Kovavireinen Ilves vei pisteet illan ottelusta

Vaasan Sportin pelit jatkuivat maajoukkuetauon jälkeen Hakametsässä perjantaina 14.11 klo. 18.30, kun Sport matkusti Ilveksen vieraaksi.

Ensimmäinen erä

Avauserän jälkeen tulos Ilves-Sport –pelissä oli 2-0 kotijoukkueen hyväksi. Ilves palasi maajoukkuetauolta jo tiistaina ja se näkyi vahvana liikkeenä heti ottelun alusta alkaen. Sport sen sijaan näytti varsinkin ensimmäisen kympin ajan olevan edelleen tauolla. Ilveksen kolmoskenttä Teemu Rautiainen – Aleksi Mustonen – Roope Hintz oli liekeissä ja Sport puolustus ei meinannut pysyä kolmikon perässä millään. Ajassa 04:24 kotijoukkueen kannattajat saavat juhlia avausmaalia, Hintz heittää puoliitaisen sokon oikealta laidalta keskelle, jossa Sport-pelaajat tökkäävät kiekon suoraan Teemu Rautiaiselle, jonka nopea ranne painuu verkon perukoille. Sama kolmikko on asialla reilu kahden minuutin kuluttua ja nähdään todella tyylikäs kaappi. Mustonen – Rautiainen kisuttaa Sport –pakit täysin vasemmassa kulmassa, Mustonen lähtee kiertämään maalia ja syöttää maalille ajavalle Hintzille, joka pistää onetimerilla kiekon ohi Hannu Toivosen Sport –maalilla.

Ilvekselle annetaan vielä saumat jopa ratkoa peli ajassa 07:58, kun Sport joutuu ottamaan jäähyn. Alivoima kuitenkin toimii ja herättää kotkalaumaa taistelemaan eikä Ilves pääse lisäämään johtoaan. Pelin hallinnasta kertoo myös se, että Ilves-vahti Joonas Korpisalolle tulee ensimmäinen torjunta vasta reilu 13 minuutin pelin jälkeen. Pirteintä Sportia avauserässä esittää nelosketju Tomi Körkkö – Aleksi Rekonen – Teemu Tallberg, joka jaksaa vääntää joka vaihdossa täysillä. Erän loppua kohti Sport saa luotua pari paikkaa, mutta Korpisalo torjuu sekä Damien Fleuryn että Petri Lammassaaren hyvät vedot.

Toinen erä

Toinen erä alkoi jälleen vahvalla Ilves-hallinnalla ja Sportin Mika Kujanpää joutui ottamaan kiinnipitämisjäähyn ajassa 22:04. Reilu minuutin verran tarvitsi Ilves siirtyäkseen ylivoimalla 3-0 johtoon. Ajassa 23:16 syntyneen maalin kapellimestarina hääri Sami Sandell, joka saa Vojtek Polakilta syötön maalin taakse. Sandell lähtee kiertämään maalia heittäen samalla ovelasti takaisin etutolpalle syötön, josta Polak rannaa voimalla kiekon verkkoon ohi Toivosen.

Sport saa pikkuhiljaa pelistä kiinni ja pääsee kokeilemaan Korpisalon virettä pariinkin kertaan ilman mainittavaa tulosta. Ajassa 31:57 Steven Zalewski ottaa turhan hyökkäyspään jäähyn ja Sport pääsee ensi kertaa ylivoimalle. Ylivoimaa ei saada kunnolla pyörimään alueella, mutta ajassa 32:39 tuleva suora hyökkäys tuottaa tulosta. Lassi Kokkala tuo kiekon vasemmalta alueelle ja syöttää b-pisteen päältä keskikaistalle Fleurylle, joka rannaa Sportin avausmaalin peliin. Maali herättää kotkapaitoja ja painetta saadaan siirrettyä Ilvespäätyyn, mutta tuhannen taalan paikat jää syntymättä. Ilveksen kaikki kaikessa on tänään jo mainittu kolmoskenttä, joka aina kentällä ollessaan pääsee pyörittämään vaarallisesti. Erätauolle Ilveksen 3-1 johdossa.

Kolmas erä

Kovavireinen Ilves murjoo kotkapaidat tänään selkein lukemin. Kolmaskaan erä ei tuo muutosta ottelun voimasuhteisiin vaan Ilves on tänään joka osa-alueella edellä Sportia. Illan paras pelaaja Aleksi Mustonen siirtää kotijoukkueen 4-1 johtoon ajassa 42:11, Tommi Välimaan runnoessa ensin vahvasti maalille ja Mustonen kiertää riparit rystyllä verkkoon. Heti maalin jälkeen saadaan vielä saumaa tulla peliin ylivoiman merkeissä, mutta Riskan keskialueen jäähy tasaa puntit nopeasti. Ajassa 46:37 Mikko Pukka komennetaan laitataklauksesta jäähylle ja Ilves naulaa pelin lopullisesti Saku Salmelan tällätessä viivasta aivan oikeaan yläkaisaan.

5-1 maalin jälkeen Sportin vähäinenkin taistelu hiipuu ja Ilves naattii kiekon kanssa. Kaksi peräkkäistä jäähyä ja 5-3 alivoima kostautuu ajassa 51:40 Tapio Laakson tekemän maalin muodossa. Tämä riittää Toivoselle ja maalille Ville Hostikka loppuajaksi. Jäähyily jatkuu ja viimeisistä minuuteista tulee tuskallisen pitkiä. Onneksi myös kotijoukkue Ilves nostaa lopussa jalkaa kaasulta ja lisämaaleja ei enää nähdä. Lopputulos 6-1, Ilves oli parempi, ei kahta sanaa. Pitkä tauko teki tepposet Sportille ja tänään ei missään vaiheessa pystytty taistelemaan pisteistä. Murehtimaan ei jäädä, sillä huomenna on kotiaskissa paikka kasvojen pesuun kun klo. 17.00 vastaan luistelee JYP.