Kotkapaidat haastaa kirvesrinnat

Sportin kotiottelut jatkuvat keskiviikkopelin merkeissä kun Kuparisaareen saapuu kolmen viime kauden hopeamitalisti Tampereen Tappara.

Sport katkaisi kolmen pelin tappioputken lauantaina tyylillä. Niin sanotussa kuuden pisteen pelissä kotkapaidat nollasi loistavan maalivahtinsa Mika Järvisen johdolla Espoon Bluesin lukemin 3-0. Tahtipuikkoa heilutti hyökkääjä Tuomas Vänttinen, joka teki avausmaalin tyylikkäästi alivoimalla ja sama mies lopetti espoolaisten pyristelyn liruttamalla tyhjiin 3-0 maalin. Sportin toisen maalin tykitti b-pisteen yläkaarelta puolustaja Ari Gröndahl. Erittäin tasapainoinen ja samalla kauden paras esitys vaasalaisjoukkueelta. Lauantaina ensiesiintymisen kotkapaidassa teki uusi hankinta, hyökkääjä Niclas Lucenius, joka löysi heti yhteisen sävelen Charles Bertrandin ja Joonas Komulaisen kanssa. Kolmikko pyöritti tyylikkäästi monta pitkää hyökkäystä, joista yksi johti ratkaisevaan 2-0 osumaan. Lucenius kirjautti pelissä yhden syöttöpisteenkin.

Keskiviikkona Sport saa vastaansa Luceniuksen entisen seuran, Tapparan. Jussi Tapolan suojatit ovat aloittaneet kauden tasaisesti, sillä perjantaina pelattu TPS-peli oli ensimmäinen, jossa joukkue ei saanut pistettäkään. Siinäkin Tappara oli pitkään voitossa kiinni sillä TPS-kiri viimeisen kahden minuutin aikana rinnalle ja lopulta 2-3 voittoon. Alkukausi on ollut myös nuorten pelaajien esiinmarssia Tampereella. Varsinkin hyökkääjäkaksikko Arttu Ilomäki - Patrik Laine on ollut tehokas ja liukkaalla pelipäällä. Joukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Tapparalle tuttu tarkka puolustuspelaaminen on edelleen joukkueen tavaramerkki ja kaikki kuusi ottelua ovat päättyneet maalin eroon suuntaan tai toiseen.

Tappara onkin Sportille hyvä mittari tässä vaiheessa kautta. Laadukas kestomenestyjä, joka pelaa varsinkin keskialueen erittäin tarkasti. Kotkapaitojen täytyykin päästä vauhdilla liikkeelle omista ja pystyä haastamaan tamperelaisten puolustus energisellä pelillä heti ensivaihdoista lähtien. Lauantaina kotiyleisön hieno tuki nosti kotkan liitoon, sama tahti päällä niin lehtereillä kuin kentällä niin hyvä tulee.

Taistele Sportti!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #8 LUCENIUS Niclas

Sportin tuore hankinta, hyökkääjä Niclas Lucenius nähtiin tositoimissa ensi kerran lauantaina Bluesia vastaan. Pitkästä pelitauosta huolimatta osoitti olevansa selkeä vahvistus ja löysi heti yhteisen rytmin Charles Bertrandin ja Joonas Komulaisen kanssa. Tuo lisää luovuutta ja juonikkuutta joukkueen hyökkäyspeliin. Nyt vastassa vanha seura Tappara, saavatko lauantain hyvät otteet jatkoa?

SPORT #81 GRÖNDAHL Ari

Raaka-Arska on tasaisesti nostanut tasoaan kauden edetessä ja lauantaina nähtiin Gröndahlin kauden paras peli. Laidat ryskyi ja illan kruunasi todella tyylikäs 2-0 maali vasempaan yläkaisaan. Liikkuu isokokoiseksi pakiksi hyvin ja osaa taklata lujaa. Jatkuuko pisteputki Tapparan kustannuksella keskiviikkona?

TAPPARA #29 LAINE Patrik

Yksi Liigan tulevaisuuden pelaajista tulee Tampereelta. Vasta 17-vuotias hyökkääjä Patrik Laine on ihastuttanut alkukaudesta kiekkokansaa. Isokokoinen (193 cm/91 kg) ja oikealla tavalla röyhkeä pelaaja uskaltaa pitää kiekkoa sekä ajaa maalille. Kuudessa pelissä on syntynyt mukavat 3+2 tehot.

TAPPARA #33 KARHUNEN Tomi

Kaksi kautta putkeen Kärppien paidassa finaaleissa Tapparaa vastaan mestaruutta juhlinut maalivahti Tomi Karhunen vaihtoi täksi kaudeksi kirvesrintojen maalille. Pienikokoinen, hyvin liikkuva ja reagoiva maalivahti joka kantanee päävastuun Tapparan maalilla tällä kaudella. Tosin kokenut Mika Noronen on alkukaudesta haastanut todenteolla Karhusen ykkösen paikasta.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)