Loistava nousu tappiolta tasoihin tuo pisteen Vaasaan

1. erä

Tunnelma ottelussa on loistava kun kaksi Suomen parasta kannattajaryhmää pitää meteliä yllä. Lukko tuli aivan ottelun alkuun vahvasti saaden painettua peliä Hannu Toivosen maalille parin ekan vaihdon ajan. Kotkapaidat pääsi tänään kuitenkin myös nopeasti peliin mukaan ja ensimmäinen loistopaikka saadaan kun Oskari Setänen Lukkomaalilla pompottaa vaarallisesti torjunnan eteensä. Seitsemän minuutin kohdalla Sport saa koittaa ylivoimaa, mutta tällä kertaa vedot jäävät uupumaan paria viivaheittoa lukuunottamatta.

Ottelun avausmaali nähdään ajassa 12:05 kun Lukon kultakypärä Ville Vahalahti tuo kiekon vasemmalta alueelle jättäen toiseen aaltoon Mikko Kousalle, joka rannaa viivan alta kiekon aivan vasempaan yläpesään ohi hiukan maskissa olleen Toivosen. Kyseinen Lukon ykkösketju oli erän paras kokonaisuus ja pyöritti muutaman kerran todella vaarallisesti. Erän lopussa ei maaleja nähdä, vaikka molemmilla on puolittaiset paikkansa. Tauolle 0-1 tappiotilanteessa. Lukko pelaa Sportin avaukset hyvin pois ja vauhdilla ei päästä tulemaan omista. Samoin hyökkäyspäässä vetopaikat ovat kortilla.

2. erä

Kotijoukkue Sport tuli toiseen erään hyvällä sykkeellä ja otti peliä selvästi hallintaan. Edelleen varsinkin erän alussa siihen kuuluisalle sota-alueelle ei meinattu kunnolla päästä, mutta erän vanhetessa sitä kaivattua liikennettä saatiin Setäsen maalille. Ajassa 27:01 Sport pääsee koittamaan tasoitusta ylivoimalla, mutta jotenkin varsinkin kotikaukalossa yv on tuskaista. Paremmin päästään pyörittämään tasakentällisin hyökkäyspäässä kuin ylivoimalla ja erän puolivälissä Lukon valmentaja Risto Dufva joutuu turvautumaan aikalisään.

Aikalisän jälkeen käydään lähellä: Matt Generouksen viivalämäri kilahtaa tolppaan, mutta Lukko selviää takaiskuitta. Ja kun itse et tee niin kaverihan kuittaa: Toni Koivisto lähtee keskialueelta vaarattoman näköiseen 1-2 hyökkäykseen, pakki tiputtaa edessä ja antaa Koiviston siirtää rystylle ja nopea veto yllättää Toivosen ajassa 35:30. Maalin jälkeen Sport saa jälleen ylivoimasauman kun Ville Leskistä rikotaan puolittaisessa läpiajossa. Ylivoiman alkuun saadaan erän paras tontti: Charles Bertrand tarjoilee vasemmasta kulmasta lujan syötön takatolpalle, josta Leskinen tällää suoraan. Setänen ottaa kuitenkin huikean torjunnan pitäen joukkueensa kahden maalin karussa. Erän lopussakaan ei maalia pystytä taikomaan joten kolmanteen lähdetään selkeästi takaa-ajajana.

3. erä

Hieno kiekkoilta päättyy Lukon hyväksi voittomaalikisan jälkeen. Sport tuli päättäväisesti kolmanteen erään ja kaivattu kavennus saatiin heti ensimmäiselle minuutille kun Jarkko Hattunen vapauttaa Lassi Kokkalan vetopaikkaan b-pisteiden väliin ja mies ei erehdy. Sport saa maalista lisävirtaa ja tasoitusmaali räjäyttää Kuparisaaren ajassa 47:51. Jarkko Immonen taistelee päätykiekon oikessa kulmassa ja tarjoilee takatolpalle Ville Leskiselle, joka tällää suoraan syöttöön 2-2. Lukko karkaa vielä kertaalleen johtoon käyttämällä illan ainoan ylivoimansa tehokkaasti. Sport vaihtaa liian hitaasti ja Lukko iskee nopealla laidasta; Teemu Nurmi syöttää lujan ohjurin maalille, josta ainne rynnännyt Kousa iskee illan toisen osumansa ajassa 49:18.

Sport ei luovuta vaan tulee väkisin tasoihin. Mike Brennnan ajaa vahvasti maalille, saa oman riparin maalin taakse ja kiertää maalin. Nappisyöttö viivaan Damien Fleurylle, joka lämää auoraan syöttöön kiekon ohi Setäsen ajassa 51:21. Lukko kehittää vielä viimeisen kirin ja painaa hyökkäyksiä Toivosen maalille, mutta Hanski kestää torjuen muutaman gamesaverin. Näin pisteet jaetaan ja peli menee jatkoille.

Jatkoajalla tuomarit eivät halua ratkaista ja pari selvää raumalaisrikettä jää vislaamatta. Jatkoajalla ei ratkaisua nähdä ja mennään voittolaukauksiin. Niissä Lukko iskee kahdesta ensimmäisestä ja kun sekä Bertrand että Leskinen epäonnistuu, lähtee lisäpiste Raumalle.

Loistava nousu tappiolta tasoihin. Hallissa tunnelma tänään huippuluokkaa, kun sekä Red Army että Rauman Boja kannustivat omiaan. Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kuvailee ottelua yhdeksi kauden parhaaksi peliksi, ja kehuu joukkueen työskentelyä. “Täytyy olla jätkistä todella ylpeitä miten he laittoivat itsensä likoon”.

(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)

Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 23.1 klo. 18.30, kun Tampereen Ilves matkustaa Vaasaan tammikuun tasauspelien merkeissä.