua vaivaa mitä esiintynyt tämän vuoden puolella pelatuissa otteluissa: otteet vaihtelevat pelin sisällä aivan liikaan. Tehotonta avauserää seurasi tehokas ja hyvä kakkoserä, josta loppua kohden peli muuttui liian varovaiseksi. Perjantaina Sport matkaa vielä Vantaalle kovavireisen K-Vantaan vieraaksi.
 
Illan vierasjoukkue HCK on yllättänyt lähes kaikki Mestistä seuraavat erittäin vahvoilla otteillaan. Toki pelaajalistaa selatessa voidaan todeta, että kakkospaikka ei ehkä kuitenkaan ole niin suuri yllätys. Taitoa ja kokemusta löytyy mukavasti ja sarjan paras veskarikaksikko on tärkeä tukipilari, johon joukkue voi heikolla hetkellään luottaa. HCK pelaa liikkuvaa, fyysistäkin kiekkoa ja on osoittautunut vaikeaksi vastustajaksi Sportillekin tällä kaudella.  HCK on ainut joukkue, jota Sport ei ole kyennyt sarjassa voittamaan vielä, molemmat aikaisemmat koitokset ovat menneet keravalaisten nimiin. Sarjassa joukkueilla on eroa yhdeksän pistettä ja nyt kyseessä on jälleen se kuuluisa 6 pisteen peli. Voitolla HCK tulisi lähes kantaan, kun taas Sportin voittaessa ero kasvaisi jo kohtalaisen suureksi. Tärkeä peli siis molemmille.
 
Sportin kokoonpano saattaa elää vielä ennen lauantaita, sillä perjantaina tehdään etelänreissua joka rasittaa pelaajia varmasti tuoden ehkä muutamia muutoksia pelaajalistaan. Keskiviikkona peli kulki parhaimmillaan todella hienosti ja jos sama tahti saadaan upotettua koko 60 minuuttiin, on joukkue vaikeasti voitettavissa. Michal Kristof teki paluun edustuksen paitaan ja pelasi tutussa paikassaan Mika Kujanpään sekä Samuli Kivimäen vierellä. Varsinkin Kujanpää oli loistavalla pelituulella pelaten kauden ehdottomasti parhaan pelinsä. Myös joulun hankinta Jussi Tapio alkaa löytämään pelituntumaa, mies oli alati vaarallinen iskien joukkueensa avausmaalinkin. Karavaani kulkee siis tasaisesti kohti kevättä. Nyt lauantaina kärkipeliin häkki täyteen ja ääntä halliin. Nyt taistellaan!
 
 
SEURAA NÄITÄ!
 
SPORT #15 KUJANPÄÄ Mika
Mirri oli kentän paras keskiviikon ottelussa LeKiä vastaan. Mies teki vahvasti töitä molempiin suuntiin ja tarjoili erittäin maistuvia syöttöjä Kivimäelle ja Kristofille pitkin ottelua. Tehot 1+1 olisivat voineet olla paljon isommatkin, jos pojat olisivat osuneet paikoista. Pelikäsitys loistava, tästä esimerkkinä Tapion lähettäminen läpiajoon tai kolmannen erän loistava jättösyöttö Kivimäelle.
 
SPORT #74 LEHTINEN Kai
Nico Aaltosen loukkaannuttua Nanna Lehtinen nostettiin pakin tontilta sentteriksi ja mies on kaikkien yllätykseksi lunastanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa vaikka Aaltonenkin on jo palannut ruotuun. Muodostaa yhdessä Nässlinin ja Nyholmin kanssa ehkä sarjan parhaan nelosketjun. Lehtinen iski viime ottelussa myös yhden maalin. Jatkuuko putki viikonloppuna?

 

Kai Lehtinen ja Mika Kujanpää
 


HCK Maalivahdit
Keravalaisilla on heittää kehiin sarjan paras maalivahtikaksikko Ahlqvist / Uhlberg ja kun lisäksi HIFK:sta tulee välillä lainaan Husson kaltaisia kassareita on tämä osasto pelottavan vahva. Kuka tahansa maalilla pelaa, on hän vaikeasti ohitettavissa.
 
HCK #11 RANTA Roope
Parhaimmillaan yksi sarjan ykköshyökkääjistä, mutta mielialat heittelevät liikaa. Nyt on alla pitempi hyvä jakso ja Sportin pakit saavat olla varuillaan pienen sekä vikkelän Rannan kanssa. Erittäin taitava kaveri varsinkin ylivoimalla eli boxista pitää pysyä lauantaina pois.

 

Teksti Taneli jokela

 

 

Katso myös otteluennakko!