Kauden ensimmäinen vierasvoitto Espoosta

Sport katkaisi seitsemän pelin tappioputken kaatamalla Bluesin erittäin kypsän ja tasapainoisen esityksen jälkeen lukemin 1-2 (1-1, 0-0, 0-1).

1. erä - Tasaista

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta kiekkoa ja heti alkuun Sport näytti alivoimapelaamisen mallia tappamalla jäähyn jo 2 minuutin kohdalla. Otteluun koottu uusi tehonyrkki Charles Bertrand - Lassi Kokkala - Damien Fleury oli tänään erittäin liukkaalla pelipäällä ja varsinkin Kokkalan itseluottamus on viime kotipelin kahden maalin jälkeen tapissa.

Koko alkukauden hienosti, mutta pitkään ilman osumia pelannut nelosketju avaa maalihanat illan osalta. Tilanteen tosin järjestää vielä edellisestä kentästä jäällä ollut Jarkko Hattunen, joka nopean vastahyökkäyksen jälkeen tarjoaa lättysyötön takatolpalle, josta Aleksi Rekonen pistää läheltä ylös ajassa 14:48. Seuraava vaihto ja ottelun ainut hyökkäyspään huolimattomuus kuitenkin kostautuu omissa.

Sport -hyökkääjä menettää vaarallisessa paikkaa hyökkäysalueella ja Stefano Gilliati karkaa yksin läpi. Matt Generous hieman koukkii ja todella helpolla tuomaristo antaa kotijoukkueelle rankkarin. Gilliati harhautttaa rauhallisella vauhdilla vasemmalle nostaen kiekon ohi Hannu Toivosen Sport-maalilla. Näin erätauolle tasalukemissa 1-1.

2. erä - Puolustuksen kautta

Toisesta erästä muotoutuu Sportin vaikein tänään, mutta joka jätkä on päättänyt ottaa voiton kotiin. Erän alussa päästään koittamaan ylivoimaa, mutta sivurautoja lähemmäs ei päästä.

Ennen erän puoliväliä joudutaan kahdesti alivoimalle, Blues pyörittää hyvin lähinnä Kim Hirschovitsin kautta, mutta puolustus ja Toivonen kestää. Heti toisen alivoiman päättymisen jälkeen päästään puolestaan itse ylivoimalle, mutta Blues nollaa yritykset. Erän toinen puolisko on espoolaisten lievää hallintaa, lähinnä Joel Kivirannalle vihelletyn 2+2 min jäähynkin takia.

Bluesin parhaat paikat tulee K-Vantaalta suoraan Bluesin ykkösketjuun siirtyneelle Artem Issofoville, mutta huikealla pelipäällä ollut Toivonen nollaa miehen läheltä ja kaukaa. Erän lopussa sama mies pääsee koittamaan puolittaisesta läpiajosta, mutta Hanski kestää.

3. erä - Taistelua kelloa vastaan

Kolmas erä alkaa Bluesin myllyllä, jossa Niko Peltola joutuu kamppimaan Iossafovin maalin edessä nurin jäähyn arvoisesti. Blues pyörittää näennäisesti, mutta ei pääse ylivoimalla paikoille.

Sport pelaa kolmannessa erässä rohkeaa kiekollista peliä ja ketju Teemu Henritius - Ivan Rachunek - Jarkko Hattunen oli alati vaarallinen. Varsinkin uusi hankinta Rachunek osoitti olevansa kelpo pelimies ja vahvistus joukkueeseen.

Erän puolivälissä päästiin koittamaan illan viimeistä ylivoimaa. Nyt peli saadaan pyörimään hyvin alueella ja minuutin ylivoiman jälkeen kiekkoa kaivetaan Bluesvahti Jani Niemisen selän takaa. Pienen hässäkän päätteeksi Damien Fleury tiputtaa kulmasta oikealle kaarelle Kokkalalle, joka rannaa suoraan. Kiekko jää pyörimään maalille ja kukas muukaan kiekon runnoo sisään kuin Pedersören lahja Erik Riska ajassa 50:35. Maali sytyttää kotkapaidat entisestään ja kolmas maali roikkuu ilmassa. Paras paikka tulee Rachunekille, jonka kaksi peräkkäistä lämäri espoolaispakit blokkaa, mutta Henritius pelaa vielä yhden paikan Ivanille, jonka vedon Nieminen vaivoin torjuu.

Erän loppu on jännitystaistelua kelloa vastaan. Koko joukkue puolustaa loistavasti ja Toivonen torjuu loput. Lähimpänä maalia on tyhjiinkoittanut Rachunek, mutta tällä kertaa veto menee senttejä ohi. Summeri soittaa kolmen pisteen ja vierasvoiton merkeiksi.

Legendojen tähdet (valitsija Teemu Sillanpää)

1. tähti #33 Hannu Toivonen (96,97 %)
2. tähti #11 Damien Fleury (0+1=1)
3. tähti #9 Stefano Giliati (1+0=1)

Seuraavan kerran Sport nähdään tositoimissa 18.10. klo 17:00, milloin vastaan asettuu HPK. Ottelu pelataan Hämeenlinnassa.