Maalivahti Frans Tuohimaa HPK:sta Sportiin

Maalivahti Frans Tuohimaa HPK:sta Sportiin

 

Kiekkokevään siirtoaika umpeutuu tänään lauantaina ja joukkueet tekevät viimeisiä siirtoja vahvistuakseen ennen kauden tärkeimpiä koitoksia. Sport vahvistaa maalivahtiosastoaan hankkimalla Joonas Kuuselan aisapariksi HPK:sta nuoren ja lupaavan Frans Tuohimaan (-91). Tuohimaan sopimus kattaa loppukevään ja mies nähdään tositoimissa jo tänään kotiottelussa SaPKoa vastaan.

 

Frans Tuohimaa (19.8.1991) on HIFK:n kasvatti, joka on pelannut urallaan Liigaa sekä Jokereissa että HPK:ssa, jossa pelejä on tällä kaudella kertynyt 19 torjuntaprosentilla 88,94%. 188  senttinen Tuohimaa on hyvin peittävä maalivahti, jonka eleetön sekä virheetön perhostyyli luo varmuutta oman maalin puolustamiseen. Miehen kyvyt on huomattu myös NHL:n puolella: Tuohimaa varattiin 2011 Edmonton Oilersin toimesta seitsemännellä kierroksella numerolla 182. Huhtikuussa 2013 Tuohimaa teki kaksivuotisen sopimuksen Oilersin kanssa, josta mies on ollut HPK:ssa lainalla kuluneen kauden ja siirtyy siis loppukaudeksi Vaasaan. Ensi kaudella Tuohimaan osoite löytynee suurella todennäköisyydellä Atlantin toiselta puolelta.

 

 Tuohimaan tulon myötä Sportin maalivahtiosasto on valmis kevään koitoksiin. Kuusela & Tuohimaa kaksikolla voi luottavaisin mielin lähteä tavoittelemaan kauden päätavoitetta, Mestiksen mestaruutta.

 

Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä on tyytyväinen hankintaan.

- Olemme tehneet paljon töitä vahvistaaksemme maalivahtiosastoamme loppukaudeksi. Saimme voittajatyypin, viimeisen päälle urheilijan ja ennen kaikkea erittäin pätevän maalivahdin joukkoomme. Tämän viikon alkupuolella otettiin ensimmäisiä yhteyksiä HPK:n kanssa ja perjantaina pääsimme sopimukseen, olen erittäin tyytyväinen hankintaamme. Uskon, että tällä hankinnalla maalivahtiosasto  on kunnossa kevättä varten.

 

Faktat:

Nimi: Frans Tuohimaa

Syntynyt: 19.8.1991

Ikä: 22

Pituus: 188 cm

Paino: 86 kg