Kuparisaaren lauantai-ilta ei jättänyt kylmäksi – Sportille kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen

Vaasan Sport otti perjantain tappion jälkeen revanssin ja kaksi pistettä Tapparalta voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelun loppunumerot olivat 6-5 (3-0, 0-3, 2-2, 0-0, 1-0).

Eilen niukan tappion Tapparalle kärsinyt Sport lähti lauantain otteluun revanssi mielessään. Joukkue sai otteluun loistavan alun, kun Teddy Da Costa ja Jarkko Immonen heiluttivat maaliverkkoja kahden ja puolen minuutin sisään ensimmäisessä erässä. 2-0-lukemat herättivät myös Tapparan mukaan otteluun, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin kuitenkin Sportin 3-0-johdossa Sami Blomqvistin iskettyä ennen erän loppua kotijoukkueen illan kolmas täysosuma.

Sport sai myös jobin postia kesken ensimmäisen erän, kun uran 600. liigaottelunsa perjantaina pelannut Tuomas Vänttinen jätti ottelun kesken, eikä palannut enää takaisin jäälle.

Tappara tuli toisessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin. Patrik Laine avasi joukkueen maalitilin ja Jani Lajunen toi kirvesrinnat jo maalin päähän erän puolivälin jälkeen. Henrik Haapala osui vielä ennen erätaukoa ylivoimalla ja kolmen maalin johto kääntyi 40 peliminuutin jälkeen tasatilanteeksi. Sportin kakkoserää kuvastivat lukuisat omalla alueella tulleet harhasyötöt, joista Tappara rokotti kovalla prosentilla. Lukemat olisivat voineet olla selvemmätkin vierailijoiden eduksi, mutta joukkue selvitti onnistuneesti kaksi Tapparan ylivoimaa maalivahti Mika Järvisen huipputorjuntojen avulla.

Sport sai kolmannessa erässä mahdollisuutensa, kun se pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Joukkue tarvitsi johtomaaliin kuitenkin ainoastaan kuusi sekuntia, kun Lassi Kokkala ampui kiekon tyhjillään ammottavaan maaliin Jake Newtonin laukauksen paluukiekosta. Tappara selvitti toisen jäähynsä ilman takaiskua ja tuli jälleen nopeasti tasoihin, kun Kristian Kuusela tarjoili Lajuselle huippupaikan, josta keskushyökkääjä iski illan toisen maalinsa.

Sport siirtyi maalin jälkeisessä vaihdolla uudelleen johtoon, kun Teemu Tallberg ampui Tomi Karhusen torjuman irtokiekon maaliin yli 4000-päisen yleisön riemuksi. Sportin johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, vaan Lajunen iski illan kolmannen maalinsa ottelun viimeisellä minuutilla. Näin ottelussa edettiin joukkueiden välisissä kohtaamisissa jo tavaksi tulleen kaavan mukaan lisäajalle.

Jatkoaika ei tuonut otteluun ratkaisua, joten voittajaa haettiin voittomaalikilpailusta. Kolmesta ensimmäisestä laukojasta Sportilta onnistuivat Charles Bertrand ja Da Costa, sekä Tapparalta Haapala ja Jukka Peltola. Neljännellä kierroksella Peltola ei enää onnistunut ja kun Da Costa laittoi kiekon toistamiseen maaliin, vei Sport tarjolla olleen lisäpisteen ja ottelun voiton maalein 6-5. Samalla Sport kohensi asemiaan sarjan 10. paikalla Ässien ja KooKoon kärsiessä tappion lauantaina.

Sport jatkaa pelejään ensi viikon tiistaina, kun se saa vastaansa kotikentällään SaiPan. Torstaina joukkue kohtaa Kuparisaaressa HPK:n ja viikko huipentuu lauantain huipputärkeään vierasotteluun Porin Ässiä vastaan.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVAT: SAMPPA TOIVONEN)