Maaottelutauko takana - Ilves vastassa”kuuden pisteen” pelissä

Sport palaa maaottelutauolta kahdella peräkkäisellä kotiottelulla. Torstaina Kuparisaareen saapuu viime kaudella rakkaaksi vastustajaksi osoittautunut Tampereen Ilves.

Sport lähti maaottelutauolle tärkeä 2-4 vierasvoitto SaiPasta taskussaan. Joukkue pyyhki nopeasti edellisen päivän katkeran 4-3 tappion KooKoolle mielestään. KooKoo käänsi ottelun itselleen viimeisen minuutin maalinsa ansiosta. Lappeenrannassa Sportin sankariksi nousi kultakypärän itselleen kahden viimeisen erän maalillaan hommannut Tuomas Vänttinen. Maalivahti Mika Järvinen oli jälleen elementissään torjumalla 38 SaiPa-laukausta.

Nyt kotkapaidoilla on edessään kaksi kotiottelua ja molemmissa saadaan vastaan samoista sijoista tällä hetkellä kamppailevat joukkueet. Torstaina Kuparisaareen saapuva Ilves aloitti kautensa vahvasti taistellen aivan sarjan kärjessä, mutta muutamien avainpelaajien loukkaantuminen näkyi myös pistesarakkeessa ja tauko tuli hyvään paikkaan. Joukkue palasi maajoukkuetauolta jo tiistaina, kun se kohtasi kotonaan Lahden Pelicansin. Kovavauhtinen peli päättyi lopulta kotijoukkueen niukkaan 4-3 voittomaalikilpailuvoittoon. Ilves sai kaipaamiaan pelaajia tauon aikana pois sairastuvalta ja se näkyi välittömästi positiivisina otteina kaukalossa. Tällä hetkellä Ilves on sarjassa 29 pisteellään sijalla 8, viisi pistettä Sportia edellä ja yhden ottelun enemmän pelanneena. Kyseessä on siis se perinteinen kuuden pisteen taisto molemmille, kun play off-paikoista taistellaan. Ilveksen tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut Markku Flinck tehoin 7+7, mutta arvokkain pelaaja seisoo tolppien välissä: Sportin viime kauden maalivahti Hannu Toivonen on jatkanut loisto-otteitaan myös Ilveksen paidassa. Myös Sport on kärsinyt loukkaantumisista ja kokoonpano on elänyt vahvasti syksyn aikana. Koeajalla olleiden Niclas Luceniuksen ja Miikka Männikön sopimuksia ei jatkettu, sillä myös kotkapaitoja siirtyy tasaiseen tahtiin lasaretista kaukalon puolelle. Erik Riska teki paluun jo ennen taukoa, lisäksi Joonas Komulainen sekä Ville Rajala nähtäneen kehissä jo torstain pelissä.

Ilveksen kanssa pelattiin viime kaudella vauhdikkaita ja lämpimiäkin otteluita. Nyt joukkue tarvitsee koko hallin täyden tuen syttyäkseen taisteluun voitosta heti ensisekunneista alkaen.

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #33 KOSKIRANTA Tero

Sport vahvisti hyökkäysosastoaan ennen maajoukkuetaukoa TPS:stä loppukauden lainalla Vaasaan siirtyneellä Tero Koskirannalla. Vahvaa sentteriä on suunniteltu joukkueen kärkiketjuihin ja aikaisemmat kaudet Liigassa ovat osoittaneet, että edellytykset tähän löytyy. Isokokoinen ja suoraviivainen hyökkääjä. Aukeaako maalitili ensimmäisessä kotiottelussa?

SPORT #77 NIKO PELTOLA

Puolustaja Niko Peltolan syksy on ollut vahvasti nousujohteinen. Kauden ensimmäiset pelit olivat hieman hakemista, mutta viime peleissä Peltola on ottanut odotettua johtavaa roolia joukkueen peräpäässä. Kiekollinen, hyväliikkeinen puolustaja, jolla löytyy myös kokemusta Ilveksen riveistä kausilta 2010-14. Maalitili on vielä tällä kaudella avaamatta, joko Ilvestä vastaan verkot on tötteröllä?

ILVES #33 TOIVONEN Hannu

Maalivahti Hannu Toivonen oli viime kaudella Sportin ehdoton tukipylväs ja Tampereelle siirryttyään Hank on jatkanut erittäin vahvoja otteitaan. Toivonen on pitänyt Ilvestä varsinkin viime otteluissa lähes yksin pystyssä ja torjuntaprosentti on hieno 91,91. Toivosen vahvuuksia ovat nopea hanskakäsi ja erittäin kylmät hermot. Pitävätkö ne viime kauden kotiyleisön edessä Kuparisaaressa?

ILVES #91 KANTOLA Kai

Pari kautta takaperin Ilveksessä kovia tehoja tehnyt hyökkääjä palasi ennen maajoukkuetaukoa Bluesista Tampereelle ja tuttuun kissapaitaan. Vahvana vääntäjänä erittäin vaarallinen pelaaja maalin edustalla niin tasakentällisin, kuin ylivoimallakin. Ei kaihda kovaakaan peliä ja paluu Ilvekseen on ollut onnistunut: kymmenessä pelissä mies on kirjauttanut teho 1+5.

(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)