Markus Jämsästä kohtasi Markus Jämsän

 

Lauantaina 3.tammikuuta oli Markus Heittolalla suuri päivä Jyväskylässä, sillä hän sai kaimaltaan Markus Jämsältä Sportin kotkapaidan, jossa oli kaikkien pelaajien nimikirjoitukset. Tällä he halusivat osoittaa kunnioitusta kaverille, joka Downin syndroomastaan huolimatta hoitaa hyvin fyysistä kuntoaan sauvakävelemällä ahkerasti huonollakin säällä. 

Markus pystyy noihin suorituksiin mm. samaistumalla jääkiekkoileviin idoleihinsa, sillä hän seuraa tarkasti SM-liigan tapahtumia maksukanavilta ja joskus myös paikanpäällä JyPin rumpupäädyssä. Webistä hän hakee sarjatilanteet, ja muistaa uskomattoman paljon numerotietoa. 

Sportin pelit häntä kiinnostivat jo kauan ennen Sportin nousua SM-liigaan, koska hänen kaimansa Markus Jämsä pelasi Sportissa.  Sportin kotkaviiri on ollut Markuksen huoneessa Jämsänkoskella kunniapaikalla pitkään. Eräs tärkeä joukkue vuosien varrella on ollut myös Tampereen Tappara erityisesti Ville Niemisen persoonan takia.

Lauantaina Markus ei ollut JyPin rumpupäädyssä, vaan vierasjoukkueen päädyssä JyPin paita päällä.  Ensimmäisellä erätauolla paita vaihtui Sportin paitaan, ja pysyi koko ottelun päällä, sillä Markus Jämsän tapaaminen teki suuren vaikutuksen Heittolan Markukseen.  Koko Sportin joukkue osoitti hyvän kamppailun jälkeen tervehdyksen innokkaalle kannattajalleen.