Kurssia kääntämään huippu-kuntoista SaPKoa vastaan.

Sport saa lauantaina vastaansa yhden sarjan kovakuntoisimmista ryhmistä kun vahvaa nousua sarjataulukon alapäässä tekevä SaPKo saapuu Vaasaan. Pässipaidoissa viilettää nippu tuttuja miehiä vaasalaisyleisölle.

Sportin viime pelin otteet ovat olleet ailahtelevia ja lauantain koitokseen lähdetään joukkueelle oudosta tilanteesta kun alla on kaksi peräkkäistä tappiota. 

Viime viikon perjantain kotiottelu KooKoota vastaan oli vaiherikas. Vieraat päästettiin ensin kahden maalin karkumatkalle, joka kurottiin kuitenkin ensimmäisen erän loppuun kiinni ja toisessa mentiin johtoonkin. Jotenkin peli lässähti johtomaalin jälkeen ja KooKoo latoi vielä toisessa kolme peräkkäistä kaappia, jotka riittivät 3-5 vierasvoittoon. 

Keskiviikkona Sport matkasi Keravalle HCK:n vieraaksi ja kaikki näytti erittäin hyvältä ensimmäisen kutosen jälkeen: taululla 0-3 lukemat ja homma hyvin hanskassa. Turhat jäähyt ja erittäin huolimaton oman pään pelaaminen antoi kotijoukkueelle mahdollisuuden pysyä pelissä mukana ja sen he tekivätkin. 5-5 pelissä hyökkäyssuuntaan Sport oli erittäin hyvä, mutta oman pään pelissä paistoi epäonnistumisen pelko, joka konkretisoitui viimeistään 1,5 minuuttia ennen loppua Roope Rannan tasoittaessa pelin 6-6:een. Jatkoajan alkuun paha ylipelaaminen ja HCK iski 3-1 hyökkäyksestä taululle loppunumerot 7-6. Kaksi peräkkäistä tappiota tiesi myös sitä, että sarjan piikkipaikka on pahasti uhattuna: TUTOlla on perjantaina sauma nousta jo pisteen päähän vaasalaisista.

Lauantaina vastaan luistelee SaPKo. Sarjataulukkoa on turha katsella, sillä savonlinnalaiset ovat kuntopuntarin kärkeä tällä hetkellä. Tästä osoituksena kaksi edellistä kotipeliä, joissa kyytiä ovat saaneet niin Jukurit kuin Hokkikin. Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella, joista kaksi ensimmäistä vei Sport (5-1 ja 2-5), mutta kolmannessa pelissä SaPKo oli vahvempi jatkoajan jälkeen lukemin 5-4. Lisäväriä peliin tuo muutamat tutut pelaajat Sport-paidasta. Pässinuttua kantavat tältä kaudelta tutut Anssi Köykkä-Luopa ja Christoffer Seppelin sekä muutamalta edelliseltä kaudelta tuttu Juuso Mörsky. 

Sportin täytyy löytää peliinsä oikeanlainen tahtotila. Voittavaan kiekkoon tarvitaan sekä vahvaa hyökkäämistä että puolustamista. Mustelmia pitää haluta ottaa ja sitä kautta tehdä voittamiseen tarvittavia oikeita asioita. Yksi tärkeä palanen saadaan peliin takaisin lauantaina, kun maalitykki Samuli Kivimäen pelikielto päättyy. Runkosarja lähestyy loppuaan ja nyt jos koskaan Sport tarvitsee kotiyleisön tuen päästäkseen jälleen liitoon.    

 

SPORT #28 KIVIMÄKI Samuli

Mestiksen ykköspyssy kärsi jo kolmannen kerran tällä kaudella kolmen pelin pelikiellon taklauksesta. Kivimäen paluu osuu hyvään saumaan, juuri silloin kun joukkue eniten kaipaa johtotähden esimerkkiä. Varmasti pelihaluja pursuava Samppa on täynnä tulta ja tappuraa kun kiekko putoaa jäähän lauantaina.  

 

SPORT #76 TUOHILAMPI Kristian

Tuohilammen alkukausi ei ole sujunut aivan odotuksien mukaan, mutta potentiaalia miehessä on vaikka muille jakaa. Tämä saataisiin esiin muutamalla onnistumisella eli eikun miestä seinälle ja kiekkoa reppuun lauantain kunniaksi. 

 

# Samuli kivimäki & #76 Kristian Tuohilampi

 

SAPKO # SEPPELIN Christoffer

Huikealla asenteella ja vauhdilla kaukalossa hääräävä laituri siirtyi lainasopimuksella Sportista Savonlinnaan juuri sopivasti Vaasan pelin alla. Näyttöhaluja kotihallissa varmasti löytyy ja pakit saavat olla hereillä kun tämä mies painaa maalia kohti.

 

SAPKO #75 MÖRSKY Juuso

Lisää tuttuja pässipaidassa. Taitava hyökkääjä Juuso Mörsky on tuttu muutaman edellisen kauden ajalta Vaasassa ja nyt alkukauden Suomisarjassa Keuruulla pelannut Mörsky nähdään SaPKon paidassa. Erittäin taitava rightin hyökkääjä tunnetaan yllättävistäkin kikoista ja kiemuroista. 

 

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport Media Team