Lauantaina Turku – sunnuntaina Kuparisaari

Sportin kiekkovuosi 2013 saa päätöksen tulevana viikonloppuna, kun kotkapaidat matkustavat lauantaina kärkiotteluun Turkuun ja sunnuntaina Kuparisaareen saapuu Kajaanin Hokki.

 

Sportin lähtö lyhyelle joululomalle sujui iloisissa merkeissä kun joukkue kävi hakemassa idän reissultaan täydet kuusi pistettä.  Ensin kaatui Joonas Kuuselan huippupelastusten saattelemana Joensuussa Jokipojat niukasti 1-2. Ottelun kaikki maalit nähtiin ensimmäisessä erässä Jokipoikien avatessa maalihanat Jarkko Immosen toimesta. Tasoituksen iski Samuli Kivimäen ja Jarkko Hattusen passista puolustaja Kristian Tuohilampi. Voittomaali nähtiin jo ajassa 16:48 Lassi Kokkalan maalatessa samojen herrojen syötöstä kolme pistettä Vaasaan. Lauantain pelistä SaPKoa vastaan tuli juuri niin hankala kuin ennalta osattiin odottaa: häntäpäähän juuttunut ärsytetty kotijoukkue haastoi kärkijoukkueen miehekkäästi taisteluun pisteistä ja pitkän reissun rasittamat kotkapaidat eivät olleen aivan parhaimmillaan viimeisessä koitoksessa ennen joulua. Hyvän joukkueen merkki on, että pystyy voittamaan hieman vaatimattomallakin esityksellä ja Sport näytti tällä kertaa sen puolen itsestään. Avauserän 0-1 johto vaihtui nopeasti kahden jäähyn aikana 2-1 tappioksi toisessa erässä. Samuli Kivimäen tasoitus toisen erän lopussa piti Sportin mukana pelissä. Kolmannessa Sport käytti tehokkaasti paikkansa ja Marko Luomala punnersi erän alkuun illan toisen osumansa. Ajassa 52:58 Robert Nyholm löi lopullista naulaa arkkuun tarkalla ylänurkkakudillaan. Minuuttia ennen loppua kultakypärä ja pistepörssin ykkönen Lassi Kokkala ampui kiekon tyhjiin kaukaa omasta päästä ja näin täydet kuusi pistettä taskussa joulun viettoon.

 

Kauaa ei Mestispelaajat saa tänä vuonna kinkusta nauttia, sillä pelit jatkuvat jo 28.12. Turussa nähdään se todellinen kärkikamppailu kun sarjakakkonen TUTO Hockey saa vieraakseen kärkijoukkue Sportin. Pelissä kohtaavat ehdottomasti sarjan tämän hetken kaksi kovinta jengiä, sillä joukkueet kohtaavat jo kuudennen kerran tällä kaudella ja sitä myöten ovat syöneet myös toisiltaan tärkeitä pinnoja useammin kuin muilta kärkijoukkueilta. Joukkueet kohtasivat 18.12. Vaasassa ja tuolloin Sport oli lukemin 5-2 parempi erittäin vajaamiehistä TUTOa. Turkulaisilla on monen kierroksen ajan puuttunut iso määrä kärkiosaamista ja miehiä on lasaretin puolella lähes kuten valmentaja Lehkosen Kouvolan aikaan parhaimmillaan. Poissaolot on näkynyt varsinkin viimeistelypuolella ja mielenkiintoista nähdä montako miestä Turussa saadaan parsittua kasaan joulun aikana.  Sport päässee matkaan lähes koko rosterillaan, poissa on varmuudella vain pitkäaikaispotilas Nico Aaltonen.  Lauantain ottelu on varsinkin kotijoukkue TUTOlle elintärkeä, joukkueiden välillä pisteessä ollut ero on venähtänyt kymmeneen, tosin Sportilla yksi peli enemmän pelattuna. Lisäksi TUTOn niskaan on noussut hengittämään niin HCK kuin Jukuritkin. Sport saa apuja ottelussa myös yleisön puolella, sillä etäkannattajien avuksi saapuu bussilastillinen Red Army –kannattajia kannustamaan omiaan.

 

Ottelut jatkuu poikkeuksellisesti sunnuntaikierroksella 29.12. Sport saa vastaansa kotikaukalossa aina ihanan Kajaanin Hokin. Kajaanilaiset ovat pelanneet hyvän syksyn ja joukkue on sarjassa odotetusti sijalla kuusi valmiina haastamaan sarjan kärkijoukkueet. Sport ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, kahdesti Sport on vienyt täydet kolme pinnaa ja kertaalleen Hokki. Kajaanilaisilla löytyy tällä kaudella mukavasti kärkiosaamista kultakypärä Teemu Virtalan johdolla. Virtalaa on hienosti säestäneet ranskalaisvahvistukset Teddy Da Costa ja Anthony Guttig, jotka ovat osoittautuneet oiviksi pelimiehiksi tähän sarjaan, ainoastaan loukkaantumiset ovat hidastaneet kaksikon menoa kohti pistepörssin kärkisijoja. Näiden kahden kohdatessa on ollut tällä kaudella mukavasti sähköä, vieraat ovat jopa pyrkineet horjuttamaan Sportia provosoivalla ennakkomainonnallaan. Kerran se oli jopa hauskaa ja onnistuikin, mutta toisella kertaa viesti tuli bumerangina takaisin 3-6 kotitappion myötä. Sunnuntain jälkeen joukkueet kohtaavat vielä kahdesti revanssiviikonlopun merkeissä tammikuun lopussa. Nyt kaikki sunnuntaina hallille kannustamaan kotkapaidat liitoon! Joukkueelle kotiyleisön tuki on korvaamattoman kallista ja nyt on vaasalaiskatsojilla oiva aika näyttää osaamistaan kannustamalla joukkuetta kohti tavoitettaan – mestaruutta.

 

Ellet jostain syystä pääse paikalle niin molemmat ottelut on ostettavissa nettilähetyksenä osoitteesta: www.elisaviihde.fi/mestis. Joulun kunniaksi myynnissä on erittäin edullisesti Sportin viiden seuraavan vierasottelun paketti hintaan 29 euroa. Lauantain vieraspeli on kuunneltavissa myös Radio Vaasan taajuuksilta radiosta sekä netistä osoitteesta: www.radiovaasa.fi.

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam

Kuva: Maria Sundelin