Makeat maalikarkelot

Sport - Peliitat 9-3 (4-2, 3-1, 2-0)

Ensimmäiseen erään ja nyt nähtiin heti ottelun alusta sitä Sporttia, jota on Kuparisaaressa avauserissä totuttu näkemään. Peliin tuntiin kunnon vauhdilla ja Peliittavahti Janne Juvonen sai kaivaa kiekkoa selkänsä takaa ensimmäisen kerran jo ajassa 00:28. Michal Kristof ajaa oikealta alueelle, liinat kiinni ja syöttö keskikaistalle nousseelle Eetu Heikkiselle, joka rannaa vauhdista kiekon oikeaan yläpönttöön.

Vaikka hallinta on selvästi kotkapaidoilla, iskee vieraat vastaan tehokkaasti. Vasen Sport-pakki ajaa laidalla tilanteesta ohi, Joni Isomäki painaa maalille ja syöttää takatolpalle Marko Rairamalle, joka siirtää kiekon ohi Tuomas Saarelan. Sport ei maalista lannistu vaan vyöryttää vahvasti peliä heinolalaismaalille. Lopulta ajassa 07:56 Mika Halava rannaa vasemmalta b-pisteeltä etuyläseen erittäin tarkan vedon ja taululle 2-1.

Erän puolivälin jälkeen vieraat iskevät taas vastaan, nyt onnekkaasti. Miika Heikkilän sutaisu maalille muuttaa suuntaa ja yllättää Saarelan totaalisesti. Erä puolivälissä ja peli 2-2. Sport ei kauaa tasatilanteessa viihdy. Peliitat jättää jälleen tilaa Sport-pakille pisteiden väliin, nyt oikeaa ylämummoa laulattaa Mikael Aaltonen vain 26 sekuntia tasoituksesta.

Peliitoille tarjotaan paikkaa tulla asoihin ylivoimalla ja loistopaikkoja tuleekin liukuhihnalta. Tosin Sportille. Robert Nyholm karkaa ensin vasemmalta läpi, mutta veto viuhuu ohi. Tästä noin 10 Sekuntia ja sama mies keskeltä läpi ja nyt ei enää erehdy. Jälleen kiekkoa armottomalla ranteella oikean yläkulman riman kautta ohi Juvosen tilanteeksi 3-2. Alivoima jatkuu ja pian on vuorostaan läpi Jere Laaksonen, mutta Juvonen selvittää vaivoin, tilanteesta myös vieraille jäähy ja puntit tasoittuu miehityksen osalta. Erän lopussa Sport luo vielä pari loistopaikkaa, mutta tauolle 4-2 lukemissa.

Nyt oli asennetta erän alusta saakka. Vastustaja iskee vaarallisesti vastaan eli oma pää täytyy pelata tarkemmin. Erän hahmo oli ehdottomasti liukkaalla menolla ollut Bobby Nyholm.

Kuva: Seppo Petrov

Toisen erän teemana oli komeat yksilösuoritukset. Peliitat tuli erään kovalla sykkeellä painostaen putkeen yli 2 minuuttia ja Sportin laittaessa pitkän kiekon oli valmennus pakotttu ottamaan avuaskentälle ns. huiliaikalisän. Aikalisä auttoi ja Sport iski ajassa 23:10. Nopeassa hyökkäyksessä Jere Laaksonen pelattiin lähelle nokikkain Juvosen kanssa ja Laaksonen tyylitteli "Stockmanin Ovet" -harhautuksen laittamalla mailan omien jalkojensa välistä ja nostaen kiekon tyylillä maaliin.

Kapteeni Uitto ei pistänyt yhtään huonommaksi ainakaan minuutin kuluttua. Tuttu spin-o-rama kulmassa ja kiekko vanhanaikaisella ohi Juvosen, jolle homma riitti tältä iltaa. Reilu kaksi minuuttia ehti Anssi Pesonen olla maalillaan kun rävähti 7-2. Markus Piispanen tuo alueelle oikealta, poikkisyöttö vasemmalle Halavalle, joka hämää vedon ja pakki kaffeelle. Pari potkua ja ranne oikealta ohi Pesosen.

Maalin jälkeinen vaihto pelataan huolimattomasti ja Sakari Manninen pääsee kaventamaan 7-3:een. Kellossa aikaa 26:26 ja nähtynä kymmenen maalia. Tämän jälkeen maalihanat menevät ainakin toistaiseksi kiinni ja pelin taso ymmärrettävästi hieman laskee. Peliitat on jopa hallitsevampi osapuolli loppuerässä ja pyörittää välillä pitkiä jaksoja ilman tulosta. Viimeisten minuuttien parasta antia oli Robert Nyholmin kova pommi heinolalaispakkiin. Erätauolle neljän maalin johdossa.

Kolmannessa erässäkin nähtiin tilanteesta huolimatta kohtalaisen hyvää kiekkoa. Varsinkin iso peukun nosto vieraille, jotka pelasivat tänään loppuun saakka yrittäen. Erässä nähtiin kaksi osumaa, molemmat ylivoimalla saman viisikon toimesta. Ensin juuri ennen erän puoliväliä, ajassa 49:49, Ari Gröndahl ampuu ylivoimalla vasemmalta b-pisteeltä kiekon maalille ja riparin sohii sisään Jarkko Hattunen.

Illan viimeinen kaappi on tyylikäs ja nähdään ajassa 54:26. Asialla on sama kaksikko kuin edellisessä maalissa. Nyt Hattunen heittää maalin takaa reilu metrin lättysyötön suoraan Gröndahlin lapaan joka rannaa taululle 9-3 loppulukemat. Näin tappioputki kotona katki kunnon maalijuhlalla.

Hieno paluu voittokantaan. Tänään löytyi kova asenne joka jätkällä ja Peliitat jäi jyrän alle. Onnistujia oli paljon, pakit maalasivat neljästi ja hyökkääjistä hyvällä pelipäällä oli Mika Halava ja Robert Nyholm.

Ensi perjantaina (06.12.) matkaamme LeKin vieraaksi ja heti perää launataina täyttyy Kuparisaari, kun K-Vantaa saapuu Vaasaan.