Maalivahtiosasto valmiina Liigakauteen: Ville Hostikka kotkapaitaan

Vaasan Sportin maalivahtiosasto on valmis tulevaan Liigakauteen. Aikaisemmin julkaistu kaksikko Hannu Toivonen-Jean Aurén täydentyy viime kaudella TPS:n maalilla pelanneella Ville Hostikalla, 29. Hostikan sopimus on yksivuotinen ja se astuu voimaan 1.8.2014.

Lappeenrantalaislähtöinen Ville Hostikka (synt. 21.3.1985) omaa kokemusta Liigapeleistä niin SaiPan, KalPan, Kärppien sekä TPS:n maalilta. Miehen läpimurtokausi oli 2011-12, jolloin mies nousi Kärppien ykkösmaalivahdiksi Iiro Tarkin matkatessa ennen kauden alkua NHL:ään. Hostikka olikin tuon syksyn positiivisia yllättäjiä ja kauden jälkeen tie vei KHL-joukkue HC Slovan Bratislavan riveihin. KHL-ura ei ottanut tuulta, Hostikka palasi Suomeen ja TPS:n riveihin, jossa vierähti puolitoista viime kautta. Nyt mies hakee uutta nousua uralleen Sportin riveistä ja tulee varmasti muodostamaan Hannu Toivosen ja Jean Aurénin kanssa potentiaalisen kolmikon ensi kaudella. Maalivahtiosasto on nyt siis hyvällä mallilla ja sen osalta voidaan lähteä luottavaisin mielin kohti Liigasyksyä.

Ville Hostikka tunnetaan ison kokonsa vuoksi (190 cm / 90 kg) peittävänä maalivahtina, joka pelaa erittäin rauhallisella tyylillä. Yksi miehen vahvuuksista on nopea hanskakäsi.  Hostikka on myös varattu NHL:ään vuonna 2003. Philadelphia Flyers varasi hänet kuudennella kierroksella numerolla 193. Hostikan sopimus on yksivuotinen ja alkaa 1.8.2014.

Sportin edustusjoukkueen omatoimijakso on päättynyt ja joukkue on aloitanut yhteisharjoittelun tulevaa kautta varten tänään maanantaina. Try out –jaksolle tulossa ollut puolustaja Brett Wysopal ei saavu Vaasaan. Mies ei terveydellisistä syistä pääse antamaan näyttöjä ja näin sovittu try out-jakso on jouduttu peruuttamaan.  Sportin harjoitusottelut alkavat kotiottelulla Kuparisaaressa keskiviikkona 6.8. klo 18:30 kun vastaan asettuu Ville Hostikan viime kauden seura TPS.

Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä on tyytyväinen saadessaan Hostikan mukaan joukkueeseen.

- Pitkään teimme töitä meidän kriteerit täyttävän maalivahdin löytämiseksi ja nyt saimme mitä halusimme. Uskon, että tällä maalivahtikolmiolla pystymme kamppailemaan joka pelissä voitosta. Tällä rosterilla lähdemme liikkeelle ja katsomme rauhassa tilannetta uusien pelaajien suhteen. Pakkiosastolla on ainakin vielä tarvetta varsinkin nyt kun Brett Wysopal joutui terveydellisistä syistä perumaan try outille tulonsa.

 

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela (Hapa Bragge)