Liiga-Sportin kasaaminen alkoi "vanhoilla"

 

Päävalmentaja Tomek Valtonen, Apuvalmentaja Petri Karjalainen ja UTJ Markus Jämsä

Sport on solminut sopimuksia kaudella 2013–2014 pelanneiden pelaajien kanssa. 2-vuotisilla sopimuksilla jatkaa Lassi Kokkala, Samuli Kivimäki ja Eetu Heikkinen. Vuoden mittaiset sopimukset Jarkko Hattunen, Ari Gröndahl, Oskari Manninen ja Michal Kristof.

Päävalmentaja Tomek Valtonen kommentoi jokaista pelaajaa näin:

Lassi Kokkala: Iso left sentteri, omaa potentiaalin olla offensiivinen pelaaja SM-liigassa. Me uskotaan häneen voimakkaasti.

Samuli Kivimäki: Poikkeuksellinen suomalainen pelaaja, jos miettii kokoa. Iso right, omaa maailmanluokan vedon. Osoitti tänä vuonna jo tuolla maalimäärällä, että on maalintekijä. Totta kai nyt mennään astetta kovempaan sarjaan.

Eetu Heikkinen: Loistava puolustaja, teki tänä vuonna paljon pisteitä. Pystyy pelaamaan ylivoimaa ja alivoimaa. Pitkä historia Sportissa,  joukkueen yksi leadereista. Sama juttu, uskotaan häneen, että pystyy ottamaan muutaman stepin kesän aikana ja vakiinnuttaa paikkansa SM-liigassa.

Jarkko Hattunen: Hattusella on SM-liiga kokemusta ja voittanut Suomen mestaruuden. Loistava työmoraali ja positiivinen tyyppi ihmisenä. Hyvä all round pelaaja.

Ari Gröndahl: Poikkeuksellisen hyvä luistelija noin isoksi pelaajaksi. Rightin pelaaja, hyvä laukaus, mennyt kiekollisena eteenpäin, pelaa kovaa maalinedustat. Uskon että hänestä tulee olemaan paljon iloa Sportille.

Oskari Manninen: Tuli tänne kesken kauden ja mulla pitkä historia hänen kanssa. Hänellä on hirveä potentiaali. Myös all roud puolustaja, pystyy pelaamaan yli–ja alivoimaa. Oli vähän vaikea kausi, loukkaantui, sitten tuli Vaasaan eikä oikein päässyt sille tasolle, millä pelasi K-Vantaassa.

Michal Kristof: Poikkeuksellinen pelaaja. Offensiivisesti loistava, fyysisesti ihan raakile vielä. Todennäköisesti tulee pelaamaan mestistä jossain.

 

mm. Eetu Heikkinen ja Samuli Kivimäki jatkaa Liiga-Sportissa

 

”Vanhoja” sopimuksia löytyy Marko Luomala, Antti Uitto, Jean Aurén ja Mika Halava, kaikilla vuoden mittaiset jäljellä. Seuran optio John Henrion.

-Henrionista ei lopullista päätöstä ole vielä tehty. Varmasti lähiaikoina se ratkaisu tehdään, toteaa Jämsä

 

Uutena valmennustiimiin liittyy fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho

-Yrttiaho vastaa sekä edustusjoukkueen, että A junioreiden fysiikkavalmennuksesta, totta kai yhteistyössä muun valmennuksen kanssa.  Toiminut tämän kauden Joensuun alueella, Jokipoikien ja Joensuun paikallisen koripallojoukkueen fysiikkavalmentajana. Tuo oman tietotaitonsa ja osaamisensa sille puolelle. Valmennusryhmä tulee olemaan sitten siinä, siihen ei enää tulla puuttumaan, kertoo Markus Jämsä.

 

 

Lehdistötilaisuuden linkkiin pääsee TÄSTÄ

 

 

Teksti ja Kuvat: Hapa Bragge