Kotivoitto taskussa kohti "pleijareita"!

Sport-Jukurit 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Avauserässä nähtiin erittäin varovaista kiekkoa, eikä maalipaikoilla mässäilty. Vierasjoukkue Jukurit pelasi tiiviisti oman pään eikä Sport päässyt tekemään kunnon alkurynnistystä. Ensimmäinen vartti mentiin vahvaa keskialueen vääntöä molemmin puolin ja jopa alueelle pääsy oli vaikeaa. Tästä kertoo myös se fakta, että vierasjoukkueen maalivahti Tadeas Galansky joutui torjuntatöihin viidentoista minuutin pelin jälkeen.

Erän lopussa vieraille tarjottiin johtomaalipaikkaa ylivoimalla. Muutaman viivakudin Frans Tuohimaa koppaa varmasti ja illan hienoimman kick saven esittää kapteeni Uitto torjumalla oikeaoppisesti Jukuripelaajan laukauksen vasemmalla jalallaan.  Olipas vaisu erä. Konetta ei saatu käyntiin kunnolla ja myös taklaukset sekä tiivis tunnelma puuttui kentältä. Tarkka peli näytti syövän suurimman osan hienouksista. Erätauolle ansaitussa maalittomasta tilanteesta.

Toiseen erään saatiin kentälle sitä kaivattua liikettä ja lämpöäkin. Iso kiitos tästä illan tuomarikaksikolle, joka ekaan kymppiin löysi kolme helpohkoa Sport jäähyä sytyttäen sekä kotijoukkueen että yleisön hurjaan taisteluun. Ensimmäinen jäähy löytyi jo avausvaihdossa, mutta alivoima hoiti homman tyylillä kotiin. Juuri kun tultiin täyteen nelosketju Nico Aaltosen johdolla piti hyvin peliä hyökkäyskulmassa ja kiekon tullessa kulmasta rännin kautta Antti Uitoille, teki kapteeni tutun nousun oikealta maalin taakse. Etukulmalta syöttöyritys maalille, jonka Jukuriveskari Galansky imuroi verkkoon ajassa 22:49. Tärkeä avausmaali, joka pakotti myös Jukurit avaamaan sumppuaan.

Sport kesti hyvin kaksi alivoimaakin ennen puoltaväliä ja ajassa 33:16 pilli soi ensimmäistä kertaa toiseenkin suuntaan Sport-ylivoiman merkiksi. Ylivoima ei ottanut alkuun toimiakseen, mutta loppuajaksi kehiin tullut ykkösylivoima onnistui vihdoin. Kiekko pelattiin vasemman b-pisteen yläkaarelle Samuli Kivimäelle, joka pääsee vapaasti rannaamaan. Marko Luomala tekee loistavan maskin ja kiekko etukulmasta sisään ajassa 34:53. Loppuerä mennään vauhdikkaasti päästä päähän, mutta toselliset tontit jää puuttumaan. Erätauolle ansaitussa johdossa.

Tänään Sport pelasi nousujohteisen pelin ja kolmas erä tarjosi parasta kotijoukkueelta. Vauhti pysyi hyvänä ja vieraat joutui puolustuskannalle. Ensimmäinen kymppi mentiinkin Sport vs. Galansky, joka nollasi tyylikkäästi niin Mika Kujanpään kuin John Henrionin harhautukset pitäen vieraita mukana pelissä. Pelin kääntyessä jo viimeiselle kutoselle vieraat pääsee peliin todella onnekkaasti. Jani Savolainen jäi makailemaan hyökkäyssiniselle Sportin hyökätessä. Jukurit pääsee purkamaan ja nro 17 tekee yllätysparantumisen saadessaan purkukiekon lapaan. Singeri käyntiin ja läpiajoon. Kiekko tyylikkäästi oikeaan yläpesään ja peli jännäksi ajassa 54:33.

Kavennuksenkaan jälkeen vieraat ei päässyt enää kunnolla haastamaan ja loputkin toiveet vei Sportin ylivoima kolme minuuttia ennen loppua. Sport iskee ensimmäisen heti aloituksesta, mutta tuomari ehtii viheltää virheen aloituksesta. Ajassa 57:55 Samuli Kivimäki rannaa oikealta sinisen kulmasta armottoman ruoskan etuyläpesään. Maali numero 37 ja tasoihin Kalle Konstin kanssa yhden kauden maaliennätyksessä kun vielä yksi peli jäljellä. Lopussa Jukurit hakee vielä ilman veskaria tasoitusta ja suurin jännitys jää siihen, osuuko Kivimäki vielä kerran. Ei osunut ja näin kotivoitto lukemin 3-1.

Tärkeä voitto, sillä TUTOn voitto tarkoitti sitä, että tiistaina alkavissa pleijareissa kohdataan juuri Jukurit. Sport pääsi tänään mukavasti ex-kotkapaita, Jukureiden kultakypärä Toni Jalon ihon alle ja mies jaksoi mussuttaa vieraille, omille ja tuomareille koko 60 minuuttia. Tästä on hyvä jatkaa kohti pleijareita.