Kolmas kerta toden sanoi!

Sport-HCK 6-4 (0-0, 3-2, 3-2)

Mestiksen kärkiottelu tarjosi vauhdikkaan avauserän, jossa molemmilla oli muutama loistotontti avausmaalin tekoon. Maalivahdit Tuomas Saarela (Sport) ja Richard Uhlberg (HCK) olivat kuitenkin eri mieltä ja erätauolle maalittomasta tilanteesta. Sport tuli ensimmäiseen vaihtoon kovalla asenteella ja Nyholm-Lehtinen-Nässlin kolmikko pisti heti ralln päälle. Hyvästä paineesta huolimatta ei maalia saatu.

Vierasjoukkueen etsikkoaika tuli ajassa 07:18 kun tuomarikaksikko löysi Sportille puoleksitoista minuutiksi 5-3 alivoiman. Sport alivoima taisteli urheasti ja Saarela nappasi pari maukasta. Erän puolivälin jälkeen Sportkin pääsee ylivoimalle kaksi kertaa peräkkäin. Jälkimmäisessä nähdään erän paras paikka kun Samuli Kivimäen tykki kilahtaa vasempaan tolppaan. Ylivoimien jälkeen tulee paikkausjäähy ja viimeinen minuutti kyykitään alivoimaan. Erätauolle 0-0 lukemista.

Hyvävauhtinen ja tapahtumarikas erä. Molemmat pyrkii pelaamaan ja paikkoja siunaantuu molempin päihin. Tuomarilinja oli erässä sekava ja hirveästi ei yllätä, että kehissä samat herrat joista vastustajan valmentaja avautui Kajaanissa sakkojen sekä pelikiellon arvoisesti.

Kärkiottelu jatkui toisessa erässäkin vauhdikkaana ja hyvätasoisena. Tosin neljä kaveria kentällä ei meinaa pysyä kyydissä mukana ja linja on sen mukainen. Erän alkuun aloitettiin alivoimalla ja vielä kun Kujanpäällä livahti kiekko katsomoon, tarjoutui vieraille 12 sekuntia 5-3 ylivoimaa. Sport alivoima kesti paineen ja jäähyjen loputtua tuttu mies iskee illan avausmaalin. Kujanpää ja Halava pelaava klap klappia Kivimäelle. Sampan pyssy puhuu maalin merkeissä jo 31. kerran tällä kaudella. Sport ottaa lisää jäähyä kutosen kohdalla ja vieraat järkkäävät todella maukkaan paikan, mutta viimeinen syöttö karkaa lavasta.

Sport saa tilaisuuden iskeä 2-1 hyökkäyksen ja nähdään todella komea kaappi. Jere Laaksonen tuo oikealta alueelle, täysin oikea-aikainen syöttö vasemmalle Jarkko Hattuselle, joka ottaa täydessä vauhdissa haltun ja harhauttaa rystylle. Uhlberg jäihin ja kiekko tyhjiin. Juuri ennen erän puoliväliä Tuomas Saarela venyttää huikean räpylätorjunnan ja hetken kuluttua miestä yritetään horjuttaa ajamalla päälle. Tilanteesta torikokousta ja pari painiparia sekä Sport-ylivoima. Miesylivoima ei ota toimiakseen tänäänkään ja lopulta Janne Kivilahti karkaa alivoimalla yksin läpi. Harhautus rystylle ja kiekko ohi Saarelan ajassa 31:44.

Kavennus sekoittaa kotkapakkaa ja vieraat painaa sen verran kovaa, että jousutaan turvautumaan aikalisään. Se auttaa ja ajassa 37:40 vahvasti pelaava Mika Halava tarjoilee nappisyötön b-pisteiden väliin Hattuselle, joka tällää suoraan 3-1 taululle. Ajassa 39:02 Sportille löydetään taas jäähy ja vieraat rankaisee suoraan aloituksesta. Vesa Kulmala ampuu matalan vedon viivasta ja riparin pistää sisään Tomi Mustonen. Jäähyä ehtii kulua vain viisi sekuntia. Erätauolle tiukissa 3-2 lukemissa.

Kolmannessa erässä jatkettiin kahden ensimmäisen vauhdilla ja Kuparisaaressa nähtiin kauden parasta lätkää. HCK tuli hyvin erään ja iskikin tasoituksen ajassa 46:39. Tero Konttinen purjehti hienosti coast-to-coast ja tarjoili Kimi Koivistolle maalin. Ennen erän puoliväliä saatiin koittaa ylivoimaa, mutta tänään se ei vain toiminut. Ajassa 52:42 Sport siirtyy 4-3 johtoon upealla maalilla: Nässlin taistelee kiekon Kujanpäälle, joka näkee vasemmalla vauhdissa tulevan Kivimäen, joka tällää hirmulämärin ohi Uhlbergin.

Ajassa 56:04 vieraat tulee vielä kerran tasoihin ylivoimalla kun Roope Ranta tarjoilee Jere Laineelle maalin eteen, joka rannaa tasoituksen. Moni jo odottelee jatkoaikaa, mutta ei työmyyrä Jere Laaksonen. Alle minuutti tasoituksesta ja mies runnoo oikealta alueelle ja ampuu pakin jaloista kiekon Uhlbergin kilpipuolen alakulmaan ajassa 56:49.

Viimeiset minuutit Sport pelasi kypsää peliä ja vieraat ei päässyt kunnolla enää painostamaan. Veskarin poisveto kostautuu lähes heti ja Kivimäki iskee hattutempun tyhjiin ajassa 56:39. Näin HCK nurin ensi kertaa tällä kaudella lukemin 6-4.

Loistopeli koko jengiltä. Saarela oli maalillaan itse varmuus ja joka jätkä pelasi hienosti. Kahden maalin Hattunen ja kolmen Kivimäki olivat tehokkaat sekä Mika Halavalta nähtiin kauden parasta peliä.