Kauden viimeinen Kasitien derby Ässien nimiin

Vaasan Sport ja Porin Ässät tarjosivat lähes neljätuhatpäiselle yleisölle tasaisen kiekkopelin, joka ratkesi lopulta kolmannen erän alussa porilaisille. Jarkko Hattunen kaunisteli vielä lukemia, mutta Ässät varmisti pudotuspelipaikkansa 1-3 (0-0, 0-1, 1-2) vierasvoitolla.

Ottelun ensimmäinen erä ei tarjonnut maaleja, mutta sitäkin vauhdikkaampaa kiekkoa, jossa taklauksiakaan ei juuri säästelty. Ässät aloitti ottelun lievästi terävämmin, mutta Sport-maalilla torjunutta Hannu Toivosta eivät porilaiset päässeet yllättämään. Myös Sportilla oli omat tilaisuutensa ylivoimalla, mutta parhaalle maalintekosektorille pääseminen tuotti vaasalaisille ongelmia.

Patapaidat hallitsivat erän alkua ja loivat hyvin maalipaikkoja, mutta sekä Eero Elo, että Mika Niemi joutuivat kerta toisensa jälkeen tunnustamaan Toivosen osaamisen. Sportilla oli jälleen omat mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta kotkapaitojen epäonneksi Charles Bertrandin komposiitti katkesi loistopaikassa vetohetkellä.

Toisen erän ainokaisesta vastasi Ässien puolustaja Patrik Parkkonen. Parkkonen esitti vahvan nousun viivasta ja sai Jarno Kärjeltä syötön b-pisteiden väliin, josta Ässä-puolustaja ampui kiekon ohi Toivosen erän loppupuoliskolla.

Kolmas erä ei alkanut Sportin kannalta toivotulla tavalla. Antti Kangasniemen toisen erän lopulla ottama jäähy kävi kalliiksi, kun Ässät tuplasi johtonsa Juha Kiilholman ylivoimaosumalla. Lisää kylmää vettä kotkapaitojen niskaan kaatoi Ville Ahlgren, jonka jalasta kimposi 0-3-osuma. Sport tuli vielä kahden maalin päähän, kun Jarkko Hattunen ampui näyttävästi kauden toisen maalinsa toisen Jarkon, eli Immosen syötöstä. Viimeiset neljä minuuttia Sport pelasi ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei enää raivokkaasta taistelusta huolimatta ottelussa nähty. Ässät varmasti voitollaan paikkansa pudotuspeleissä, ja Sportin tappio taas tiesi sitä, että kotkapaidat eivät enää voi ohittaa TPS:ää sarjataulukossa.

Runkosarjan viimeinen viikko käynnistyy Sportin osalta tiistaina pudotuspelimahdollisuutensa menettäneen HPK:n vieraana. Kauden viimeinen ottelu pelataan torstaina Kuparisaaressa, jolloin vastassa on Tampereen Ilves.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)