Kiekkotaituri Joonas Komulainen Sport-paitaan kahden vuoden sopimuksella

Vaasan Sportin sentteriosasto vahvistuu merkittävästi, kun Rauman Lukon yhdeksi kärkihyökkääjäksi tämän kauden pudotuspeleissä noussut Joonas Komulainen siirtyy kotkapaitaan kahden vuoden sopimuksella. Samalla seura käyttää myös hyökkääjä Ville Leskisen ensi vuotta koskevan option.

Kesäkuussa 26 vuotta täyttävä Kuhmon Kiva HT:n kasvatti Joonas Komulainen pelasi juniorivuotensa Oulun Kärpissä, jossa voitti A-nuorten SM-kultaa kaudella 2009-10 toimien joukkueensa kapteenina ja viime keväänä hän juhli Suomen mestaruutta miesten riveissä. Kuluneen kauden Komulainen aloitti Oulussa, mutta siirtyi helmikuussa Rauman Lukkoon, jossa hän nopeasti nousi nimekkään joukkueen kärkihyökkääjien joukkoon. Varsinkin pudotuspeleissä pienikokoinen (166 senttiä / 73 kiloa), nopea ja huikean pelisilmän omaava Komulainen oli elementissään. Vastuuta tuli niin ylivoimalla kuin tasakentällisin ja hän teki tehot 2+4 neljääntoista otteluun.

Seuraavan kahden kauden aikana Komulainen pukee siis päälleen Sportin kotkapaidan ja varmasti yksi suurimpia syitä Vaasaan siirtymiseen on luvassa oleva suuri vastuu. Taiturimaiselle leftin puolen hyökkääjälle on tarjolla ykkössentterin paikka, johon hän varsinkin kevään otteillaan näytti olevansa valmis. Komulaisen myötä myös Sportin ylivoimapelaaminen saa kaivattuja käsiä sekä juonikkuutta. Vahvan kiekollisen hyökkääjän rooli ei rajoitu pelkästään tarjoilupuolelle, sillä miehen laukaus on myös todella tarkka ja painava.

Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä on innoissaan saadessaan Komulaisen Vaasaan.

- Olemme jo pitkään tarkkailleet Komulaista ja tunnistaneet hänessä olevan potentiaalin. Hänet on kaavailtu kärkipään pelaajaksi ja uskon että hän pystyy sen roolin kantamaan. Komulainen on sekä kentällä että kentän ulkopuolella viimeisen päälle joukkuepelaaja ja pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä. Iso palanen ensi kauden joukkueessa.

Komulaisen lisäksi Sportin hyökkäyskalusto vahvistuu toisella Kärppätaustaisella pelaajalla, kun kesken viime kauden Vaasaan siirtyneen Ville Leskisen, 21, sopimuksen optiovuosi päätettiin käyttää. Leskisellä on ollut viime vuosina epäonnea loukkaantumisten kanssa ja kulunut kausi päättyi loukkaantumiseen alkuvuodesta. Pelaamissaan 25 pelissä Leskinen kuitenkin ehti näyttää osaamistaan ja viimeisissä peleissään ennen loukkaantumistaan Ville kuului joukkueen parhaimmistoon.

Jämsä näkee Leskisessä potentiaalia ja toivoo, että loukkaantumiset ovat nyt historiaa.

- Leskinen näytti viime kaudella että pystyy kunnossa ollessaan pelaamaan hyvällä tasolla tätä Liigaa. Hän tuo vaihtoehtoja hyökkäysosastoon ja haastaa kokeneempia pelaajia tosissaan peliaikakilpailussa.