Keskiviikkokoitos – Lahden pussinokat Kuparisaaressa

Sport saa Liigakauden toiseen kotiotteluunsa vastaan Lahden Pelicansin, joka on uudistunut lähinnä valmennuspuolella kun penkin takana seisovat tutut soturit Petri Matikainen ja Pasi Nurminen. Nämä nimet takaa tapahtumia pitkin kautta.

Vaasan Sportin avausviikonloppu kauden 2015-16 Liigassa oli pisteiden osalta kaksijakoinen: perjantaina lähes 3500-päisen kotiyleisön edessä kaatui JYP niukasti 3-2, mutta lauantaina varsinkin avauserässä kyyti oli kylmää Tampereen Hakametsässä ja Ilves otti täydet kolme pistettä lukemin 4-2.

Perjantaina pisterohmuna toimi tuttu mies, kun viime kaudella joukkueen kultakypärää lähes koko kauden kantanut Charles Bertrand iski kaksi osumaa Tuomas Tarkin selän taakse. Ehjin kokonaisuus oli nelosketju Teemu Tallberg - Erik Riska - Otto Karvinen, joka oli jatkuvasti hyvin esillä tehden myös yhden maalin. Tuo kolmikko tulee varmasti olemaan yksi valopilkuista tulevalla kaudella. Lauantaina Tampereella peli hävittiin käytännössä jo avauserään kun Ilves latoi taululle 3-0 lukemat. Aleksi Rekosen ja Bertrandin maalit olivat lopulta laiha lohtu kotkapaidoille. Molemmissa otteluissa sähäkkyys loisti poissaolollaan ja peli oli tasaista puurtamista. Keskiviikkona on varmasti virtaa kaukalossa sillä kovaotteinen Pelicans sytyttää aina.

Myös Pelicansin avausviikonloppu oli kaksijakoinen: perjantaina HPK oli parempi Hämeenlinnassa lukemin 4-1, mutta lauantaina lahtelaiset avasivat voittotilinsä molemmat pelit selkeästi hävinneen Bluesin kustannuksella niin ikään 4-1 lukemin. Harmaita hiuksia Pelicansille aiheutti ykkösmaalivahti Janne Juvosen loukkaantuminen lauantain ottelun päätösminuuteilla ja on epävarmaa nähdäänkö mies tolppien välissä Vaasassa. Lahdessa puhaltaa tällä kaudella tutut tuulet valmennuspuolella, kun Petri Matikainen palaa joukkueen pääkäskijäksi. Vielä kun avukseen hän saa sanavalmiin Pasi Nurmisen niin varmasti luvassa on kunnon äijälätkää, jossa laidat ryskyy ja miestä kaatuu. Siis täysin erilaista peliä kuin viime kaudella Tomi Lämsän alaisuudessa nähtiin. Eniten äijämäisyyttä joukkueessa edustavat yhdysvaltalaispakki Ben Blood sekä hyökkääjät Taavi Vartiainen ja Juhani Tyrväinen.

Keskiviikkona Kuparisaaressa nähdään varmasti viihdyttävä Liiga-ottelu. Tervetuloa seuraamaan Pohjanmaan Parasta Viihdettä. Nyt taistellaan!


SEURAA NÄITÄ!


SPORT #3 BERTRAND Charles

Yksi viime Liiga-kauden koko sarjan komeetoista, ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand, jatkoi viikonloppuna siitä mihin viime kaudella jäi. Mies iski kaksi maalia perjantain JYP-voitossa ja yhden tappio pelissä Tampereella. Vahvalla liikkeellä varustettu taituri, jonka pelaaminen ei perustu pelkkään hyökkäämiseen: Bertrand on myös yksi Liigan parhaista takakarvaajista.

SPORT #22 KARVINEN Otto

 Sportin tämän kauden ”kohuhankinta”, hyökkääjä Otto Karvinen otettiin fanien keskuudessa ristiriitaisin tuntein vastaan. Ei oteta enää. Jo harjoituspeleissä näytti taistelutahtoaan ja varsinkin perjantain kotipelissä oli yksi parhaista. Repii, raastaa, taklaa ja suu käy koko ajan. Ei myöskään ujostele tiputtaa hanskojaan tarpeen tullen. Pelicansista saattaa halukkaita tanssiin hakijoita löytyäkin.

PELICANS #22 TYRVÄINEN Juhani

Romuluisista Tyrväisen veljeksistä nuorempi. Nousi viime kaudella koko ajan isompaan rooliin Lahdessa ja veljensä nykytyylistä poiketen Juhani pistää painiksi jos tarve vaatii. Varakapteenin natsat kertoo myös arvostuksesta joukkueen sisällä. Tekee paljon näkymätöntä duunia joukkueen eteen vaihdosta toiseen vastaten myös fyysisestä pelaamisesta.

PELICANS #23 HAKULINEN Anrei

Tervetuloa Kuparisaareen Anrei... Hakulinen on erittäin lupaava hyökkääjä, nyt odotukset Lahdessa ovat korkealla kun loukkaantuminen pilasi viime kauden. Erittäin nopea ja juonikas kaveri. Kuparisaaressa mies muistetaan TUTO:n paidasta ja ylimielisestä tuuletuksista Red Armyn suuntaan...


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA MARIA SUNDELIN)