Kotkien liito ei aivan riittänyt

Sport - Jukurit 3-4 (1-0,1-3,1-1)

Ottelun alkua jouduttiin tovi odottelemaan, kun jäältä jouduttiin puhdistamaan paperisilppua ja muuta moskaa. Kunhan peli päästiin aloittamaan, tuli kotkapaidat erittäin vahvasti peliin. Ensimmäinen hyökkäys ja kiekko kaivetaan Oskari Setäsen selän takaa. John Henrion pelaa vetopaikan Antti Uitolle, jonka laukaus jää torjunnan jälkeen pyörimään maalin edustalle. Lassi Kokkala on paikalla ja pistää riparit verkkoon ajassa 00:25.

Maalin jälkeen Sport jatkaa vahvaa painetta ja vieraat joutuu roikkumaan. Vain tuomarikaksikko armahtaa Jukurit parista selkeästä jäähystä ja ylivoimat jää saamatta. Jukurit antaa tänään kovaa painetta Sportin pakeille ja karvaavat välillä kahdella syvältä. Tämä aiheutti muutamia vaarallisia paikkoja omiin. Yhden paineen jälkeisessä hässäkästä kiekkoa ei saada puretuksi ja omissa alkaa pyörimään. Sport -pakki joutuu rikkomaan jäähyn arvoisesti ja vieraille paikka tulla tasoihin. Jukuriylivoima pyörii näyttävästi eikä kiekkoa saada purettua millään. Frans Tuohimaan johdolla puolustus kestää ja alivoima saadaan tapettua. Jäähy antaa momentumia vieraille ja mennään parille viimeiselle minuutille ennen kuin hallinta saadaan takaisin. 4-4 tasavajaalla nelikko pelaa pari maistuvaa tonttia, mutta selkeissä vetopaikoissa siirrellään kiekkoa ja paikat jää käyttämättä.

Hyvä alku peliin ja vauhdikas erä kaikin puolin. Sport pelasi kurinalaista peliä päästen mukavasti vauhdilla hyökkäämään Jukureiden paineistassa pakkeja välillä liian ahnaasti. Jäähypenkiltä täytyi pysyä poissa, sillä sen verran vaarallisesti pyöri mikkeliläisten yv ekassa erässä. Toki toivotaan että jäähyjä alkaa tulla myös naapurin rikkeisatä.

Ei sitten pysytty ensimmäisen erän formussa vaan lähdettiin viime kotiottelun tapaiseen ryntäilyyn ja kurittomuuteen. Jo ajassa 21:27 Jukurit tulee tasoihin Joel Lehtisen ohjatessa Pasi Järvisen viivavedon maaliin. Maali näytti myös erän suunnan ja Jukurit istui tiiviisti kuskin paikalla koko kaksikymppisen. Jäähyt pois oli teema, mutta toisin kävi. Ajassa 27:29 täysin turha väkivaltaisuusjäähy ja Jukurit ylivoimalle. Mikkeliläiset kiittää ja kuittaa nopeasti kun Toni Jalo pelaa takamiehelle Juuso Akkaselle, jolla on hyvin aikaa rannata keltapaidat johtoon.

Maalin jälkeen keskitytään lähes kaikkeen muuhun kuin pelaamiseen ja nopeasti boxi kutsuu uudelleen. Jukuriylivoima kuivuu kasaan helpohkoon paikkojäähyyn. Sport pääsee pyörittämään ylivoimaa reilun minuutin ja nyt ammutaan. Kiekko viivaan Eetu Heikkiselle, joka lämää peli tasoihin ajassa 33:05. Tasatilanteesta ei ehditä kauan nauttia kun vieraat iskee taas, nyt myös hyvällä onnella. Sport ylipelaa vastahyökkäyksen ja Jukurit iskee vastaan 3-1 hyökkäyksellä. Pentti Nöyränen tuo vasemmalta alueelle ja ranneveto kopsahtaa Tuohimaan maskiin. Ripari tippuu maalille tulevan Nestori Lähteen luistimeen ja siitä maaliin.

Ajassa 37:37 vieraat vuorostaan ottaa hölmön jäähyn ja Sport pääsee ylivoimalle. Tällä kertaa edes alueelle vienti meinaa jäädä haaveeksi paikoista puhumattakaan. Jukurit selvittää alivoiman helposti ja menee erätauolle 2-3 johdossa. Olipas heikko toinen erä. Jukurit tosin pelasi hyvää kiekkoa vahvalla itsekurilla. Sportilta katosi keskittyminen ja oli oikeastaan onni ettei Jukurit rankaissut pahemmin.

Sport tuli vahvasti kolmateen erään ja joka jätkä antoi kaikkensa kentälle. Jukurit puolusti vahvasti ja Sport yritti puskea läpi muurin. Erän puolivälissä onnistutaan painamaan hyökkäysen maalille ja Mika Kujanpää runnoo kiekon maaliin räjäyttäen hallin. Maalista Sport saa draivin päälle, mutta kiekkojumalat ovat tänään vastaan. Jukurit näyttää taistelijan tahtoaan nousemalla vielä tästäkin tilanteeta voittoon.

Marginaalit ovat pienet kuten voittomaalin synty kertoo: Samuli Kivimäki tällää hirmuranteen rimaan ja siitä lopulta kiekko omaan päätyyn. Ari Gröndahl vedetään selkeästi nurin ja tuomaristo päättää olla antamatta jäähyä. Joonas Kalliola ottaa kiekon ja kiittää vanhanaikaisella Jukurit johtoon ajassa 52:27. Selkeä tuomarivirhe koituu lopulta kohtaloksi tällä kaudella. Lopussa painetaan peli jukuripäätyyn ja muuutama loistotontti saadaan, mutta viivaa lähemmäs ei päästä tänään. Tuomarikaksikko toki jättää pillin loppupeliksi taskuun ja ratkaisee asiaa omalta osaltaan. Jukurit kestää ja kääntää sarjan uskomattomasti jatkaen välieriin.

"Game Seven" ei ollut meidän juttu tällä kertaa. Pelaajille täytyy antaa tunnustusta loppuun asti taistelusta tänään, tällä kertaa se ei vaan riittänyt. Kiekko pyöri maaliviivalla ja tolpat kolisee... Täysi tunnustus myös Jukureille, huikea temppu nousta 3-1 tilanteesta 4-3 voittoihin ja jatkoon. Mikkeliläiset saivat viidennessä pelissä itseluottamuksen sille tasolle, joka riitti lopulta kääntämään sarjan. Onnittelut mikkeliläisille jatkoon, paras seitsemästä sarjassa parempi jatkaa yleensä, niin tälläkin kertaa. Kiitos kotkapaidoille hienoista hetkistä tällä kaudella. Syksyllä jatketaan...