Jarkko Immonen, joka lirutti kiekon varmasti maaliin.
Kolmas erä oli pääosin Sportin hallintaa. Maalinteossa onnistui
kuitenkin ainoastaan Lukon Mikko Kousa, jonka ylivoimamaali vei
ottelun jatkoajalle. Jatkoaika ei tuottanut ratkaisua, joten
voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskisasta. Viidentenä
- Ehjä ja kypsä peli, ylivoimaisesti meidän paras vieraspeli, totesi
tyytyväinen Valtonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Sport lähtee torstaina hakemaan neljättä perättäistä kotivoittoaan
Pelicansia vastaan.

Rauman Lukon ja Vaasan Sportin tiistaisesta runkosarjaottelusta muodostui tasainen kamppailu, joka ratkesi vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Kilpailun ainoa onnistuja oli Sportin Oskari Manninen, joten kaksi pistettä matkasi Vaasaan loppunumeroin 3-4 (1-0, 1-3, 1-0, 0-0, 0-1).

Lukko katkaisi maalittoman putkensa ensimmäisessä erässä ajassa 7:42, kun Olli Sipiläinen laukoi kiekon maaliin lähietäisyydeltä ohi Hannu Toivosen.

- Siinä kävi meiltä pieni nukahdus maalin edessä, kommentoi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

Toinen erä alkoi myös raumalaisten komennossa. Sportissakin uraa luonut Filip Riska ampui erän alkuminuuteilla kotijoukkueen 2-0 johtoon tarkalla rannelaukauksella. Maalin jälkeen Sportin pakka hieman sekosi ja Valtonen turvautui aikalisään.

Aikalisä käänsikin ottelun kulun. Sport pääsi pian ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, eikä sitä ehditty jauhaa kuin kahdeksan sekuntia ennen täysosumaa. Ranskalaisvahvistus Damien Fleuryn siniviivalta lähettämä laukaus löysi tiensä maaliverkkoihin ja Ryan Zapolski oli yllätetty ensimmäisen kerran. Lisää ylivoimaonnistumisia seurasi erän loppupuoliskolla, kun Erik Riska ohjasi Fleuryn laukauksen sisään. Maalia tarkasteltiin pitkän aikaa videolta, mutta mitään perusteita hylkäämiselle ei ollut.

- Ylivoimalla päästiin mukaan peliin. Siinä olimme tänään tehokkaita, kertoi Valtonen.

Sport siirtyi ottelussa johtoon vielä ennen erätaukoa. Zapolski torjui Jussi Pesosen laukauksen eteensä ja paikalla oli ensimmäisenä Jarkko Immonen, joka lirutti kiekon varmasti maaliin.

Kolmas erä oli pääosin Sportin hallintaa. Maalinteossa onnistui kuitenkin ainoastaan Lukon Mikko Kousa, jonka ylivoimamaali vei ottelun jatkoajalle. Jatkoaika ei tuottanut ratkaisua, joten voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskisasta. Viidentenä laukomaan tullut Oskari Manninen laittoi kiekon varmasti yläkulmaan ja kun Ville Vahalahti ei onnistunut, matkasi kaksi pistettä riemukkaasti Vaasaan.

- Ehjä ja kypsä peli, ylivoimaisesti meidän paras vieraspeli, totesi tyytyväinen Valtonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Sport lähtee torstaina hakemaan neljättä perättäistä kotivoittoaan Pelicansia vastaan.