Kolme tehokasta minuuttia käänsi tasaisen ottelun

LeKi -Sport 2-5 (1-0,0-3,1-2)

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja ensimmäinen vitonen mentiin vahvasti päästä päähän kotijoukkue LeKin ollessa hieman niskan päällä. Pieni kaukalo loi jatkuvaa "tilannetta" päälle molemmissa päädyissä mutta todelliset huippupaikat jäi tasakentällisin vähiin. Ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ajassa 11:06 kun Kristian Tuohilampi pisti kiekkoa katsomoon ja kotijoukkue ylivoimalla. 5-4 ylivoimalla ei LeKi saanut  muutamaa laukausta lukuunottamatta tontteja järjestettyä, mutta ajassa 12:39 Lassi Kokkalalle vihellettiin helpohkosti kamppijäähy sinisellä ja LeKi 5-3 ylivoimalle.

Sport alivoima taisteli hyvin viiskolmosen loppuun, mutta vain kolme sekuntia ensimmäisen jäähyn jälkeen kotijoukkue siirtyy johtoon 1-0. Tapparalaina Nick Bailen heittää ohjurikiekkoa viivasta ja Toni Kallela osuu kiekkoon matkalla. Ohjaus yllättää Joonas Kuuselan ja näin illan avausosuma näkee päivänvalon. Sportin jäähyily ei maalinkaan jälkeen lopu vaan 13:48 ajassa tarjotaan jälleen ylivomaa kotijoukkueelle. Tällä kertaa alivoima pelaa mallikkaasti ja parhaat maalipaikat tulee Sportille. Ensin Kivimäki-Kokkala kaksikko pääsee molemmat koittamaan Jarno Laitisen torjuntakykyä ja vielä kolmaskin paikka avautuu Ari Gröndahlille, jonka vedon Laitinen selvittää.

Erän lopussa Sport pääsee myös koittamaan ylivoimaa. Pienessä kaukalossa pyörityksen saaminen tuntuu vaikealta ja mennään aivan erän loppusekunneille kunnes saadaan erän paras tontti. Marko Luomala pelaa itsensä oikealle b-pisteelle vetopaikkaan, mutta kova lämäri jää maalinedustan lihamuuriin. Erätauolle LeKi-johdossa 1-0. Avauserä oli hyvävauhtinen erä, jossa kotijoukkue LeKi oli varsinkin ylivoimien ansiosta hieman niskan päällä. Tasakentällisin peli oli tasaista.

Toisen erän alku oli jälleen vauhdikasta kiekkoa ja puolittaisia paikkoja oli molemmissa päissä. Sportilla parhaat tontit oli Markus Piispasella ja Lassi Kokkalalla, joiden vedot kuitenkin Jarno Laitinen selvitti. Erän puolivälissä (30:02) Sport pääsi koittamaan ylivoimaa. Mentiin jälleen ylivoiman loppupuolelle ennen kuin alkoi tapahtua. Ensin kotijoukkue pääsi alivoimahyökkäykseen kultakypärä Lassi Mattilan toimesta. Puolittainen läpiajo katkesi kuin kanan lento kun Ari G:n juna painoi raiteelta 2 yli ja Mattila jäi keräilemään kamojaan. Syntyneestä vastahyökkäyksestä saatiin kiekko pyörimään viivalle saakka, mutta ei vielä maaliin asti.

Erän ratkaisijan roolin otti LeKin Olli Henriksson. Mies pelattiin ensin yksin läpi ja ranneveto paukahti oikelta plexeihin. Kiekko ajautui viivaan ja maskimies Henriksson kolasi jäähyn arvoisesti Kuuselan nurin ja lähti jäähylle. Tai itse asiassa suoraan koppiin koska loukkasi itseään tilanteessa. Sport ei jättänyt illan kolmatta ylivoimaa käyttämättä. Aloituksen jälkeen kiekko ajautuu Heikkisen ja Kristofin kautta täysin vapaaseen paikkaan oikealle puolelle Samuli Kivimäelle ja tyhjistä ei Samppa erehdy. Kiekko maaliin ja peli tasoihin vain 6 sekunnin ylivoiman jälkeen ajassa 34 tasan.

Sport saa vauhdin päälle maalista ja seuraavasta kolmikko Kivimäki-Hattunen-Kokkala laittaa kunnon rallin päälle. Laitinen torjuu, mutta samasta jälleen LeKi-miestä boxiin. Sport pyörittää ylivoimaa nyt reilun minuutin kun nähdään kovin tuttu tilanne. Kristof siirtää oikealta sinisen keskellä Heikkiselle, joka jatkaa ykkösellä vasemmalle Kivimäelle, joka lämää suoraan syöttöön hirmuvedon ohi Laitisen ja pelin 1-2:een.

Maalin jälkeen irti päästetään illan nelosketju, vain 21 sekuntia ehtii peli vanheta kun Nanna Lehtinen pelaa nätisti kiekon b-pisteiden väliin, josta Bobby Nyholm rannaa taululle 1-3 ajassa 37:02. Sport käänsi pelin 1-0:sta 1-3:een kolmessa minuutissa ja kahdessa sekunnissa. Erän lopussa LeKi pyrkii painamaan kovaa päälle, mutta kotka kestää.

Kolmanteen erään Sport lähti pitämään johtoasemaa ja turvaamaan pisteitä. Erän alussa päästiin koittamaan ylivoimaa ja ottelun ratkaisua. Ylivoima pyöri kohtalaisen hyvin, mutta paras paikka tulee vieraille kun alivoimapelaaja karkaa yksin läpi. Joonas Kuusela ottaa maalillaan todellisen gamesaverin ja pitää Sportin kahden maalin johdossa. Ratkaisun makua saadaan ajassa 47:10 kun Mika Halavan siniseltä lähettämä ranne yllättää luvattoman helposti Jarno Laitisen. Maali hieman himmentää tunnelmaa ja lempääläläiset näyttävät tyytyvän kohtaloonsa

Mennään päästä päähän kunnes LeKi saa pientä pyöritystä Sport -maalille ja Olli Henriksson pääsee kaventamaan maalin edestä 2-4:ään ja pientä toivon kipinää kotijoukkueelle. Sen kipinän katkoo kuitenkin loistavasti pörrännyt neloskenttä. Nyholm ja Nässlin hämmentävät päädyssä ja lopulta Nässlin nappaa karkin lekipakilta. Tiukka ranne läheltä ohi Laitisen ja loppulukemat 2-5 tauluun. LeKi hakee vielä kavennusta ilman veskaria, mutta Sport kestää takaiskuitta ja kolme pistettä Vaasaan!

Hyvä ja vauhdikas peli. Sportilta erinomaista vieraspelaamista sekä murhaavaa tehokkuutta. Hieno pelin kuvan kääntö kolmessa minuutissa toisessa erässä ja johtoon päästyään hienoa pelaamista. Nelosketju ansaitsee erikoismaininnan ja kolmikko Kokkala-Kivimäki-Hattunen oli myös pelipäällä. Illan sankari löytyy kuitenkin Sport-maalilta. Joonas Kuusela vei maalivahtien taistossa ex-Sportia Jarno Laitista satanolla ja palkittiin ansaitusti kentän parhaana. Game Saver jälleen oikeaan paikkaan ja pisteet kotiin. 38 koppia Kuuselalle kokonaisuudessaan tänään.

Pelit jatkuvat huomenna kun K-Vantaa saapuu Kuparisaareen klo 17:00. Kaikki hallille ja hyvää Itsenäisyyspäivän jatkoa kaikille!